Tu by som povedal ze zalezi od toho do akych case si to daval, na ake CPU si to daval a ake boli podmienky v tych case. Pretoze v ziadnom pripade chladic daneho typu v naslapanej masine s vykonnym a hlavne velmi hrejucim CPU nemoze konkurovat tichostou a vykonom pri danej tichosti chladicom ktore povazujes za drahe (ale zial su TOP).l0k2 napísal:Ja mozem len vyvratit vsetky tvrdenia, daval som ich uz viac krat do casov a mozem ho len odporucit... Samozrejme treba brat ohlad ze tych 14cm naozaj ma. Montaz a uchytenie je ovela prisposobivejsie na prenos a manipulaciu s pc ako spominane chladice. Jeho ucinok ako tu mnohi odporcovia vsetko ineho okrem ninje a noctue hovoria nieje vobec nedostacujuci. Jeho mohutne prevedenie s medenou zakladnou ho predurcuje aj na silnejsie procesory. Pokial by si ho este spajal napr. s Asus doskou s podporou Q-fan, tak je to celkom idealne a tiche riesenie, v pomalom mode sa pekne rozbehne na 800rpm. Samozrejme pokial si fanatik a nie je ti luto vyhodit 1500,- a viac za kvalitejsi chladic hore uvedenych typov, preco nie.
Nemienim sa hadat ale nakolko to mam overene nie zo stranok ale z praxe (hold choroby maju kazde fora zalezi na uzivateloch ) ze proste dany typ chladica nechladi prilis dobre v nizkych otackach pri velmi narocnych CPU, ak sa jedna este o celomedene verzie tak panboh potes...nahreju sa o OVER. Ten nizky tok vzduchu z vetraku nestihne ten pasiv ochladzovat jednoducho.
Tym naozaj nechcem povedat ze ten TT BLUE ORB je zly chladic to vobec nie, len mam urcite skusenosti.