[quote="pepee"]to AjsTi:
tvoje FPS si mozes stricit do zadku, nikdy ich totiz nebudes videt dokonale(ciste-jasne-vyhladene---uz neviem ako to mam vysvetlit) pokial nebudes mat Hz CRT monitoru v sulade s tymi FPS.
asi si hotentot ked toto nechapes.
Zase Vsync
niekto nechape ze posledne co ovplivnuje FPS hier je obnovovacia frekvencia monitoru, nesmie byt vyssia(pokial nie je zapnuta Vsync je to jedno - prave ta Vsync synchronizuje FPS hry s monitorom(Hz) a ked je fps hry mensie ako Hz monitoru, dochadza k naruseniu snimkovania hry a obraz sa mierne rozdvojuje-trha) ako FPS hry
AjsTi, tvoja logika stoji za prd ked na toto nevies dojst sam
Tu sa pozastavim , tu si vypisal vsetko o com sa jedna Vsync , sluzi na to aby Ti FPS isli rovnako ako Hz. Ale nikde si nevysvetlil , ze pokial chcem mat vetsie Fps v hre musim , znizit Hz , o tom pojednava cela tvoja duchaplna teoria.
* trhat nerovna sa sekat - trhat = tearing*
Podla tvojej teorie by nemohol pozerat DVD ripy ani DVDcka lebo tie maju vzdy FPS iba 25, 23.976, 29.97
Maly dodatok , kedze sa mi cela debata nechce prepisovat
XXX: inak... k tomu, co som pisal ako posledne ja teraz ->
typicky priklad: monitor 85Hz
zapnuty VSYNC
hra ide v priemere 30-50FPS - pricom casto prekracuje hodnotu 42.5 resp. 43Hz, co je prave klucova hodnota pri synchronizacii (polovica z 85Hz monitora) => hra vyzera akoby sekala
XXX: Hz vs. FPS suvisia pri vypnutom Vsync jedine tak, ze sa bude prejavovat tearing = tzv. roztrhavanie sa obrazu pri prudkych pohyboch / bleskoch / blikaniach
XXX: inak co sa tyka sekania a pod. je prave VSYNC najlepsie mat vypnuty
XXX: co sa tyka kvality obrazu, je lepsie ho mat zapnuty
XXX: idealny pripad je, ak dokazes zabezpecit aby hra mala
bud a) konstantne FPS nad hranicou spojiteho vnimania (tzn. napr. 60fps stale bez poklesov)
alebo b) mala stale viac ako Hz monitora a zapnut VSYNC
AjsTi: asi naozaj nechapem ja ,ako je mozne ze mam monitor na 85Hz a trebars quake tri ma 120FPS
XXX: ked zabezpecis, ze ti grafika bude plynulo chrlit FPS tak to bude plynule
XXX: on nebodaj pozera filmy pri 23.976Hz na monitore?
XXX: jedina moznost, ako mat plynuly obraz je, ze budes mat konstantne FPS
AjsTi: takze je jedno ci mam fps 10 alebo 200 pokial nemam tolko Hz aj na monase , nebudem mat obraz plynuly
XXX: nie
XXX: 10 fps nebude plynuly, lebo ludske oko ma mensiu zotrvacnost
AjsTi: alebo za kazdu musim znizit Hz aby som mal viac FPS a tym padol plynuly obraz
XXX: takze ho neojebes a uvidi, ze je to vela snimkov za sekundu za sebou
AjsTi: takze nema pravdu , len ta teoria o Vsync je pravdiva
XXX: bud
a) zabezpecis aby hra vypluvala plynulo FPS alebo
b) spravis to, co hovoris (samozrejme pri zapnutom VSYNC)
AjsTi: na konstatne FPS , musis mat dostocne silne GPU na karte
AjsTi: nie ze si znizis Hz
XXX: nemusis... staci aby engine hry bol inteligentny a obmedzoval to sam
XXX: ved priamo v Q3/D3/Q4 engine sa to da obmedzit
XXX: taktiez napr. Tomb Raider tusim 3 a 4 mal obmedzenie na 30fps a nikdo si nikdy nestazoval, ze by to sekalo...
XXX: pretoze tie fps neskakali
XXX: to iste mas s filmom
XXX: napis mu, nech si v tej hre natvrdo nastavi obmedzenie na 40Hz a pojde mu to plynulo
Hadam je to secko co som stel k tomu napisat. Samozrejme sorry za OT