Hz a FPS pri zapnutej Vsync je dolezite zosuladit

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Re: cim nastavit obnovovaciu frekvenciu monitoru(CRT)?

Príspevok od používateľa AjsTi »

pepee napísal:
crux2005 napísal:kde je problem ... :?

stiahnes Power Stirip, nainstalujes upraveny ovladac a mas :roll:

keD uz chces 50HZ :roll:

potom odinstalujes Power Strip ...
to nefunguje, powerstrip musi byt spusteny aby si udrzal frekvenciu
AjsTi napísal:Naozaj pises o niecom , comu nerozumies.
no povedal by som ze skor ty pises, ja to mam odskusane. stale si nepovedal nic k tomu odbornikovy co som sem postol
*Aky odbornik zas*
AjsTi napísal:Preco bysi potom potreboval nove graficke karty ?
aby si dosiahol aspon 60fps(neviem preco sa pytas taku hlupost), sice by sa dalo hrat celkom plynule(nesmeli by byt rychle pohyby-ked nesedi Hz monitoru tak to jemne seka stale) aj na nejakych 40fps, lenze tiez treba ubrat aj monitor na 40Hz a to uz zacnu boliet oci. myslim si ze LCD to riesi tak ze je mozne ist aj na 40-60Hz ale nikdy neblikaju, lebo ten konkretny obrazok si pamata a udriava ho az do prichu dalsieho
Myslim ze o problematike Hz a FPS mas neuveritelne medzery. Este mi napis ktore LCD ide na 40Hz ? A co Tv , tie su 50Hz a snimky v tv su 25fps a ked stem viac ? Podtaktujem TV :lol:
Hz = Stabilita obrazu , kolko krat za urcity cas preblikne obrazovka
FPS=Kolko obrazkov sa Ti zobrazi za sekundu.
Alk by to bolo tak ako to Ty pises , tak by vsetci museli ficat na 1Hz. Poviem Ti to tak , ze si velka LAMA , ktora si nevie instalovat poriadne X1600PRO a mylis si hrusky s jablkami. Ak niekto vyvrati moje tvrdenia a da zapravdu tebe , potom sa Ti verejne omluvim , doftedy si LAMA. :haha: HOWG
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
pepee
Ban
Ban
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa pepee »

clovece ved ty nevies ani citat-chapat a meles tu stale o takych samozrejmostiach aku su:
Hz = Stabilita obrazu , kolko krat za urcity cas preblikne obrazovka
FPS=Kolko obrazkov sa Ti zobrazi za sekundu.

A CO AKO??

len tu blaboces a nevyvrati ti to asi nikto lebo patris k tomu velkemu mnozstvu nevsimavych PCeckarov. tak skus svoje kukadla nasmerovat sem, to podstatne podciarknem:

11) Zminil jsi zkratku fps, mohl bys vysvìtlit lapidarnì co to znamena? Pro co je pocet fps klicovy a do jake hodnoty?

Fps znamena frames per second, tedy cesky pocet snimkù za sekundu. Nìjakou dobu jsme se bavili o obnovovacich frekvencich televize a teD se dostavame k tomu, co vlastnì televize zobrazuje. Jde vlastnì o to, kolik snimkù hra vypocita a televizi pøedhodi k zobrazeni. Film v kinì bìzi na 24 fps a to je zcela dostacujici cislo pro plynulou animaci. Je tady ovsem jedno dùlezite pravidlo, fps musi byt v souladu s obnovovaci frekvenci televize nebo monitoru. Pokud tato podminka neni splnìna, nelze dosahnout plynule animace. Takze pokud napøiklad dìlam hru pro PAL televizi, ktera ma obnovovaci frekvenci 50Hz, mam na vybìr 25, 50, 100, 150, 200, … fps. V praxi tedy 25 nebo 50 fps. Fps vlastnì znamena, kolikrat probìhne hlavni cyklus hry, tudiz kolikrat se pøectou ovladace, kolikrat se spocita AI a kolikrat se vyrenderuje obraz. Ma tudiz take urcity vliv na citlivost ovladani a proto je spis idealem 50 fps. Ale je to trochu mytus.

12) Da se pouhym okem rozeznat, pøi kolika fps hra bìzi? Pokud nikoli, kde se berou ty bìznì uvadìne hodnoty, ze ta ktera hra ma konstatnich 50fps atd.?
Specialnì kvùli teto otazce:) jsem si napsal takovy testovaci programek, ktery spravnì pøepocitava rychlosti a zobrazuje 50 fps nebo 25 fps v PALu a 60 a 30 fps v NTSC a zcela odpovìdnì musim prohlasit, ze rozdil ve snimkovani se poznat neda. Co se da poznat velmi snadno je nepravidelny framerate nebo framerate, ktery neni v souladu s obnovovaci frekvenci televize. Spousta lidi zamìnuje rychlost hry s rychlosti snimkovani, ale tyto dvì vìci spolu souvisi pouze tak, ze pøi vysokych rychlostech (tøeba 100 m/s) by se pøi 25 fps mohla animace a ovladani jevit neplynule. Pøece jenom urazis mezi snimky ctyøi metry a to uz mùze byt dost. Pøi bìznych rychlostech se prostì rozdil poznat neda. Teda uplnì pøesnì ja a nikdo z lidi, kterym jsem to ukazoval, rozdil poznat nedokazali. Kde se berou cisla o poctu fps opravdu netusim, jediny kdo je zna, jsou vyvojaøi te ktere hry. Recenzenti a hraci si je prostì cucaji z prstu. Vysvìtleme si to na pøikladu. Mìjme hru, kde vyvojaøi planovali 50 fps, ale nevyladili dost engine a ten jim v prùmìru dìla 45 fps, takze se jim 40 snimkù zobrazuje jeden obnovovaci cyklus a 5 snimkù se zobrazuje 2 cykly a razem je animace neplynula. Kdezto kdyby ta hra bìzela na 25 fps, kazdy snimek by se zobrazoval 2 cykly a animace by byla zcela plynula. Z toho nam vyplyva, ze 25 je lepsi nez 45. No a nevzdìlani recenzenti by tvrdili, ze ta verze s 25 fps ma rock solid 50 fps (pøesnì toto se stalo u hry ICO), kdezto u verze s 45 fps by tvrdili, ze ma tak 20 – 25 fps.

==============================================
Je tady ovsem jedno dùlezite pravidlo, fps musi byt v souladu s obnovovaci frekvenci televize nebo monitoru. Pokud tato podminka neni splnìna, nelze dosahnout plynule animace. <<<--------- VIDIS TU VETU? VIDIS JU? TAK VIDIS JU KUA?! NO KONECNE, TAK KED JU UZ VIDIS, SKUS K NEJ NIECO POVEDAT TY LAMO(TO PISAL ODBORNIK, CO TY OCIVIDNE NIE SI)
==============================================

vy ostatny kaslite na lamu AjsTiho a vyskusajte si to

ja netvrdim ze LCD ide na 40Hz, to bola len taka uvaha, nechytaj sa toho, bavime sa o CRT vs FPS(s LCD nemam skusenosti, ale aj tak si myslim ze su na tom ovela lepsie ako CRT, lebo neblikaju ani pri nastaveni ozaj malej obnovovacej frekvencii)

p.s. vzdy primem nejake ine vysvetlenie preco to tak funguje a o com hovori ten manik, co som sem postol jeho citat. tvoje vysvetlenia su riadne biedne a je zrejme ze nemas ani paru o com hovorim. takych ako ty mam najradsej co len melu a nevyskusaju si to, aby potom mohli/nemohli presvedcivejsie argumentovat.

porucam sa, nemam cas na lamy. (ha ze ucitel, to budu tie decka riadne blbe)
pepee
Ban
Ban

to AjsTi:
tvoje FPS si mozes stricit do zadku, nikdy ich totiz nebudes videt dokonale(ciste-jasne-vyhladene---uz neviem ako to mam vysvetlit) pokial nebudes mat Hz CRT monitoru v sulade s tymi FPS.
asi si hotentot ked toto nechapes.

niekto nechape ze posledne co ovplivnuje FPS hier je obnovovacia frekvencia monitoru, nesmie byt vyssia(pokial nie je zapnuta Vsync je to jedno - prave ta Vsync synchronizuje FPS hry s monitorom(Hz) a ked je fps hry mensie ako Hz monitoru, dochadza k naruseniu snimkovania hry a obraz sa mierne rozdvojuje-trha) ako FPS hry
AjsTi, tvoja logika stoji za prd ked na toto nevies dojst sam

a tiez by si mohol prestat mlet o blikani monitoru, na to sa tu nikto nestazuje
crux2005
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa crux2005 »

si ma nepochopil ...
ten upraveny ovladac treba nainstalovat :wink:

inak kde je problem mat Power Strip na to aby ti drzal tvojich 50Hz :roll: a ATI Try Tools na OC X1600 ...

Je pravda ,ze keD mas viac obrazkov ako je obnovovacia frekvencia obrazovky , tak sa ti bude "posuvat" obraz , pretoze cast obrazu je len v Bufery a druha uz na obrazovke ...
Alebo pri rychlich pohyboch vo velmi kontrastnej scene s nizkou obnovovacou frekvenciou.

Nevidim vsak problem nastavit si 100HZ obnovovaciu frekvenciu CRT monitoru a pozapinat vsetky moznosit co ti zvysia kvalitu obrazu ako AA/AF , AI-Advanced , MIP map level - na kvalitu atD
Popripade Vsnyc - co vsak uz asi mas. :roll: :roll: /keD sa ti to podarilo zapnut :roll:

http://www.nhancer.com/help/enhancements.php#VSync

Najlepsie by bolo namiesto 6xMSAA pouzit 2x2OGSSAA ktore si vies nastavit v DXtweakerovi ...

http://www.nonatainment.de

Takto ti ten obraz musi byt kvalitny a pokial ti to bude stihat grafika aj dostatocne plynuly ...

ludske oko proste viac ako 25 obrazkov za sekundu povazuje ako plynule :roll: V pohybe vsak potrebujes viac FPS. Idealna hodnota je 60 FPS konstantne , aby aj pohyby posobili plynule, kde ti normalne FPS klesne

Na koniec uz len poznamenanie ,ze dokonaly obraz reality sa proste zatial neda dosiahnut , nejake kompromisy v 3D grafike zatial budu ...
Takisto konstantny pocet obrazkov za sekundu je nonsens ..
V televizii je to o uplne inom , aj keD nieco nahravas napr. : vo FRAPS ,kde si mozes nastavit kolko FPS ti to ma kontinualne drzat

Odporucam ti : http://www.100fps.com/how_many_frames_c ... ns_see.htm

Dufam,ze som na nic nezabudol :)
s pozdravom, crux.
AjsTi
Používateľ
Používateľ

[quote="pepee"]to AjsTi:
tvoje FPS si mozes stricit do zadku, nikdy ich totiz nebudes videt dokonale(ciste-jasne-vyhladene---uz neviem ako to mam vysvetlit) pokial nebudes mat Hz CRT monitoru v sulade s tymi FPS.
asi si hotentot ked toto nechapes.
Zase Vsync

niekto nechape ze posledne co ovplivnuje FPS hier je obnovovacia frekvencia monitoru, nesmie byt vyssia(pokial nie je zapnuta Vsync je to jedno - prave ta Vsync synchronizuje FPS hry s monitorom(Hz) a ked je fps hry mensie ako Hz monitoru, dochadza k naruseniu snimkovania hry a obraz sa mierne rozdvojuje-trha) ako FPS hry
AjsTi, tvoja logika stoji za prd ked na toto nevies dojst sam
Tu sa pozastavim , tu si vypisal vsetko o com sa jedna Vsync , sluzi na to aby Ti FPS isli rovnako ako Hz. Ale nikde si nevysvetlil , ze pokial chcem mat vetsie Fps v hre musim , znizit Hz , o tom pojednava cela tvoja duchaplna teoria.
* trhat nerovna sa sekat - trhat = tearing*

Podla tvojej teorie by nemohol pozerat DVD ripy ani DVDcka lebo tie maju vzdy FPS iba 25, 23.976, 29.97 :D

Maly dodatok , kedze sa mi cela debata nechce prepisovat
XXX: inak... k tomu, co som pisal ako posledne ja teraz ->
typicky priklad: monitor 85Hz
zapnuty VSYNC
hra ide v priemere 30-50FPS - pricom casto prekracuje hodnotu 42.5 resp. 43Hz, co je prave klucova hodnota pri synchronizacii (polovica z 85Hz monitora) => hra vyzera akoby sekala
XXX: Hz vs. FPS suvisia pri vypnutom Vsync jedine tak, ze sa bude prejavovat tearing = tzv. roztrhavanie sa obrazu pri prudkych pohyboch / bleskoch / blikaniach
XXX: inak co sa tyka sekania a pod. je prave VSYNC najlepsie mat vypnuty
XXX: co sa tyka kvality obrazu, je lepsie ho mat zapnuty
XXX: idealny pripad je, ak dokazes zabezpecit aby hra mala

bud a) konstantne FPS nad hranicou spojiteho vnimania (tzn. napr. 60fps stale bez poklesov)
alebo b) mala stale viac ako Hz monitora a zapnut VSYNC

AjsTi: asi naozaj nechapem ja ,ako je mozne ze mam monitor na 85Hz a trebars quake tri ma 120FPS
XXX: ked zabezpecis, ze ti grafika bude plynulo chrlit FPS tak to bude plynule
XXX: on nebodaj pozera filmy pri 23.976Hz na monitore?
XXX: jedina moznost, ako mat plynuly obraz je, ze budes mat konstantne FPS
AjsTi: takze je jedno ci mam fps 10 alebo 200 pokial nemam tolko Hz aj na monase , nebudem mat obraz plynuly
XXX: nie
XXX: 10 fps nebude plynuly, lebo ludske oko ma mensiu zotrvacnost
AjsTi: alebo za kazdu musim znizit Hz aby som mal viac FPS a tym padol plynuly obraz
XXX: takze ho neojebes a uvidi, ze je to vela snimkov za sekundu za sebou
AjsTi: takze nema pravdu , len ta teoria o Vsync je pravdiva
XXX: bud
a) zabezpecis aby hra vypluvala plynulo FPS alebo
b) spravis to, co hovoris (samozrejme pri zapnutom VSYNC)
AjsTi: na konstatne FPS , musis mat dostocne silne GPU na karte
AjsTi: nie ze si znizis Hz
XXX: nemusis... staci aby engine hry bol inteligentny a obmedzoval to sam
XXX: ved priamo v Q3/D3/Q4 engine sa to da obmedzit
XXX: taktiez napr. Tomb Raider tusim 3 a 4 mal obmedzenie na 30fps a nikdo si nikdy nestazoval, ze by to sekalo...
XXX: pretoze tie fps neskakali
XXX: to iste mas s filmom
XXX: napis mu, nech si v tej hre natvrdo nastavi obmedzenie na 40Hz a pojde mu to plynulo

Hadam je to secko co som stel k tomu napisat. Samozrejme sorry za OT
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
pepee
Ban
Ban

crux2005 napísal:Je pravda ,ze keD mas viac obrazkov ako je obnovovacia frekvencia obrazovky , tak sa ti bude "posuvat" obraz , pretoze cast obrazu je len v Bufery a druha uz na obrazovke ...
no aspon niekto vie, o com hovorim(konecne mi to niekto potvrdil, lebo ja som sa to nedocital nikde, som samouk), diky
crux2005 napísal:Nevidim vsak problem nastavit si 100HZ obnovovaciu frekvenciu CRT monitoru a pozapinat vsetky moznosit co ti zvysia kvalitu obrazu ako AA/AF , AI-Advanced , MIP map level - na kvalitu atD
to urcite nie je to, co chcem. akoze vedel som o tom krasnom "posuvacom" obraze uz pred tym, ale teraz(vdaka novej, ale stale slabej grafike), ked viem ako presne na to, uz inac hrat ani nechcem-nemozem.

AA/AF , AI-Advanced , MIP map level - to je akurat tak na staticke obrazky, nic sa nevyrovna "posuvu obrazu", samozrejme pokial je kvalitna grafika a neklesne FPS pod Hz, tak zapinam vzdy vsetky tie vylepsenia, len ako vravim pre mna je obraz ovela krajsi ked ma dokonalu plynulost a az potom sa mozu pridavat tie ostatne vylepsenia(dokonca nepotrebujem ani shadows vo F.E.A.R., hlane ze mi to robi 60FPS), inac to nema zmysel(u mna ne)

sice eng skoro vobec neviem, ale myslim ze tu sa tiez nieco pise (pre nechapaveho ucitela):

VSync: Vertical Synchronization (VSync) is the synchronization of your graphics card and monitor's abilities to redraw the screen a number of times each second (measured in Hz). If VSync is disabled (unticked), you may see some image 'tearing' as your monitor and graphics card go slightly out of synchronization at certain times. This does no damage, it just may be annoying to see. However it is always recommended that you disable VSync to increase performance. Enabling VSync can remove tearing, but not only does it cap your FPS to your Refresh Rate, it will also reduce your average FPS, usually by up to 50%. For that reason, I recommend disabling VSync. For a clear explanation of this see my Gamer's Graphics & Display Settings Guide. Note that you should also check your graphics card's control panel for the VSync setting there and make sure it is set to match your VSync choice here or set to 'Application preference' (recommended) to allow this setting to work correctly.

snad tu cervenu vidiet dostacujuco(pripominam ze: my english is very very bad, takze to moze byt aj trocha nieco ineho)

btw: nove co zase zistujem(koli novej stale slabej grafike) je ze hry ako F.E.A.R., QUAKE4 potrebuju predovsetkym vykonnu grafiku, ale hry ako americas army alebo NFSMW potrebuju zase hlavne CPU
pepee
Ban
Ban

SurrendeR napísal:osobne by som skor volil volbu disable, lebo pokial nebude stihat VGA udrziavat vsync s monitorom, tak to bude pekne sekat. priklady:
monitor na 85Hz. Vga nestiha, musi pockat na nasledujuci obraz, FPS klesne na polovicu 85Hz cize pojde na 42,5FPS atd. nestiha dalej, ide na kazdy 3 obr.... 28FPS atd...
no zda sa ze tu bude viac inteligentov co sa vyznaju, nie ako niektory ucitelia ze ano
AjsTi napísal:Podla tvojej teorie by nemohol pozerat DVD ripy ani DVDcka lebo tie maju vzdy FPS iba 25, 23.976, 29.97
zase splietas hovadiny. Vsync myslim nefunguje v 2d(teda na ploche nie).v kazdom pripade nemas pravdu a nechapem ako moze nekdo taky zabedneny ucit. len taras a nic nevyskusas, mas ty vobec PC clovece? uz ti to tu potvrdili aj iny, no ale zda sa ze si uz zutekal :D
AjsTi napísal:nikde si nevysvetlil , ze pokial chcem mat vetsie Fps v hre musim , znizit Hz , o tom pojednava cela tvoja duchaplna teoria.
clovece ved ty nevies ani citat. x krat som povedal a aj tuto temu zacal tym ze potrebujem soft ktory mi znizi Hz monitoru. kua a je uplne jedno ci fps zvysis, alebo Hz znizis, Vsync ti bude vtedy funguvat tak ako ma. samozrejme ze lepsie je zvysit fps aby ti nebilikal monitor. tvoja logika je riadne na prd, by si v necivylizovanom svete skapal hned v prvy den.
A UZ SOM HOVORIL ZE V NIEKTORYCH HRACH NIE JE MOZNE ZNIZOVAT ANI ZVYSOVAT(FLATOUT2) HZ MONITORU, LEBO SU NAPIKACU OPTIMALIZOVANE, LEPSIE POVEDANE SU ROBENE PREDOVSETKYM PRE KONZOLY
pepee
Ban
Ban

no a teraz by mi mohol uz niekto povedat ci tento problem riesia LCD monotory.
tak este raz v skratke -> na lcd si nastavim napr. obnovovaciu frekvenciu na 45Hz(z toho dovodu ze mi v hre na tuto hranicu klesa fps-treba nastavit HW vs hru tak aby ani v tych najnarocnejsich scenach neklesla fps pod Hz, inac to zacne trhat- nezabudnite ze sa bavime o zapnutej Vsync) , ale kedze je to LCD tak mi nebude blikat.
je to tak? da sa to takto poriesit tymi LCDckami?(lebo 45Hz je uz na CRTecku o zivot)
tiez by ma zaujimalo na aku mozno minimalnu frekvenciu je mozne nastavit LCD monitor(cim menej to ide tym nam staci slabsia grafika)(mne sa podarilo Hansol 710P dat na 45Hz na rozliseni 1024x768
AjsTi
Používateľ
Používateľ

pepee napísal:
SurrendeR napísal:osobne by som skor volil volbu disable, lebo pokial nebude stihat VGA udrziavat vsync s monitorom, tak to bude pekne sekat. priklady:
monitor na 85Hz. Vga nestiha, musi pockat na nasledujuci obraz, FPS klesne na polovicu 85Hz cize pojde na 42,5FPS atd. nestiha dalej, ide na kazdy 3 obr.... 28FPS atd...
no zda sa ze tu bude viac inteligentov co sa vyznaju, nie ako niektory ucitelia ze ano
* Apropo nejsom ucitel ,ani som nim nebol. Hold mne ide monas na 85Hz , aj v hre som si nastavil 85HZ , mam to na full a NETRHA MI TO.*

AjsTi napísal:Podla tvojej teorie by nemohol pozerat DVD ripy ani DVDcka lebo tie maju vzdy FPS iba 25, 23.976, 29.97
zase splietas hovadiny. Vsync myslim nefunguje v 2d(teda na ploche nie).v kazdom pripade nemas pravdu a nechapem ako moze nekdo taky zabedneny ucit. len taras a nic nevyskusas, mas ty vobec PC clovece? uz ti to tu potvrdili aj iny, no ale zda sa ze si uz zutekal :D
*Zabedneny si jedine Ty , uz na ocguru sa nevies dostat do koze a tu tiez. Kedze tebe nestiha pc hru , zvalujes vsetko na hz , fps a podobne. Kup si poradne pc a mas pokoj. P.S. Mam 2pc ;)*
AjsTi napísal:nikde si nevysvetlil , ze pokial chcem mat vetsie Fps v hre musim , znizit Hz , o tom pojednava cela tvoja duchaplna teoria.
clovece ved ty nevies ani citat. x krat som povedal a aj tuto temu zacal tym ze potrebujem soft ktory mi znizi Hz monitoru. kua a je uplne jedno ci fps zvysis, alebo Hz znizis, Vsync ti bude vtedy funguvat tak ako ma. samozrejme ze lepsie je zvysit fps aby ti nebilikal monitor. tvoja logika je riadne na prd, by si v necivylizovanom svete skapal hned v prvy den.
A UZ SOM HOVORIL ZE V NIEKTORYCH HRACH NIE JE MOZNE ZNIZOVAT ANI ZVYSOVAT(FLATOUT2) HZ MONITORU, LEBO SU NAPIKACU OPTIMALIZOVANE, LEPSIE POVEDANE SU ROBENE PREDOVSETKYM PRE KONZOLY
*Vidis , ja mam moznost nastavit ake stem a nemam problem , u teba je to zrejme naopak, hold si studovany , kopec kecom a stale si tam kde si bol. Apropo neviem o tom , ze by mi moja CRT IIYAMA 454PRO BLIKALA PRI 85HZ. *
pepee
Ban
Ban

asi by si mal uz pouzit okuliare, alebo ze by ti este v tej hre(neviem akej) robilo viac fps, jedine v tedy ti to moze ist plynulo pri zapnutej Vsync!
a velmi pochybujem ze tebe sa vobec podarilo nastavit Hz v nejakej hre, urcite ti to ide na default(60Hz)
je zrejme ze tvoje oci stale nevidia rozdiel a mozecek to ma zatazko odskusat
to AjsTi:
toto bola posledna reakcia na teba, si zabedneny a nema zmysel nieco ti hovorit
AjsTi
Používateľ
Používateľ

pepee napísal:asi by si mal uz pouzit okuliare, alebo ze by ti este v tej hre(neviem akej) robilo viac fps, jedine v tedy ti to moze ist plynulo pri zapnutej Vsync!
a velmi pochybujem ze tebe sa vobec podarilo nastavit Hz v nejakej hre, urcite ti to ide na default(60Hz)
je zrejme ze tvoje oci stale nevidia rozdiel a mozecek to ma zatazko odskusat
to AjsTi:
toto bola posledna reakcia na teba, si zabedneny a nema zmysel nieco ti hovorit
*No zrejme mas problem iba Ty stvojou pomalou zostavou , nevies vyriesit problem a trenujes urazanie ako najlepsie vies. Ak by mi to slo na 60Hz , tak by mi asi blikal monitor a to by som videl. Este raz Ti napisem , aby si to pochopil mam X1900GT + X2 3800+ + 2GB RAM a CRT IIYAMA 454PRO , nevidim dovod aby mi ta hra isla nejako horsie ako tebe. Kup si poriadny pocitac ak nanho nemas , nezavid inym. Ak je chyba medzi klavesnicou a stolickou , zavolaj kamarat , ktory Ti stym pomoze.*
pepee
Ban
Ban

tak za prve- ja sa nestazujem ze si to neviem vyriesit(viem ako na to) len sa snazim objasnit to tym, co to nevedia
po druhe- stale si mi nepovedal o aku hru ide, samozrejme s tou tvojou zostavov ti napr aj taka hra fear bude v pohode stihat aj 85Hz Vsync, lebo urcite ti to robi viac fps ako mas nastavenych tych 85Hz monitoru, ale to nie je to o com sme sa tu hadali, ty si stale tvrdil ze pri zapnutej Vsync nie je potrebne mat vyssie fps a zrazu si uz prestal s tymi tvojimi teoriami, heh

a samozrejme mam problem s mojou pomalou zostavou(grafikou) a preto som to chcel vyriesit ubratim Hz, co sa mi aj uspesne podarilo.
a dalsia vec je ze neverim ked si nastavis flatout2 pod 50 alebo nad 50Hz ze ti to pojde plynule tak ako mata- NEEXISTUJE, ta hra je opimalizovana presne na 50Hz preto vsetko ostatne bude zatrhavat, mozno akurat keby si ubral na polovicu(25Hz) alebo na raz tolko(100Hz)samozrejme fps musia byt vyssie, ale to nemam vyskusane

inac zase si kecal od veci, ako keby si vobec nechapal co som v tejto teme cely cas pisal a v jednom kuse aby som ti musel stale a stale znova vyvracat tvoje tvrdenia. no ale zda sa ze este par dni a budes to uz chapat na 100% o co mi islo.

kua zase so musel reagovat, ja som pako

ok edit: to tu vazne nie je nikto kto ma LCD a je aspon truchu zdatny aby to testol? chcem si kupit LCD, ale nechcem ak to nefunguje kupovat zbytocnosti
Naposledy upravil/-a pepee v Ut 10. Okt, 2006, 22:00, upravené celkom 2 krát.
pepee
Ban
Ban

sorry
Naposledy upravil/-a pepee v Ut 10. Okt, 2006, 21:59, upravené celkom 2 krát.
crux2005
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa crux2005 »

pepee napísal:kua to tu nie je nikto kto ma LCD a je aspon truchu zdatny aby to testol? chcem si kupit LCD, ale nechcem ak to nefunguje kupovat zbytocnosti
:E :E

pouzivaj EDIT

- dalo sa to aj inak napisat :!:
s pozdravom, crux.
AjsTi
Používateľ
Používateľ

pepee napísal:tak za prve- ja sa nestazujem ze si to neviem vyriesit(viem ako na to) len sa snazim objasnit to tym, co to nevedia
po druhe- stale si mi nepovedal o aku hru ide, samozrejme s tou tvojou zostavov ti napr aj taka hra fear bude v pohode stihat aj 85Hz Vsync, lebo urcite ti to robi viac fps ako mas nastavenych tych 85Hz monitoru, ale to nie je to o com sme sa tu hadali, ty si stale tvrdil ze pri zapnutej Vsync nie je potrebne mat vyssie fps a zrazu si uz prestal s tymi tvojimi teoriami, heh
*S nicim som neprestal , len si stale meles svoje a uz ma nebavi Ti stale pisat to iste dokolecka. Bavime sa o hre FlatOut2 , neviem preco riesis FEAR a podobne. ESTE RAZ TI NAPISEM NEMAM VSYNC ZAPNUTE.

a samozrejme mam problem s mojou pomalou zostavou(grafikou) a preto som to chcel vyriesit ubratim Hz, co sa mi aj uspesne podarilo.
a dalsia vec je ze neverim ked si nastavis flatout2 pod 50 alebo nad 50Hz ze ti to pojde plynule tak ako mata- NEEXISTUJE, ta hra je opimalizovana presne na 50Hz preto vsetko ostatne bude zatrhavat, mozno akurat keby si ubral na polovicu(25Hz) alebo na raz tolko(100Hz)samozrejme fps musia byt vyssie, ale to nemam vyskusane
*Otazka je naco si mam nastavovat hru na menej ako 85Hz , ked moja grafika i monitor to zvladnu ?

inac zase si kecal od veci, ako keby si vobec nechapal co som v tejto teme cely cas pisal a v jednom kuse aby som ti musel stale a stale znova vyvracat tvoje tvrdenia. no ale zda sa ze este par dni a budes to uz chapat na 100% o co mi islo.
Ide Ti o to sa zviditelnit ? Ci napisat ze mas kamossa co Ti nasepkava ?

kua zase so musel reagovat, ja som pako
*Suhlasim , si :D , presne ako na ocguru.

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"