tak oko vravi dominikDominik napísal:hovorime,ze nie nadarmo sa to vola SERVER.
je to na server.
a ked si z toho spravis workstation, roznymi nastrojmi, tak z toho vlastne spravis pomalsi windows xp.
Windows2000 vs WindowsXP ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Spoiler: ukázať
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
bezpecnost a nastavenia
mas pravdu, vsak som ani nehovoril o komplexnej bezpecnosti. hovoril som o pouzivani legalneho vs. nelegalneho OS s pristupom na internet a porovnal som to. XP posiela o sebe (a ktovie o com vsetlicom este) ovela viac info ako 2000, cim sa pre mna stava defakto spyware. rozne prekazky XP typu "aktivacia", servispaky len pre "niekoho" a pod. tiez len stazuju pouzivanie oproti 2000.bezpecnost nemas ako zmerat,
nastavenia: v xp som sa pokusal nastavit uz vselico, nesudim len podla prvotneho dojmu. dokonca som aj trochu komunikoval s US MS hotlajnom a tie veci, co mi poradili, boli riadne HNUSNE. (fungovalo to, ale v 2000 by to iste fungovalo bez tej hnusnosti a bez potreby kontaktovat hotline).
nastavenia XP sa daju rozdelit:
1.) take iste ako v 2000 (vacsina trivialnych zalezitosti)
2.) viac skryte a zakamuflovane pod novymi rsp. preusporiadanymi zalozkami, buttonmi atd (vacsina zaujimavych beznych nastaveni)
3.) brutalne obfuskovane, na nastavenie ktorych treba znalosti na porovnatelnej urovni so znalostami linuxoveho guru. pomoze iba zdlhave hladanie na forach alebo MS hotline. (suvisi hlavne so spolupracou xp so starsim sw)
4.) nemozne nastavit (nova "bezpecnostna" policy, zmena/nahradenie technologie danej veci, atd. tychto pripadov je asi najmenej, ale predsa stazuju prechod z 2000 na xp)
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25
- skynet2000
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Dec, 2004, 14:00
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Skor je to narovnako ... ale na strasom durone 933mhz +512MB sdram mi isiel win xp o poznanie rychlejsie.skynet2000 napísal:ESte stale uvazujem a neviem co mam dat.No nerad sa opakujem ale bespecnos je u mna na prvom mieste a aj stabilita systemu celkovo.Windows 2000 je asi rychlejsi ako XP?
Mozem potvrdit:Mtex napísal: Skor je to narovnako ... ale na strasom durone 933mhz +512MB sdram mi isiel win xp o poznanie rychlejsie.
Athlon 1000 a 512SDRAM a najskor tam bol W2K a teraz sme tam dali XP a idu rychlejsie (ale nie pretoze je to nanovo inst.)
Proste to tak je (neviem ani preco)
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
bezpecnost
ak s tym budes pripojeny na net a mas vsetko legalne (a nevadi ti, ked tvoj OS komunikuje cez net s vyrobcom bez tvojho vedomia) tak si daj radsej XPcka a tyzdenne zaplataj.
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25
aj ked win nemusim, daj radsej Xp...ak nie je pre teba uplne nutne mat v PC iba mrkvosoft product, tak kludne skus aj Linuxove riesenie..(stabilita/bezpecnost lepsia akurat pre novacika DOST tazsie zvladnutelne... moj tip SUSE 9.2 od firmy NOVELL) ....ale iba ak nechces mat z PC playstation...ale nejaku vaznejsiu pracovnu stanicu...
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...
I like Tux.
I like Tux.