Roznasat si mozes koho chces, od toho je tuna diskusia
A ak ja som odbornik na atomovky, tak ty asi byvas v samsung tovarni na LCDcka
Rozdiel v 1080p a 720p videou na 127cm uhlopriecke je pozorovatelny a vyplyvajuci z nizsieho rozlisenia jedneho z videi. Neviem preco sa tu ohanas porovnavanim 720p a 1080p...
Ked sa tuna vsetci robite tak mudry, tak preco mate doma sracky s trapnym 1366x768 rozliskom....
Zober si to logicky - LCD monas na PCcko doma mas urcite.
Zober si taku 17" s naticom 1280x1024, nastav si tam 1024x768 alebo 1280x960 a divaj sa na to. Na par miestach bude tak pekne rozostreny obraz ze ti bude vytacat oci.
A chces mi nahovorit, ze LCD TV s 1366x768 rozliskom je nieco lepsie? Prd makovy. Hocico co nebezi v native prehravaneho videa = vec ktorou nema cenu sa zaoberat. Ked uz totiz vyhodis kopec prachov za veci na divanie HDciek, tak isto nepozadujes nejaku osekanu kvalitu alebo upsampling/downsampling.
Mi to pripada ze si kupis auto, ale jaksi ti nevadi ze ma jedno koleso derave, a poskrabany lak - hlavne ze jazdi a mame s cim machrovat
Ked uz kupovat LCD TV tak s nativom bud 720p alebo 1080p, ale nie s niecim medzi tymito dvoma, co musi 720p upsamplovat a 1080p downsamplovat...to mi je logika.
Signal z kablovky alebo STVcka tu nemiesaj, to je jasna vec ze su to same zasumene kocky, zaprve v predajniach neni skoro nikdy kvalitny signal, a za druhe sa tam roztahuje PAL rozlisenie 720x576 na fullscreen toho LCD, comu sa ale vyhnut neda, nakolko PAL norma ma uz svoje roky.
1080i je prekladany vymysel, neoplati sa riesit...vzdy totiz mas naraz na obrazovke len polku obrazu, kdezto pri progresive sa vykresluje cely.
Takze ak myslis, ze si nakupom smejdu s rozliskom 1366x768 spravil dobre myslis si zle. Ohladne rozliseni videa a z toho vyplyvajucej kvality obrazu bude musiet tel telkac robit vzdy kompromisy.
Skratka kupil si si nieco ako rodinny minivan - dom s tym nepostavis, ale rodina sa ti do neho naprace, lenze kopa miesta je nevyuzita, nakolko to ma 7 sedadiel, a vy ste len styria.
Nie, nie...HDready TV nikdy nebudem povazovat za HDcka, ale za marketingovy tah na blbych ludi co chcu machrovat metrovou uhloprieckou, ale nepripustia si, ze dana TV ma parametre na prd a jedine HD je HDMI vstup...a p[ri nom to vsetko konci, lebo TV potom 720p video roztiahne a 1080p zmensi.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB