Pri dnesnej nenazranosti grafik je odvazne tvrdit ze to staci. Stacit to staci nepovedal som ze nie ale treba brat do uvahy upgrade Pc a to este nema vybranu grafiku. Napriklad nove grafiky od nVidie maju mat spotrebu v plnej zatazi az 236 W. A treba zaratat spotrebu dosky v zatazi + cca 50W . Ako som povedal stacit to ztaci zatial ale co bude zajtra? S tou rezervou by som bol opatnejsi niektore hry daju PC riadne zabrat. Preto hovorim ze 400W je malo. Lebo nikto nerata tym za aj autor temy bude chciet casom vylepsit PC a a to mu potom nemusi stacit ak teraz kupi silnejsi zdroj usetri na energii ale aj do buducna ak kupi 450-500 W financne to nieje az taky rozdiel. Na zaver otazka je dobre casto vytacat motor na plne obratky? Leba kazdy zdroj ma svoju ucinost a to je nieco okolo 70-75% a stym asi nikto neratal.
http://vat.pravda.sk/nvidia-pozna-nasle ... vobraz_p35
Staci 400W zdroj ?
Re: Staci 400W zdroj ?
Neberme život príliš vážne aj tak sa z neho nedostaneme živý.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Pit167: Môžeš prosím Ťa vysvetliť, čo rozumieš pod pojmom účinnosť zdroja?
Prosím na našom 400W, ak vieš...
Ktorá hra vyťaží na 100% všetky komponenty v PC súčasne?
Prečítal si si názov témy a o čo jej autorovi ide?
Nepochopil tu snáď nikto, že on už 400W zdroj má a pýta sa, či mu daný zdroj bude stačiť na upgrade (kde síce nevieme, aká bude grafika) a ja mu odpovedám: STAČÍ.
Prosím na našom 400W, ak vieš...
Ktorá hra vyťaží na 100% všetky komponenty v PC súčasne?
Prečítal si si názov témy a o čo jej autorovi ide?
Nepochopil tu snáď nikto, že on už 400W zdroj má a pýta sa, či mu daný zdroj bude stačiť na upgrade (kde síce nevieme, aká bude grafika) a ja mu odpovedám: STAČÍ.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
a inac operu pouzivam aj ja ale::: uz tu prosimta prestan kazdeho presviedcat ze ten zdroj stacit nebude. Preco ti tu hovoris o grafikach s 200++W zatazenim ked som sa ho pytal ze ci planuje kupovat 9800GX2 a on sa na tom len tak zasmial (ci mi nej*be) a odpovedal ze urcite nie
Moj posledny prispevok k tejto teme. Povodne som nechcel uz vobec reagovat ale musim uviest par veci na pravu mieru nech nevyzeram ako debil.
V prvom rade uznavam regoval som prehnane a v podstate mate pravdu.
Mal som to ukoncit skor alebo vobec nedpisovat po druhom prispevku. Cele som to bral z mojho pohladu. Osobne by som do takeho PC nedal zdroj slabsi ako 500W nie preto ze tam ma byt ale preto ze ho tam chcem. A nikomu ani nic ine neporadim jednoducho som presvdceny ze je lepsie ak ma zdroj dostatocnu rezervu a 100W sa mi zda malo. Omluvam sa za pripadne pokazenie nedele. Momentalne skladam comp (pre seba) a zdroj mam napisany 500W minimum, som raz taky. Uz som sa dva krat popalil na slovach "to staci" nestacilo . Jednoducho by mi to svedomie nedalo kedby som niekomu povedal ze to staci (viem ze to staci) ale ja si to nemyslim. Este raz sorry.
P.S.
Je to moj osobny nazor neberte to ako nesuhlas.
V prvom rade uznavam regoval som prehnane a v podstate mate pravdu.
Mal som to ukoncit skor alebo vobec nedpisovat po druhom prispevku. Cele som to bral z mojho pohladu. Osobne by som do takeho PC nedal zdroj slabsi ako 500W nie preto ze tam ma byt ale preto ze ho tam chcem. A nikomu ani nic ine neporadim jednoducho som presvdceny ze je lepsie ak ma zdroj dostatocnu rezervu a 100W sa mi zda malo. Omluvam sa za pripadne pokazenie nedele. Momentalne skladam comp (pre seba) a zdroj mam napisany 500W minimum, som raz taky. Uz som sa dva krat popalil na slovach "to staci" nestacilo . Jednoducho by mi to svedomie nedalo kedby som niekomu povedal ze to staci (viem ze to staci) ale ja si to nemyslim. Este raz sorry.
P.S.
Je to moj osobny nazor neberte to ako nesuhlas.
Neberme život príliš vážne aj tak sa z neho nedostaneme živý.
Naddimenzovať zdroj je dobrá vec, ale nie zas moc.
Ak je zdroj s vysokou wattážou napr. 500W a stroj spotrebuje napr. len 130W, je to nie vždy najlepšie riešenie (klesá účinník a aj účinnosť nieje ideálna). Dobré je, ak zdroj pracuje okolo polovice svojho udávaného výkonu, prípadne do 80%.
Tak či onak, bez udania grafickej karty je bezpredmetné tipovať či zdroj postačí/nepostačí.
Btw, nieje 500W zdroj ako 500W zdroj, teraz nemyslím značky, ale udávanú wattáž - ak je veľa na 3,3V a 5V a málo na 12V (kombinovaný výkon) tak je to oničom, dnes je dôležitá hlavne (a v podstate iba) 12V vetva a wattáž udávaná pre ňu. 500W zdroj teda môže ale aj nemusí utiahnuť viac ako napr. iný 430W...Môžete kupovať s ohľadom na neskoršie upgrade zdroje s vysokými hodnotami W, ale skôr by som sa zameral iba na vyberanie podľa wattáže (a Ampérov) na 12V vetve(-ách).
Ak je zdroj s vysokou wattážou napr. 500W a stroj spotrebuje napr. len 130W, je to nie vždy najlepšie riešenie (klesá účinník a aj účinnosť nieje ideálna). Dobré je, ak zdroj pracuje okolo polovice svojho udávaného výkonu, prípadne do 80%.
Tak či onak, bez udania grafickej karty je bezpredmetné tipovať či zdroj postačí/nepostačí.
Btw, nieje 500W zdroj ako 500W zdroj, teraz nemyslím značky, ale udávanú wattáž - ak je veľa na 3,3V a 5V a málo na 12V (kombinovaný výkon) tak je to oničom, dnes je dôležitá hlavne (a v podstate iba) 12V vetva a wattáž udávaná pre ňu. 500W zdroj teda môže ale aj nemusí utiahnuť viac ako napr. iný 430W...Môžete kupovať s ohľadom na neskoršie upgrade zdroje s vysokými hodnotami W, ale skôr by som sa zameral iba na vyberanie podľa wattáže (a Ampérov) na 12V vetve(-ách).
Darmo sa budete snazit chlapcovi nevysvetlite Pit167 si bude stale omielat tu svoju pravdu
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
mne taha 350W noname ASUS A8N SLI, A64 X2 4200+, MSI 6800GS a taha to uplne v pohode aj v zatazi
Zbierka CPU:AMD Engineering Sample (ES)(REAL) I AMD Athlon 64 2600+(REAL) I Conroe ES (made 2005) I Duron ES I Itanium 2 ES I Tualatin ES I AMD K7 I some CPUs I Athlon 64 3100+ I K8 CPUs I AMD SledgeHammer ES