Vista bez média a legálnosť

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00

Re: Vista bez média a legálnosť

Príspevok od používateľa scpeter1 »

Jednoho casu som toto riesil na booku Acer.Tiez mal predinstalovanu verziu Visty.Nemal recovery,tak som mu nainstaloval tu istu verziu Visty aku tam mal,zadal som jeho lic.kluc a bez problemov mu to tu vistu aktivovalo.Tak ja neviem.Ja tvrdim,ze mu to pojde.Ako to bude s legalnostou uz neviem. :cool:
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Legalne ako legalne pre microsoft to je, preto lebo oni nevidia k vam domov, ze ake medium ste pouzili, ci vlastne, alebo kamaratove. Vista nie len ze pojde, ale aj musi sa dat aktivovat s klucom, ktory je nalepeny na pc, alebo nb ... Nalepka je vlastne dokaz o tom, ze je win legalny a tak isto jeho jej cislo je jedinecne, preto je jedno v podstate aka sa pouzije instalacka. Keby prislo ale na lamanie chleba, tak by ich povod instalacneho media mohol zaujimat a v tom pripade neviem ci by ich to zaujimalo az tak velmi, alebo nie ...
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

No nedalo mi to pokoja, tak som oslovil priamo microsoft, ze ako to vlastne je s tym legalnym CD - DVD ... :)

Moj mail smerovany do microsoftu:

Dobry den.

Viac krat som sa stretol s jednym problemom, na ktory by som sa chcel spytat vas.
Jedna sa o to, ze viac ludi ma notebook, kde ma byt recovery particia, kde je obraz operacneho systemu, ci uz windows vista, alebo XP. Kedze niektory ludia chcu aj disk rozdelit na viacero particii, tak tym padom recovery particia nefunguje a vela ludi ju dokonca odstranuje. Chcem sa teda stpytat, ako je to s legalnostou media, ked na noteboaku bola iba recovery particia a instalacne mediu nebolo, particia bola zmazana a obraz disku z recovery particie nebol ulozeny nikde ani na dvd, ani na inej casti disku. Moze sa pouzit instalcne medium napriklad ktore vlastnim ja, alebo kamarat? Licencny kod k instalacii by sa pouzil samozrejme zo spodnej strany notebooka. Je to legalne, alebo nie? Je v podmienke legalneho windowsu aj instalacne medium, alebo recovery particia? Alebo je to len samotna nalepka na case PC - NB? Dakujem vam vopred za odpoved, prosim odpovedzte mi na vsetky otazky ...

Pekny den prajem, Jaroslav Trencin

No a odpoved prisla o 6 hodin na moj dotaz s vysedkom, ktory ma potesil ... :)

Vazeny pan zakaznik

Dakujeme Vam, ze ste kontaktovali Zakaznicke centrum spolocnosti Microsoft

Vec: Odpoved

Riesenie: je mozne pouzit na instalaciu aj Vase medium,pokial bude pasovat s danym produktovym klucom. Na preukazanie legality je potrebny len doklad o nadobudnuti a Nalepka COA

S pozdravom,

Martin Haluska
Microsoft s.r.o.
Zakaznicke centrum
Westend Court
Dubravska cesta 4
84104 Bratislava
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00