fuuuha, konečne som dopozeral všetkých 10 sérií SG-1 + filmy, musím povedať - naozaj je to pecka medzi sci-fi seriálmi, dnes som začal prvým dielom z SGA .. ešte ako decko som každý deň kukal na Nove, neskôr na Joj-ke prvých 6-7 sérii (po povznesenie Daniela) a keď neskôr nekúpili ďalšie série, akosi som na ten seriál aj zabudol .. ale teraz som ho pozrel pekne diel za dielom od začiatku

R.D. Anderson ako veliteľ SG-1 mi v posledných sériách dosť chýbal, no čo už predsalen má svoje roky ..
to prepletenie pozemských náboženstiev s mimozemšťanmi navštevujúcimi Zem v minulosti bol super nápad, dokonca do histórie pekne zapadli aj Antici

skrátka klobúk dolu, samozrejme nie všetky diely vyšli na jednotku, ale do celkového deja zapadli ..
tak teraz som zvedavý na SGA .. oplatí sa to pozerať? nebudem sklamaný - myslím tým zápletkami a dejom ohľadom Wraithov? doslova som si zamiloval charizmu pôvodnej SG-1 -R.D.Andersona, Michael Shanks-a, Amandy Tapping, Christophera Judge-a, nájdem podobné postavy aj v SGA ? resp. dúfam že sa objavia v SGA aspoň ako guests
+ info ohľadom Stargate Universe:
Po dlouhom čakaní maju fanúšikovia konečne prvé solídne informácie o SGU ( StarGate Univers ). Tretí TV seriál o Stargate bol na pláne už vyše roka a vymysleli ho Brad Wright a Robert C. Cooper.
„Myšlienka na SGU je, že sa bude odohrávať na lodi, ktorá bola súčasťou Antického experimentu, ktorý bol uvedený do pohybu asi pre miliónmi rokov. Ten, ktorého výsledok nikdy neuvideli, ale my môžeme,“ povedal Wright GateWorldu. „ Boli príliš zaneprázdnení povznesením.“ Experiment mal poslať loď cez vesmír, aby zasievala v galaxiách hviezdne brány, a aby mohli jedného dňa zadať 9 symbolov a dostali sa tam ( na loď ). A o tom je Stargate Universe.
Pred miliónmi rokov ( pred konfliktom s Wraithmi a možno aj pred presťahovaním sa Atlantisu do galaxie Pegasus ) poslali Antici 2 lode – automatické plavidlo, aby usádzalo hviezdne brány v galaxiách po celom vesmíre a druhú loď, aby ju nasledovala a objavovala.
Štandartná, 7-symbolová adresa dovolí cestovať v rámci galaxie. Použitie ôsmeho symbolu dovoľuje cestovať medzi galaxiami. A deviaty symbol umožní tímom sa dostať na druhú, Antickú loď bez posádky.