Barton 2500 (Teplota/Voltaz)

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
D-FensTrator
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Sep, 2009, 22:55

Re: Barton 2500 (Teplota/Voltaz)

Príspevok od používateľa D-FensTrator »

200 Mz FSB na Barton 2500 ? Mozno zijem v omyle, ale 2500 Barton ma predsa default nasobic 11 a FSB 166 ? Nemala az 3200ka FSB na 200 default ?

Ked zmenim FSB na 200, tak mi to AGP asi nerozchodi, ci hej ? RAMku viem ze je mozne manualne nastavovat pomer 5:4,4:3 ( zopar inych) - ci tam to nastavim, ale co s AGP ?

Ako, za pokus to stoji, len ci mi to nezrusi kartu ? To sa asi obavam zbytocne, no teraz fakt neviem ...

Sice, AGP kariet mam doma habadej, nejaku staru GF2MX tam hodim, to uz beztak nema dnes hodnotu...
Používateľov profilový obrázok
lipocuker
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 12:58

Príspevok od používateľa lipocuker »

Samozrejme ze 200Mhz FSB na barton 2500... urobi ti to z neho 3200+. System to pochopí ako 3200+ a ziadne ine frekvencie nebudu zmenené (Agp 66, pci 33, sb 33, usb atd...) ano ma nasobic 11x166,6 = 1833 a ty hodiš 11x200 = 2200. Na deličky sa mozes potom vykašlať a nechat ich na auto, system sa sam prispôsobi, v resp. ak trvas na manulanom nastaeni deličky, pri 200MHz fsb musi jedna z deličiek presne vyhovovať 400mhz ramkam, cize ani s ramkami sa nepohne. Grafiku ti to nema prečo odpalit lebo za 1. fq agp sa nezmení pri 200FSB a za druhe aj keby, o čom pochybujem,, nestabilna bude doska. Ale ked chces hod tam inu grafiku ale je to zbytocne.

este raz opakujem

Ak das FSB na 190 napr. zvysia sa ti Ramky (musis hladat najvhodnejsiu delicku) zvysi sa ti AGP, PCI, SB, RADICE diskov, USB atd... proste tak to je na socket A. ALe ak das rovno 200, system to pochopi ako procesor 3200+ s 200FSB a necha vščtky prekvencie na pokoji (hodi si deličky vyhovujuce 3200+) - samozrejme iba v pripade, ze ti čipset podporuje aj 400FSB (teda procesory 3200+)
Intel Dual Core E5200@ 3,5GHz 1333FSB
MSI
P45-NEO F intel p45 chipset, 1600+
A-DATA
2GB DDR2 800+ RAM, extreme edition
MSI Ati RADEON
3850 @ 750/1950 VF900cu LED
Seagate Barracuda
200GB + 500GB SATA2
Acutake
ACU-FORCE PC gaming JETcase
Arctic cooling 550W PSU 2 x 17A
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Attilka »

Pozri sa vyssie :
Attilka napísal:PE ES KO : Skus zistit co to je za dosku na ktore bezi,nezda sa mi to,bude to asi ASUS,ale nie nahodou A7V600X ???
S tou som si popalil ruky s Barton-om ! ! !
A to iste bolo aj s MSI K7N2 DELTA Platinum,tie dve dosky mi zraly nervy ostosest,menil/reklamoval som ich denne :wallbash:
D-FensTrator napísal:Tak som pozrel tu dosku a je to MSI K7N2 Delta-L :-)
Nemam slov ! ! ! :good:
Bol problem na defaulte s Barton-om,nieto este nejake OC :hysterical:
MSI mal problemov az MOC s NForce 2 na socket-e 462/A !!!
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
D-FensTrator
Nový používateľ
Nový používateľ

No dobre, ale ten komp bezal 3 roky dobre, az dokym sa cca rok a pol dozadu nehralo tyzden s vymenou CPU a az po nej zacali problemy. Na cas bol odlozeny, a naposledy mi tam nenabehol ani Windows a trvalo mi pol roka kym som si na to nasiel cas az som zistil, ze to bolo pridanym memory stickom, ktory sa nemal rad s tym povodnym (divne, ze sa to manifestovalo prave pri nabiehani winu, ale co uz).

Teraz ten komp potrebujem rozchodit a uz som z toho na nervy, fakt. Zabil som s tym uz 2 vikendy, kupil novy chladic a dufam, ze to uz pobezi. Na tom kompe je vsetko nahodene, aj na robotu, aj na hry, akurat je svina nestabilna :wallbash:
lipocuker
Nový používateľ
Nový používateľ

tak preco potom rozmyslas o OC? Na zakladnej frekvencii voltami stabilitu nedozenies. Vyrieš to chladenie a môžeš sa pohnut dalej.Alebo urob jednoduchy pokus, daj PC na noc von (zapnute) nech ho chladí 15stuponovy vzduch, teploty určite pôjdu dole, a uvidíš

(btw: raz som v zime vyložil PC na balkom a dnu som hral, von bolo asi -5stupnov... CPU at BURN 12 :D)
MSI
A-DATA
MSI Ati RADEON
Seagate Barracuda
200GB + 500GB SATA2
Acutake
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Attilka »

Dobry napad ! :laugh:
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
D-FensTrator
Nový používateľ
Nový používateľ

:wallbash: Je to ZDROJ !!!!! :wallbash:

Ako som na to prisiel ? Vcera po zopar pokusoch to skyslo do 30 minut, ale na posledny krat sa to zresetovalo a vsimol som si, ze to bolo pri max.zatazi CPU/GPU, ked sa v jednej hre menilo rozlisenie, takze nacitavalo textury a inicializovalo DX jak besne - citelne bolo pocut otazcky procaku na maxime (kryt bol dole), ked tu buch ho - reset s tym takym typickym zvukom zdroja.

Okamzite som prehodil zdroj z tej druhej masiny (nakoniec to bol 20+4, aj ked som si povodne myslel, ze ta doska na C2D ma ine napajanie).

Samozrejme, ze hra bezala 2 hodiny v kuse bez problemov !

yahooo :furious: :cool:

Boli tam 3 HW problemy :
- Nekompatibilny stick RAMky, ktory sa prejavoval tym, ze Windows pri nacitani nevedel nacitat subor ntfs.sys
- Chladic (ten aj ked je novy este asi bude problem s pastou, lebo ide do 56 `C)
- ZDROJ (tymto je mi jasne, ze tie zdroje naozaj stracaju na ucinnosti po par rokoch, kedze 3 roky dozadu to ten Barton s 7600kou utiahlo - len je divne, ze aj ked tam bola GF4MX karta (bez ext.napajania), ze to aj tak nestihal - ten zdroj.

Skusal som rukou pasiv a je fakt horuci. Vcera to vyskocilo na 57`C po jednom zatuhnuti. Nemam skill v nanasani pasty, robil som to prvykrat - podla navodu - dal som pastu do stredu CPU - taky maly kusocek len, tak neviem.

Inak, vsimol som si ze teplota systemu bola obcas vyssia ako CPU - cize okolo 55 `C. Kolko je bezna teplota systemu ? Neni to tiez vela ? Mozno aj doska ma dost po tom veku pri tej teplote ?
lipocuker
Nový používateľ
Nový používateľ

No tak problem so stabilitou vyrieseny. Este tu teplotu.

Skontroloval si ten pritlak? či je rovnomerný a chladič nieje o niečo opretý?
Daj dole ten chladič, utri jadro CPU od strej pasty (nevadi ze si ju tam daval pred chvilou staru dole a poriadne nech sa to jadro leskne)
A daj na neho novu pastu, kludne môôžeš aj trošičku viac, šrobovakom alebo špičkou tuby od pasty rozotri trochu tu pastu po jadre, ale iba trochu, nech je na celom obdlžniku (obdlžniku jadra) vrstva cca 2mm, chladič tu pastu roztlačí a ztečie z jadra, ale nech si si istý, že je tam dobre, hlavne potom, ked budes nasadzat chladic, daj pozor, aby si s nim nešuchal po CPU ale na jeden šup ho nasadil, lebo tu pastru zotrieš z jadra.

Teplota systemu je tiež dost vysoká, mas take tepoloty aj v biose? obcas sa nstane, ze wo win treba nastavit offset, ale bios by mal byt najpresnejší.
MSI
A-DATA
MSI Ati RADEON
Seagate Barracuda
200GB + 500GB SATA2
Acutake
D-FensTrator
Nový používateľ
Nový používateľ

Pritlak vyzera byt OK, ziaden kondik tak nezavadzia (tie su cca 1 cm od CPU).

Hm, tak ta teplota asi bude tym zosuchnutim, lebo kym som ten chladic nasadil, tak mi zo 2 razy sa zosuchol komplet (fakt som mal pocit ked som celou silou tlacil srubovakom na ten chladic ze to CPU urvem, ale to asi tak byva normalne). Inak, v navodoch vsade pisu, ze ked je pasty viacej, tak to nema taku ucinnost ?

Takze znova dat von zdroj, zosadit cooler, vycistit a naniest pastu, Podla toho co hovorite, by mi potom teplota mala klesnut pod 50`C, tak ?

Tie teploty su z BIOSu - beztak ked komp zatuhol, tak ani ina moznost nie je, navyse je to do 10 sekund po zatuhnuti, cize ta tepl;ota je dost presne.

Inak, vo Windowse mi to davalo dake bludne hodnoty (soft ku doske) - myslim tie teploty, takze radsej to sledujem ciste v BIOSe.

Co sa mi nepaci, ze zdroj je extremne horuci - od CPU, kedze je tak cca pol cm od chladica. Ani ruku na nom neudrzim - urcite ma viac ako 55`C :-(
lipocuker
Nový používateľ
Nový používateľ

nehovril som aby si tam vytlačil celu tubu pasty jak indulonu :laugh: .... neviem ako to opísat kolko, zhruba aby bola milimetrova vrstva na celom obdlzniku jadra... ty ked na to ten chladič pritlačíš, tak ona ztečie bokom a ostane iba nutne množstvo medzi jadrom a chladičom (možno 0,01mm aj mnej) a ked budeš nasadzať ten chladič, akonahle sa dotkne jadro pasivu, už s tym nehýb. A neboj sa neurveš, treba zatlačiť poriadne - mne sa raz zošmykol šrobovak a vrazil som šrobovak do dosky :D ale prežila to... hlavne s tym nehyb ked to bude priložene. nameraj si to tak aby hned jak to priložiš, si to mohol aj zasponovat..

a to s tym vela pasty... podla mna to je blbost, vsak ked sa pritlači chladič, tak nadbytočna pasta sa odtial vytlačí tlakom, len nieje dobre ked je cely procesor od nej ;)
MSI
A-DATA
MSI Ati RADEON
Seagate Barracuda
200GB + 500GB SATA2
Acutake