FDISK /MBR ?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
D-FensTrator
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Sep, 2009, 22:55

Re: FDISK /MBR ?

Príspevok od používateľa D-FensTrator »

Ano, do NTFS sa konkretne nerozumiem, to nepopieram. Casy, ked som s FAT-kou fyzicky v assembleri narabal cez interrupty su uz vyse 20 rokov prec, cize si vybavujem uz len hrube crty toho ako to funguje. Navyse, teraz nemam najmensi dovod, aby som sa tymto na low-level urovni zaoberal. Podobnych standardov je pri praci s PC niekolko desiatok, a naozaj nemusim byt expert na kazdy z nich. Staci, ze sa specializujem na podobor, ktory je dobre plateny a bavi ma, fakt pre dobry pocit zo zivota nemusim ovladat vsetky standardy pouzivane na PC.

Inak, ak ten soft dokaze recovernut konkretny adresar bez toho aby pozrel do FATky, tak musi vediet upravit aj tu FAT, so vsetkym co k tomu patri. To mi nehovor, ze nie.
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: FDISK /MBR ?

Príspevok od používateľa Snake »

Pozri, nedokáže, dôvod je ten že toto nepozerá na FAT tabuľku (pri FAT FS), toto vyťahuje RAW dáta a potom ich spája, ono nezapisuje nič do FAT, ani nemôže, lebo OS by s tým hneď začal robiť, a navyše je FAT implicitne uzamknutá, preto sa robí image, a nie len dopĺňanie.

.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"