Pentium DC vs. C2D
Re: Pentium DC vs. C2D
Tvoje tvrdenie vychádza iba z jedného BOINC projektu, alebo?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja to vidím tak že E4400 určite nebeží na základne frekvencii, E4400 nemá ani náhodou nato aby bol na rovnakej frekvencii rýchlejší ako E8500, menšia keš, menšia FSB...
podľa tých linkov je E4400 lepšia aj ako Q9400
to by musel byť fakt nepodarý kus softu aby išiel E4400 lepšie ako E8500
to sú ozaj veci čo teda výkon nezlepšujú
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0" onclick="window.open(this.href);return false;
podľa tých linkov je E4400 lepšia aj ako Q9400
to by musel byť fakt nepodarý kus softu aby išiel E4400 lepšie ako E8500
to sú ozaj veci čo teda výkon nezlepšujú
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0" onclick="window.open(this.href);return false;
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Vies svoje tvrdenie podpopriet aj nejakym relevantnym dokazom alebo si sa iba rozhodol ze to tak je ?rottenkiwi napísal:Cache tam nehra ziadnu rolu. Cache hra rolu v 4 GB a viac apps.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak či onak napísať že E4400 je rovnako výkonné ako E8500 aj ked na rovnakej frekvencii je minimálne zavádzajúce
hlavne ked je jeho výkon medzi E6320 a E6400 (65nm), ak idú na default
hlavne ked je jeho výkon medzi E6320 a E6400 (65nm), ak idú na default
Výsledky v jednom druhu bežiaceho kódu? Alebo je to viacero praktických aplikácií?
Ak to je jeden algoritmus, tak sa nedá povedať ako to tvrdíš ty, môžu (a určite aj existujú) iné algoritmy, ktoré sú na cache závislé. Výsledný výrok by mal byť (podľa mňa) objektívny podľa spriemerovania výkonu vo viacerých algortimoch...či nie?
Ak to je jeden algoritmus, tak sa nedá povedať ako to tvrdíš ty, môžu (a určite aj existujú) iné algoritmy, ktoré sú na cache závislé. Výsledný výrok by mal byť (podľa mňa) objektívny podľa spriemerovania výkonu vo viacerých algortimoch...či nie?
-
- Moderátor
"Nic silnejsie ako integrovane grafiky nepotrebujeme, lebo vacsina z nich vie akcelerovat 2D a video. Ze su aj blazni co potrebuju 3D ? To je nezaujimave percento pouzivatelov, je ich minumum. Ja pouzivam 2D a video, takze cokolvek silnejsie je nepotrebne"rottenkiwi napísal:Mna nezaujimaju nejake pofiderne testy xbitlabs ani vase zbozne priania.
Tu mata tisice realnych vysledkov. Ak sa vam nepaci, ignorujte tie vysledky a vyfabulujte si vlastne.
Presne toto si povedal ohladom CPU.
-
- Moderátor
So svojim nazorom si iba jediny. Nabuduce spravis aplikaciu vykonavajucu 1+1, na kazdom CPU (vratane 8086) nameras cas 0.001 a vyhlasis, ze nepotrebujeme nic silnejsie ako 8086 lebo vsetky vypocitaju 1+1 za 0.001 sekundy.rottenkiwi napísal:Aj si za tym stojim, lebo je to zatial pravda. Podobne aj to, co som napisal par prispevkov vyssie.
Ked mi das hodnoverny dokaz, zmenim svoj nazor na tvoj. Zatial si ma nepresvedcil. Takze studuj dalej.
Vela zdaru.
Vykon CPU ohladne cache s danou aplikaciou neskaluje dobre, to je jedine co si tvojim vypoctom dokazal.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
stačí si to pozrieť ako ty vravíš ale pokiaľ má podľa teba i7 rovnaký výkon ako E2200 tak nevravím vôbec nič
v podstate sú tie max hodnoty zaseknuté na jednej hodnote FPU na 3000 a INT na 10000
v podstate sú tie max hodnoty zaseknuté na jednej hodnote FPU na 3000 a INT na 10000