Teploty Intel core i5 750 po O. C.
Re: Teploty Intel core i5 750 po O. C.
Ďakujem borec, rozumiem. Ešte sa spýtam, či som dobre porozumel, radíš nechať napätia zvyšných položiek na auto? Stačí manipulovať iba voltážou CPU Vcore?
// edit: takže urobil som ako si poradil. Nastavil som 15 násobič a BCLK 200. Všetky napätia (okrem DRAM 1,64V) som nastavil na AUTO a nechal som zapnutý VDROOP. Okrem toho som všetky funkcie procesora okrem C-States a Prochot nechal vypnuté.
Výsledok: 45 min. v Linxe s max. problémom prešlo v poriadku. Procesor si síce pekne "pritopil", lebo v CPU-Z boli napätia 1,360V - 1,376V a tým pádom sa teploty za tých 45 min. na jadrách dostali na 80 stupňov.
// edit: takže urobil som ako si poradil. Nastavil som 15 násobič a BCLK 200. Všetky napätia (okrem DRAM 1,64V) som nastavil na AUTO a nechal som zapnutý VDROOP. Okrem toho som všetky funkcie procesora okrem C-States a Prochot nechal vypnuté.
Výsledok: 45 min. v Linxe s max. problémom prešlo v poriadku. Procesor si síce pekne "pritopil", lebo v CPU-Z boli napätia 1,360V - 1,376V a tým pádom sa teploty za tých 45 min. na jadrách dostali na 80 stupňov.
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
nie, nemyslel som nechať auto. vtedy doska dáva zbytočne vysoké napätia, hlavne ASUS.
nastavuj všetko manuálne... tým že najprv otestuješ stabilitu zberníc a neskôr až zvýšiš násobič CPU som myslel to, aby si zbytočne nehľadal chybu keď nastavíš všetko naraz a padá ti to... vtedy nevieš v čom je chyba. či CPU alebo okolité zbernice
nastavuj všetko manuálne... tým že najprv otestuješ stabilitu zberníc a neskôr až zvýšiš násobič CPU som myslel to, aby si zbytočne nehľadal chybu keď nastavíš všetko naraz a padá ti to... vtedy nevieš v čom je chyba. či CPU alebo okolité zbernice
Chápem, viem čo máš na mysli. Ale nešiel som nato naraz... Dával som postupne na 3,4 -> 3,8 -> 4,0. (btw. dosku mám Gigabyte P55A-UD4) A padá (lepšie povedané mrzne pri boote) to nenormálne, ak nepadá, tak sú hrozné teploty... Pritom ten test ako si písal vyššie som urobil a ako som písal, prešiel. Vieš mi prosím ťa ešte nejako poradiť? Proste sa neviem odraziť k nejakej slušnej frekvencii. Tých 3,8 by stačilo, len teploty idú po 10 min. v Linxe cez 83 stupňov na jadrách, totiž musel som dať vCore 1,3375V, lebo inak bol pri 3,8 (19x200) cpu mŕtvy... VTT som už nechal na auto, lebo som už z toho magor...
- Borec
- Deaktivovaný
v tom prípade smola, máš zlý kus ktorý proste potrebuje vyššie napätie
No jo... ale aj napriek tomu ti ďakujem za príspevky, rady a čas.
Dan.
Dan.
Zdravim,
nechcem zakladat novu temu a chcel by som sa informovať ci sa pretaktovanim procesoru i5 zvacsi fps aj v hrach?
nechcem zakladat novu temu a chcel by som sa informovať ci sa pretaktovanim procesoru i5 zvacsi fps aj v hrach?
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
samozrejme sa zvečší ale nemožeš od toho čakat zdvihnutie o 20 FPS
Working on
oukej.. dakujem
ahojte, taktoval som troska svoju i5(zastavil som sa na 4,2ghz) a teploty si sice drzi celkom slusne no zaujimalo by ma z akeho dovodu ma prve jadro o 5-6 stupnov vysiu teplotu od tych ostatnych, procesor testujem v linx no a kedze maximum co je pre tento cpu doporucene je cca 72 stupnov to prve jadro ma pri dalsom taktovani zacne dost obmedzovat, v default stave som to akosi neriesil(tam je tiez podobny rozdiel) az teraz kedze akonahle to prve jadro dosiahne 72stupnov som s taktenim skoncil aj ked zvysne tri jadra by sli dalej moze to byt tym ze som nad tym konkretnym jadrom je zle rozotreta pasta? alebo ? alebo je slabsie a viac sa hreje?
MB: ASRock B450 Pro4 CPU: AMD Ryzen 5 1600AF + Arctic Freezer 34 VGA: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 6G SSD: Samsung 970 EVO 1TB DVD-RW: Samsung SH-S223C RAM: PATRIOT Viper 4 Steel Series 16GB DDR4 3600 MHz CL17 2x 8GB PSU: Seasonic M12II 520W Monitor: Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" CASE: Lancool PC-K58
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:55
Toto by som neriesil. Myslim, ze je to normalna vec. Mne tiez u jednoho jadra (u druheho) u Core i5 750 ukazuje o 5C inu teplotu ako u ostatnych. A na predoslom Core 2 Duo boli tiez trochu rozdielne teploty, obe jadra sa nezahrievali rovnako. Tiez som skusal taktovat a nakoniec som to nechal na 3.6GHz pri 1.25V. Stejne ani taky vykon nepotrebujem teraz.
Ani jedno ani druhé . Nerieš to, to je normálne.miro146 napísal:moze to byt tym ze som nad tym konkretnym jadrom je zle rozotreta pasta? alebo ? alebo je slabsie a viac sa hreje?
ok dik fajn nebudem to teda riesit, este by ma zaujimala ze aka teplota je pre i5 750 este bezpecna , (ak neratam tych doporucenych 72stupnov) niekde som sa docital aj o 80tich, ide o to ze linx mi zrejme procak zatazuje na viac ako 100% , lebo v prime mam teploty pri 100% aj o 8-10 stupnov nizsie , myslim si ze ani zataz dosahovana v prime sa bezne pri praci nevyskytuje, tak by som asi dalej testoval stabilitu iba v prime aby som si tie teploty zachoval nizsie a mohol pokorit stabilnych 4,5ghz s mugenom
MB: ASRock B450 Pro4 CPU: AMD Ryzen 5 1600AF + Arctic Freezer 34 VGA: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 6G SSD: Samsung 970 EVO 1TB DVD-RW: Samsung SH-S223C RAM: PATRIOT Viper 4 Steel Series 16GB DDR4 3600 MHz CL17 2x 8GB PSU: Seasonic M12II 520W Monitor: Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" CASE: Lancool PC-K58
tych o 5st viac je len vychylka senzora na jadre..
teplota je OK kym ti to nezacne padat
teplota je OK kym ti to nezacne padat
Cital som co ste pisali vysie o tych teplotach fakt je teplota dobra a nevadi kym cpu nezacne padat?
Mam tiaz i5 a som ho dal na 3,4 GHz a teplota v LinX je 75 stupnov voltaz je 1.232
Doska ASUS P7P55D mne sa zda ze mam strasne vysoke toploty ci?
Mam tiaz i5 a som ho dal na 3,4 GHz a teplota v LinX je 75 stupnov voltaz je 1.232
Doska ASUS P7P55D mne sa zda ze mam strasne vysoke toploty ci?
Spoiler: ukázať
- Borec
- Deaktivovaný
záleží od chladiča či sú tie teploty OK alebo vysoké