upresmim zalman - mas redukciu, ktoru napojis na zdroj a stratis jednu koncovku - z tej redukcie mas(bez monitorovania otacok) 2x 12V 3-pin a 2x 5V 3-pin
samotny zalman vsak mozes zapojit aj na dosku (budes moct sledovat, pripadne softverovo upravovat, otacky pocas chodu Win)
thermaltake a2029 mam doma - ak ti nejde o hluk, ako pises, tak ti ho mozem iba odporucit - s pribalenym regulatorom ide nastavit na 1350 - 3500 rpm (v skutocnosti ide najviac 3300 rpm) ale uz pri 2000 huci a na max je to ako vysavac - prietok vzduchu je vtedy skoro 100 CFM (alebo aka je to jednotka)
Zalman je perfektny - moj radeon 9800XT schladil zo 73 na 60 v idle (jadro) ale burn presne neviem, lebo s box na grafe som nepouzival ati tool a neviem ake mala max teploty s nim, ale so zalmanom ani pri 7-8% OC nepresahuje pri full load 70 stupnov
Life is short - enjoy it! HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
dik za objasnenie toho zalmanu
1. otazka: Preco mi este nikto neodpovedal Je ten zalman aj na x700 non pro alebo len na pro
2. otazka aky je rozdiel pri vykone/hluku ked ma chladic viac lopatiek
dik
dik tak tento sa mi paci aj vzhladom aj prietokom vzduchu Thermaltake Smart Case Fan II A2029
este si musim zistit kde na Slovensku v Kosiciach sa da kupit
k tomu zalmanu
na webe je Radeon X700 Pro(PCIe) All VGA Cards compatibile
ale ja mam non Pro
v incompatibile liste neni
dik
jcdenton12 napísal:Thermaltake Smart Case Fan II A2029
este si musim zistit kde na Slovensku v Kosiciach sa da kupit
o nom som pisal asi 2 prispevky dozadu - ja som ich (2ks) kupil za 450 s DPH/ks v http://chladice.sk/ - pomerne drahe - v ageme ich mali tusim za 400 s DPH ale nie som si isty - ja ich mam na 47 ohmovom odpore a idu 980-1450 - uplna pohoda - ked som nemal odpory tak pri full speed malo CPU asi 47 stupnov (pri 980 ma 55)
teploty CPU v plnom zatazeni
Life is short - enjoy it! HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
v baleni zalmanu je redukcia (ta popisovana) chladic, zadna spona, sroby a podlozky (aj viac ako treba),pamatove chladice (8ks), biela teplovodiva pasta a navod na pouzitie --->doplnte ma niekto ak som na nieco zabudol
jezis jasne ze ti tam pojde...sak tie karty su de facto rovnake..ked neratame ine pameti a takty...uchytavacie diery budu urcite rovnake a kondenzatory nemaju preco zavadzat..a ak hej tak upravis chladic
I think, there is no promlem with the grafik card ...
V thermal je trochu ina redukcia. po pouziti, ti ostava koncovka zo zdroja volna - iba je predlzena a z 12V idu 2 kabliky do 3-pin konektoru - je mozne monitorovat otacky - z 3-pin ide zlty kabel, ktory sa da napojit na dosku (ale potom sa uz konektor na doske neda pouzit - vyhoda je v tom, ze dany vetrak ma pri fullspeed velky odber - okolo 6W - a moze pretazit dosku - mne sa podarilo odpalit si s nim frontfan konektor: nedodava elektrinu)
takze napajanie zo zdroja a monitoring otacok tym kablom na ten konektor na MB
ak chem 2x tie fany tak ich budem musiet napajat zo zdroja a monitoring asi nepojde ze
utiahne to moj 400 W EuroCase zdroj