Xenon napísal:
Na PhysX nexmieš mať v systéme grafiku od ATi. Inak sa PhysX cez GPU vypne.
Vysvetlím to aspoň to tu bude napísané

Nvidia od roku 2009 (presný dátum neviem) od všetkých ovládačov od verzie 185.68 vyššie dala do ovládačov ochranu že ak sa v systéme nájde ešte iná grafika ako nvidia tak v nvidia control panely zmyzne v ľavom panely PhysX settsings a teda PhysX nieje možné nijako zapnúť. Osobne presne toto sa mi stalo keď som sa prvýkrát pokúšal rozbehať Hybrid PhysX. Pozeral som,že čo to má byť, že kde mi odrazu zmyzol z panela PhysX

a potom som si spomenul, že som niekde v nejakej novinke čítal že nvidia mala na toto presne vydať nejakú ochranu. Dovtedy som im to s tou ochranou neveril.

A potom som na fóre NGOHQ našiel Thread presne o tomto, spočiatku sa to riešilo tak že si stačilo nainštalovať ovládače 185.68 - teda najlepšie/najvyladenejšie a posledné ktoré neboli bloknuté + PhysX System Software blokovaný nebol takže ten sa mohol nainštalovať aj najnovší. Potom prišiel užívateľ GenL ktorý na prelomenie tejto ochrany vytvoril GenL HybridPhysXMod Patch a už bolo možné nainštalovať aj novšie ovládače ktoré mali zlepšiť výkon vo PhysX a zoznam podporovaných kariet. V súčasnosti je najnovšia verzia 1.03 kde už netreba dávať obrazovku roztiahnuť na tú ktorá je vynútená na nVidia karte a teda vám nebude z plochy utekať myška na neexistujúcu virtuálnu obrazovku a pri PrintScreene bude len klasická vaša normálna obrazovka + iné možné komplikácie. Obmedzenie ale pre tento patch je pre verzie ovládačov 198.xx, fungovalo mi to aj pre inf modifikované Quadro ovládače 198.05 - teda posledné ovládače rady 1xx.xx. Potom sa nvidii stalo že podľa ich oficiálneho vyjadrenia iba zabudli do nových ovládačov 257.15 pridať ochranu na vypnutie PhysX - ale aj napriek tomu nie každému akosi chce s týmito ovládačmi HPhysX fungovať, kedže je prínos týchto ovládačov pre väčšinu ľudí nulový, pre všetkých majiteľov nvidia kariet okrem majiteľov nvidia Fermi, skúšal sa dávať najnovší PhysX System Software v. 9.10.0223 z ovládačov 257.21 k ovládačom z rady 1xx.xx ale dochádzalo tam k chybám, preto sa odporúča aj naďalej PhysX System Software v. 9.10.0222. Podľa mňa je najoverenejší tento spôsob GenL 1.03 Patch ovládače 198.xx a PhysX System Software v. 9.10.0222 - podľa mňa to funguje tak u 95% ľudí a u ostatných je problém medzi klávesnicou a monitorom
PS: Dosť OT od mojej témy, sorry ale len reagujem na príspevky a vidím že sa tu na to ľudia dosť pýtajú a nieje im to jasné