ABIT NF8-V multiplicator factor s AMD Sempron 2800 Palermo

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Re: uz asi final vysledky...

Príspevok od používateľa robour »

hromi napísal: Neurobil som len opak, ze som sice zvysil rychlost procaka, ale o dost som znizil priepustnost? Neurobil som vykon jednej veci na ukor znizenia druhej?
Tak toto je presne. Kvoli tomuto ja idem na 297 Fsb. Ramky idu na 474Mhz. Skusal som rozne kombinacie a zdalo sa mi to najlepsie takto (zavisi kde ta pustia ramky). Asi najlepsie sa to da zmerat v SuperPI 1M alebo rarkovanim nejakeho suboru. Malo by to poznat.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00

Re: uz asi final vysledky...

Príspevok od používateľa bad_messiah »

to robour- no mas z casti pravdu ale nie az tak... pretoze cim vacsia frekvencia RAMky tym vyssie casovanie pamati... mne idu pamate 175 tj. 350 ale casovanie 2.3.2.5 a v SuperPI mam 35s...

to hromi- neni to az take zle ked mas pamate na nizsej frekvenci pretoze mozu mat nizsie casovania a potom sa to vyrovna sice vyssie taktovanym ale z horsim casovanim... takze tak...
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
hromi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00

na akom nastaveni si ty?

Príspevok od používateľa hromi »

toto je mierene na roboura, pretoze aj mne sa zda, ze nastavenie na 166, je rychlejsie a vykonnejsie ako pri rychlejsiemu procaku a znizenym ramkam. Sice som to velmi netestoval, ale vysledky zo Sandry mi zatial stacia... co by som fakt chcel vediet je tvoje nastavenie Mhz ramiek. Na kolko fachcis ty? na 100 ako nightmare? daj vediet skusim si to nastavit podobne podla teba, lebo vyzera, ze ramky mame skoro totozne... S nightmarom sa neporovnavam, lebo jeho hyperx a druha apacerka sice neviem aka, su dobre na casovanie a preto si moze dovolit nizke latencie. Asi to vyzera tak, ze sa hodim na 166Mhz na 2,2 Ghz procak a 450 ramka... 100 delickove nastavenie mi aj tak nedovoli dostat sa na 350 FSB ako nightmare. Inac pri 100 delickovom nastaveni dokazem nahodit FSB na max 323, ale 310 je stabilne a latencie mam na 2t,2,5,3,3,8,3 a pri nizsom nastaveni to robi problemy. Vcore je nastaveny na 1,64 v BIOSE a 1,6 real
bad_messiah
Používateľ
Používateľ

Re: na akom nastaveni si ty?

no ja by som to urcite na tvojom mieste skusil dat na FSB co najvyssie kde je to este stabilne a skusil dat co naj casovanie...
ten Apacer je uplne obyc. 400 cl2.5 ale ked das do ramky troska viac V tak to facha no problem
btw-2T urcite nedavaj daj radset 1T,, rozdiel je dost velky
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
hromi
Používateľ
Používateľ

voltaz ramky?

zaujimave... sice 1T som nikdy nejako neskusal menit, ale 2,5 by malo utiahnut, ale menit voltaz ramky? nepovedal by si mi kolko nastavit v Biose voltaz ramky? Nemusim mat taky silny procak ako ty na 350, ale ak sa k tomu priblizim bude len paradicka, lenze s voltazou ramky nemam ziadne skusenosti a nechcem to dokafrat. Najvyzsie nastavenie voltaze procaka som mal real 1,6V co uz je hranica a s nou som bez nastavenia voltaze ramky dosiahol max hranichu 323 FSB, ale potom to padlo a aj na tomto nastaveni nastavali nestabilnosti tak som nakoniec skoncil na rovnych 300, aby mi vsetko dobre fachcilo aj vo WIN. Ak mozes napis ako to mas nastavene ty :wink:
robour
VIP
VIP

Idem na casovaniach 2,5-3-3-8 1T.
Nahodil som nejake obrazky pre porovnanie:
overclock:
http://www.pretaktovanie.sk/modules/cop ... rclock.jpg
citanie:
http://www.pretaktovanie.sk/modules/cop ... itanie.jpg
zapis:
http://www.pretaktovanie.sk/modules/cop ... /zapis.jpg

ci sa s ramkou dostanes tak ako ja je dost otazne. Mam vyberanu GOODRAM CL2,5 ktora taha skoro az do 500Mhz. Vsak vyskusaj.
Naposledy upravil/-a robour v Pi 24. Feb, 2006, 12:33, upravené celkom 1 krát.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
bad_messiah
Používateľ
Používateľ

To hromi- ked pridas RAMkam tak ti to pojde o mhz hore,, mozes to vyskusat tam dat 2.8V ci ti to pojde lepsie. Pozri si tu svoju RAMku na nete ake su tam chipy a aku max. voltaz zvladaju
ja tam mam momentalne 2.8V co je aj max. viac na tej ABITe nedas
hromi
Používateľ
Používateľ

zistene infosky...

Na zaciatok chcem poDakovat obom chalosom nocnej more a robourovi, za ich podnety a pomoc co mi ponukaju! :wink: Super hosi!
Takze k mojej ramke: je to kingston model... no tu su informacie: http://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... 0X64C3A/1G kde som sa aj dozvedel z pdf info, ze nativne bezi na 2,6 V a moze ist +-1Vm takze asi dovolena hranica bude len 2,7V, to si myslim, ale realita bude mozno ruzovejsia a budem to moct dat na 2,8V, ale vyskusam ist na 2,7V a skusit dat vyssiu FSB. Sice nedavam tomu velke nadeje, ramky nie su nejako vyberane a maju klasicke casovanie. Skusim co urobi zdvihnutie voltaze pri 166 a 100 delicke. Na 133 sa vykaslem nakolko mi nesadla a robi problemos. Idem na to hosi ozvem sa o nejaky ten cas a dam vam reply. Zatim! :wink: [/url]
Naposledy upravil/-a hromi v So 07. Jan, 2006, 17:08, upravené celkom 1 krát.
hromi
Používateľ
Používateľ

takze THE UNHAPPY END?

Takze soudrozi! :)
Vysledky som nadobudol taketo: aj po nocnomorovom odporucani zdvihnutia voltaze ramky som sa nedostal Dalej ako za spominane hranice. Takze po konecnych testoch som sa rozhodol ostat na rozumnej hranici delicky 166 a FSB 270 Mhz a nastaveniach pamate, 1t,2,5,3,3,8,3 (skusim dat 2 namiesto 2,5 a uvidime) pri priepustnosti rychlosti HTT 810 a RAM 448. Nastavenie pri 100 delicke bolo zaujimave z hladiska frekvencie procesora 2,5Ghz, ale pri pohlade na priepustnost ma to az tak nenadchlo (310 Mhz Mem) , takze som presedlal na obojstranne vykonne nastavenie 2,2Ghz procak a 448 Mhz pamate. Neviem, mozno by bolo potrebne este nastavit nejake veci, ale to co som nastavil Vcore a Memcore nepomohlo. Asi uz je to strop toho kuska cipu a pamatovych obdåznickov :D Este by som sa Vas rad opytal na jednu vec a to je nastavenie AGP frekvencie (bezi mi to na 67 Mhz) a funkcie AGP Fast Write. Doska mi tuto moznost podporuje, ale vyzera to tak, ze karta nie. Je to dolezita funkcia, alebo nezohrava velku rolu? Nemusite na to nejako podrobne odpovedat, nemusime zacinat Dalsiu diskusiu, len tak briefly co o tom viete. No ja Vam Dakujem za pomoc pri tomto mojom nastavovani. Boli ste naozaj napomocny hosanci slovani. Ak by bolo nieco napiste rad si to pozriem. Maj te sa pekne! Dosvidana! :P :D
robour
VIP
VIP

AGP mam aj ja manualne nastavene na 67 Mhz. Fast write mam tusim vyp. Ani neviem. Pri zap. by to vraj mohlo pomoct par bodov v 3Dmarku -ci skutocne to som neskusal. Zopar ludi to ma zas vyp. vraj to haluzi s nejakymi kartami ohladom stability. To som tusim cital na margo Radeonov, tak som tomu ani nevenoval pozornost. Neviem.
hromi
Používateľ
Používateľ

vyhadzovanie z windowsu...

Este sa musim vratit k jednej veci ohladom taktovania tejto dosky.. ako som posledny krat spominal nastavil som vsetky vlastnosti Biosu tak, aby mi to stabilne bezalo, ale teraz sa deje taka neprijmena vec... ak sa pocitac zatazi a napr hrajem hru (karta je tiez pretaktovana, ale predtym problemy nerobila) ide mi to v pohode, ale potom nastane vypnutie monitora, zamrznutie, alebo nabehnutie modrej obrazovky bez textu... :? nechapem ci to ma za nasledok nenastavenie dostatocnej voltaze jadra... neviem... procak mi bezi na 2,2 GHz a jadro je na 1,5V... pamate maju dvihnutu voltaz z 2,6 na 2,65V. Neviem... normalne sa to nedeje no ako zatazim pocitac na nejaku chvilu nastava toto... teplota je v pohode... neviem mozno musim ist este nizsie s FSB... kto vie :? nech mi povie...
bad_messiah
Používateľ
Používateľ

Re: vyhadzovanie z windowsu...

tak skus ist s FSBckou o cosi nizsie,, skontroluj casovania ci ich nemas nejake neadekvatne frekvenci,, skontroluj ci nerobia chyby... a keby to nepomohlo tak moze byt problem v OC grafike,, tu hod na default...
btw- no myslim ze tu voltaz mas na 2.2Ghz prehnanu,, mne na mojom staci default tj. 1.4V do cca 2.7Ghz,, tym chcem povedat ze skus voltaz nepridavat,, tie horsie 2800+ isly na default aspon cca do 2.4/5...
robour
VIP
VIP

Momentalne mam uz druhy sempron 2800+. Ten stary mal strop na 2560Mhz, tento ide do 2670Mhz. Voltaz 1,62V. Viac to skutocne neda. Mal som aj A64 Venice ten siel tesne pod 2800Mhz. To vsetko na tejto doske ABIT NF8 takze tie procesory su fakt rozne.
1,5V CORE sa mi zda tak akurat (ja idem na 1,48 pri 297Fsb -viac nepustia ramky).
Problem by som videl asi vtej grafike skus ju chvilu pouzivat vnepretaktovanom stave. Ak by to blblo alternativa 2 su RAMky. Mam taku skusenost ze aj keD MEMTEST prechadza OK predsa len vtych hrach to dostava do tela viac. Pada to (vacsinou zatuhnutie alebo "modra smrt")
hromi
Používateľ
Používateľ

reply...

diky za help slovani! :wink:
v tej OC grafike to isto nebude, pretoze bola pretaktovana este na vyssej frekvencii a nerobila toto... ide aj o taku vec, ze tento moj Win je dost zniceny, nakolko som uz na nom menil asi 4 nove dosky, takze zvykne robit blbosti... ale skor si myslim, ze to bude vo FSB a nastaveni RAM... voltaz znizim na default aj pri pamatiach, ale moze to byt v pohodke zapricinene nestabilitou systemu... pohrajem sa s tym trochu v Biose no grafiku necham na tom ako je, nakolko ako som spomenul, hral som na nej x narocnych hier predtym na OC stave aky je teraz a no problem... no tak zatim...
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

no takze..1 reinstaluj windows...2 aky mas zdroj??..mozno ti undervoltuje a potom v zatazi procak alebo grafika nestiha

Návrat na "Základné dosky"