Statická elektrina
Re: Statická elektrina
HellAngel napisal presne, rukavicami moc nespravis...naramok je istota vacsia. samozrejme heho koniec musi byt odvedeny do zeme..
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Z mojich poznatkov a inych trikov o ktorych som cital/pocul. Napriklad nechat zasunuty napajaci kabel v zdroji alebo taky trochu neprakticky, ze optocit okolo jednej ruky kablik a druhy koniec priviazat napriklad na radiator ... samozrejme s cistymi koncami bez izolacie.
Ale asi najlepsie riesenie su tie antistaticke naramky, ale inak staci kusok drotu. Nikdy som taketo pomocky nepouzival, ja mam zauzivany prvy popisovany sposob.
Ale asi najlepsie riesenie su tie antistaticke naramky, ale inak staci kusok drotu. Nikdy som taketo pomocky nepouzival, ja mam zauzivany prvy popisovany sposob.
Spoiler: ukázať
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
zaklad: pokial to robis pre firmu a firma ti dava antistaticky naramok, tak ho pouzivaj a nevymyslaj ine sposoby, lebo v pripade problemov ti nik nezaruci, ze si tie svoje sposoby neobhajis...ale ak mas antistaticky naramok a nieco sa pokazi, tak pohoda
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Primarna ochrana proti statickej elektrine je mat na sebe oblecenie, ktore ho negeneruje, alebo v minimalnom mnozstve. To znamena neobliekaj si pletene pulovre a podobne generatory elektriny .
Lol...v pletenom svetri ..Ja čo viem a videl som naživo, tak sa vždy zapojí zdroj do zástrčky ako prvý pred ostatnými komponentami a nechá ho vypnutý + extra ochrana, že si dá ešte k tomu aj náramok.
Tu je návod ako nato a nemusíš sa báť http://www.youtube.com/watch?v=0bUghCx9iso
Tu je návod ako nato a nemusíš sa báť http://www.youtube.com/watch?v=0bUghCx9iso