Ako sa chranit - prelomenie WIN hesla+keylogger
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Re: Ako sa chranit - prelomenie WIN hesla+keylogger
Mozem sa opytat o aku situaciu presne ide ? Ide o manzela co kontroluje kde manzelka travi volny cas, alebo otca co knotroluje pubertalnu dceru alebo o mladsieho brata ktosi sa strasne bavi na tom co si pises s kamoskami a frajerom ? Co vlastne chces skryvat ?
Chalani, chcete povedat ze sa da KeyLogger nainstalovat tak ze ho potom nezisti ani legalne kupeny antivirus ? Napriklad NOD ? Ja viem ze sa da docasne vypnut, vsak ale ked ho aktivujes tak ho najde nie ?
Chalani, chcete povedat ze sa da KeyLogger nainstalovat tak ze ho potom nezisti ani legalne kupeny antivirus ? Napriklad NOD ? Ja viem ze sa da docasne vypnut, vsak ale ked ho aktivujes tak ho najde nie ?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Stala sa mi taka vec, ze sa mi spolubyvajuci pocas mojej nepritomnosti nabural do PC
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
dpc riesite to tu ako neriesitelnu vec. ..... Kup si tasku na notebook za 20-30 €, ktora sa da zamknut a ked ti ju ten trtko znici a bude ti sahat do booku tak volaj policiu. A ked ju nechces volat, tak sa tu nestazuj, ze sa ti tam nejaky spolubyvajuci hrabe. Mne by to spravil len raz, potom by nemal ako ani len ten book otvorit.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- panasonic650
- Používateľ
A ? Otec, manzel ci brat nie su spolubyvajuci ?LordKJ napísal:Stala sa mi taka vec, ze sa mi spolubyvajuci pocas mojej nepritomnosti nabural do PC
Toto mna osobne smeruje na rodinu....cwrlik napísal:tak to ma nepotesilo :-/ lebo fyzicky pristup maju minimalne clenovia domacnosti...
A toto to este viacej smeruje tym smerom. Otec lebo to paltil, a brat lebo by mu otec zlamal rukycwrlik napísal:No ok, vybratie baterky nepredpokladam, ide o novy ntbk v zaruke, predpokladam, ze by neriskoval zrusenie zaruky, keby nieco.
Vidiet ze nemas 14r dceru A chcel by som vidiet co ako 14r chces svojmu otcovi urobit....newmi napísal:Mne by to spravil len raz, potom by nemal ako ani len ten book otvorit.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ja teda rodinu ako spolubyvajucich nepovazujem ale budis.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
ty musis mat kua rad svoju rodinu ked ich beries len ako spolubyvajucich Spekulujes zbytocne. Predpokladom bolo a je, ze dotycna je dospela, ma vlastny book, a niekde na intraku alebo v podnajme sa jej vydareny spolubyvajuci nabural do booku. Riesenie som uz napisal, zamknut a hotovo a ked to vylomi, tak je to trestny cin = policia. Endpanasonic650 napísal: Vidiet ze nemas 14r dceru A chcel by som vidiet co ako 14r chces svojmu otcovi urobit....
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- panasonic650
- Používateľ
Si riadnu chujovinu napisal teraz.... Dufam ze to bol zart lebo inac zacnem pochybovat o tvojom IQ. To je jedine ospravedlnenie toho textu.newmi napísal:ty musis mat kua rad svoju rodinu ked ich beries len ako spolubyvajucich
spolubývajúci m.
kto s niekým býva v spoločnom byte alebo izbe;
spolubývajúca ž.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
inak, vy ratate s predpokladom ze data niesu sukromne vlastnictvo atd., ak sa jej priznal ze sa tam dostal tak hopla, narusenie sukromia (ano, v tomto state mame pravo na sukromie zakotvene v ustave), policia, pokuta alebo basa, a dotycny si moze tie data pouzivat ako ochranu pred znasilnenim silnejsimi spoluveznami
druha vec je, ze keby som s takymto dakym zil spakujem sa a vypadnem a este mu ten byt / intrak vytopim, alebo narobim ine skody...
a potom, ulozit data a zasifrovat pomocou AES neni problem, a AES vam nikto neprelomi (ak nema par desatroci casu alebo kvantovy pocitac, a o oboch v tomto pripade pochybujem). takisto to boot cd na prelomenie hesla sa spolieha ze heslo bude kratke. ak bude dlhe tak sa z toho aj posere ten soft a nenajde ho. treba mat veeeelmi dlhe heslo, ja pouzivam pre taketo voloviny 15-miestne heslo.
a potom, ako chalani hovoria, kupit si tasku na NTB so zamkom, zamknut, zobrat si kluce, a ked to uz len sa pohne volat fizlov, opakuje sa scenar zvrchu.
heslo na bios je tiez dobre, vela ludi nevie ako rozobrat NTB a ani by nevedeli kde tam co spravit na resetnutie hesla keby to otvorili, kedze skoro kazdy notas je stavany uplne odlisne.
a keby aj, fyzicke poskodenie = volat fizlov
druha vec je, ze keby som s takymto dakym zil spakujem sa a vypadnem a este mu ten byt / intrak vytopim, alebo narobim ine skody...
a potom, ulozit data a zasifrovat pomocou AES neni problem, a AES vam nikto neprelomi (ak nema par desatroci casu alebo kvantovy pocitac, a o oboch v tomto pripade pochybujem). takisto to boot cd na prelomenie hesla sa spolieha ze heslo bude kratke. ak bude dlhe tak sa z toho aj posere ten soft a nenajde ho. treba mat veeeelmi dlhe heslo, ja pouzivam pre taketo voloviny 15-miestne heslo.
a potom, ako chalani hovoria, kupit si tasku na NTB so zamkom, zamknut, zobrat si kluce, a ked to uz len sa pohne volat fizlov, opakuje sa scenar zvrchu.
heslo na bios je tiez dobre, vela ludi nevie ako rozobrat NTB a ani by nevedeli kde tam co spravit na resetnutie hesla keby to otvorili, kedze skoro kazdy notas je stavany uplne odlisne.
a keby aj, fyzicke poskodenie = volat fizlov
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
tak ked byvam s rodinou, tak napisem, ze brat sa mi nabural do booku, nie spolubyvajuci pre mna je spolubyvajuci neosobnepanasonic650 napísal:Si riadnu chujovinu napisal teraz.... Dufam ze to bol zart lebo inac zacnem pochybovat o tvojom IQ. To je jedine ospravedlnenie toho textu.newmi napísal:ty musis mat kua rad svoju rodinu ked ich beries len ako spolubyvajucichspolubývajúci m.
kto s niekým býva v spoločnom byte alebo izbe;
spolubývajúca ž.
- landrower
- Pokročilý používateľ
proste akoze brat moze byt technicky spolubyvajuci ale neviem o nikom kto by to tak nazval. ale zas ak by bola na intraku tak pochybujem ze na izbe s chalanom potom...
tak ja uz neviem ale pisala tak, ze to tak nejak vyznelo. Tak moze byvat aj na private. V kazdom pripade, riesenia sme jej ponukli, tak nech vyskusa.
- panasonic650
- Používateľ
Ja som to pochopil ze nechce napisat ze to bol niekto "domaci" a tak to zaokruhlila do "spolubyvajuceho". A ked mna nasere segra tak napisem kamarat a podobne... nemusim hned vesat na nos ze kto to bol a kde byva a ako sa vola. Zaonacim, zamlzim a je to...newmi napísal:tak ked byvam s rodinou, tak napisem, ze brat sa mi nabural do booku, nie spolubyvajuci pre mna je spolubyvajuci neosobne
oki oki, peace
Myslim, ze je uplne jedno, kde byvam, a kto je v tejto situacii zapleteny Ved o to tu vobec nejde, ani o data, ktore nechcem, aby ktokolvek cital. Jednoducho nepotrebujem, aby sa mi v tom niekto hrabal a vsetko, co som sa tu chcela dozvediet bolo, ake su realne moznosti ochrany. Snad si z toho niekedy vezme nieco aj niekto iny, takze to kludne pojmime vseobecne. Kazdopadne, nejake tipy som sa dozvedela, takze dakujem
Konkretne ma zaujalo aj to, ze boot CD ma problem prelomit poriadne dlhe heslo... Vidim to momentalne asi ako najrychlejsiu a najjednoduchsiu cestu. Teda ak je to ozaj tak.
Konkretne ma zaujalo aj to, ze boot CD ma problem prelomit poriadne dlhe heslo... Vidim to momentalne asi ako najrychlejsiu a najjednoduchsiu cestu. Teda ak je to ozaj tak.
- landrower
- Pokročilý používateľ
zalezi ake. ak boot cd na prelomenie admin hesla, tak ano. co robia nejake live distribucie linuxu, neviem.