Problem s RAM
Re: Problem s RAM
no asi je to fajn... s tym cpu ty musis skusat kedy to je stabilne - napatie pustas riadne... viac by som moc netlacil - skus ako to ide iba s tromi jadrami, mozno to 4. je defektne.
inac tRAS si mohol dat tiez na 25 ked uz
a command rate na 1T
skusal si testovat ci na tych 1600 v pohode bezia?
inac tRAS si mohol dat tiez na 25 ked uz
a command rate na 1T
skusal si testovat ci na tych 1600 v pohode bezia?
tras som nakoniec zmenil na 27 a napajanie procesora mam na auto myslis ze by som mu este mohol ubrat?
no urcite vcore nenechavaj na auto, casto da zbytocne vela.
skus tam natvrdo dat 1.4V a skusaj taktovat kolko to pojde a bude stabilne (testuj napr intel burn test 10 sluciek na maximum) - s odomknutym jadrom alebo bez. kludne by mohol ist 3.6Ghz-3.9Ghz pri takom napati.
taktovanie a odomykanie je komplexny problem - neviem ti odpovedat jednoduchou pouckou - vsetko si musis sam vyskusat - zavisi od vela faktorov - podla kusu cpu, od maticnej dosky, napajania, teploty atd. stabilne u mna moze byt nestabilne u teba a naopak.
3.6Ghz je pekny ciel, s trochou namahy by si to mal dat (ked sa nevies pohnut hladaj navody na nete) - len neviem aky mas chladic - procesory su dost nachylne na teploty - bud throttluju alebo rovno cold shutdown. napr phenomom staci teplota 62stupnov a vypinaju
vsetko je to o hrani sa a skusani, stravis na tom urcite par hodin
skus tam natvrdo dat 1.4V a skusaj taktovat kolko to pojde a bude stabilne (testuj napr intel burn test 10 sluciek na maximum) - s odomknutym jadrom alebo bez. kludne by mohol ist 3.6Ghz-3.9Ghz pri takom napati.
taktovanie a odomykanie je komplexny problem - neviem ti odpovedat jednoduchou pouckou - vsetko si musis sam vyskusat - zavisi od vela faktorov - podla kusu cpu, od maticnej dosky, napajania, teploty atd. stabilne u mna moze byt nestabilne u teba a naopak.
3.6Ghz je pekny ciel, s trochou namahy by si to mal dat (ked sa nevies pohnut hladaj navody na nete) - len neviem aky mas chladic - procesory su dost nachylne na teploty - bud throttluju alebo rovno cold shutdown. napr phenomom staci teplota 62stupnov a vypinaju
vsetko je to o hrani sa a skusani, stravis na tom urcite par hodin
chladic mam neaku cinu vyzera ako zalman iba som na nom znenil ventylator mam tam intelacky ktory ma vyssie otacky a aj ich ukazuje v biose teplotu v klude mam 40 stupnov ked mi ide na 100%(prime95)tak stupne na 58-59 stupnov ale uz mam objednany original zalman tak to pojde este dolu
Ahojte takze zase sa na vas obraciam s prosbou o pomoc po pretaktovani ram na 1600MHz a nastaveni casovania na 9,9,9,27 mi system pada prime 95 mi hlasi chybu vo dvoch jadrach a IntelBurnTest vyhodi chybu po 120 sekundach uz som aj nataktoval procesor spetne na 3,1 GHz a zamkol jedno jadro ale je to to iste dokonca mi uz pada aj system (modra obrazovka s chybovim hlasenim a nasledny restart) ked nastavim pamete na defolt zapnem 4 jadro a nataktujem na 3,5 GHz bezi vsetko okej
no myslim ze to fakt moze byt tym ze to nie su 1600mhz ramky
alebo skus pridat napatie, do takych napr 1.65V a kus.
alebo skus pridat napatie, do takych napr 1.65V a kus.
tak kupovane su ako 1600 aj na nalepke je to tak a napetie som skusil dat na 1,6 a je to to iste
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ nejdú ako majú RMA...
na softy sa vykašlite tie čítajú v drvivej väčšine len štandarty čiže JEDEC tj max 1333MHz + XMP od intelu
a potom kľudne to môže byť aj doskou korá tých 1600 moc dobre nezvláda...
kedže niesme na i7 kľudne skús napätie aj 1,7 - 1,8 max
na softy sa vykašlite tie čítajú v drvivej väčšine len štandarty čiže JEDEC tj max 1333MHz + XMP od intelu
a potom kľudne to môže byť aj doskou korá tých 1600 moc dobre nezvláda...
kedže niesme na i7 kľudne skús napätie aj 1,7 - 1,8 max
Spoiler: ukázať
uchladi mi to potom chladic OCZ XTCC 2 na nizsich otackach ci mam zvysit aj tie?
aj bez chladica sa tie ramky "neprehreju"..
ale to je zatial jedno daj tych 1.7-1.8V na skusku a uvidis ci to pomoze stabilite.
ale to je zatial jedno daj tych 1.7-1.8V na skusku a uvidis ci to pomoze stabilite.
pri 4 jadrach a frekvencii 3,1GHz 1,4V napajanie pameti 1,6V frekvencii 1600 casovani 9,9,9,27 test prebehol a vsetko okej ale pomer FSB:DRAM je 1:4 a NB Frequenci 1600NHz nie je to malo ta frekvencia NB?
je malo.
hlavne by mala byt vacsia ako HT Link.
na AM3 doskach ide NB pekne po 2.4-2.8Ghz...
hlavne by mala byt vacsia ako HT Link.
na AM3 doskach ide NB pekne po 2.4-2.8Ghz...
ona sa zvysuje sama ak taktujem procesom ale mozem ju zvisit aj samostatne?
A este jedna vec premyslam ze zmenim dosku vies mi poradit neaku tak do 100e ale aby bola aj vhodna na taktovanie
A este jedna vec premyslam ze zmenim dosku vies mi poradit neaku tak do 100e ale aby bola aj vhodna na taktovanie
NB frekvencia je tiez zavisla od bus speed ale v biose ma aj samostatny nasobic. daj ho na 10x / 11x to uz uvidis podla frekvencie. niekedy treba aj NB pridat trosku volty. rozdiel voltaze CPU a NB by nemala byt vacsia ako 0.1V
dosku novu nekupuj, pockaj za chvilku tu budu AM3+ dosky (do ktorych das aj aktualne AM3 procesory) - ale das do nich aj nove bulldozer neskor
dosku novu nekupuj, pockaj za chvilku tu budu AM3+ dosky (do ktorych das aj aktualne AM3 procesory) - ale das do nich aj nove bulldozer neskor
Naposledy upravil/-a valistar v St 13. Apr, 2011, 12:30, upravené celkom 1 krát.