Instalacia WinXP na Lenovo G575
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Re: Instalacia WinXP na Lenovo G575
pozicas si a dole mas vykricnik,tak citaj
1. Double-click the driver package to extract it to your hard drive.
The default location is C:\Drivers\AMD AHCI Driver.
2. Copy the files to a floppy disk, then insert the floppy disk to a floppy drive (attach to the notebook).
3. Insert Windows XP install Disc into ODD and then power on system (Press F12 to select boot from ODD).
4. After booting from the ODD, press F6 when it is requested by Windows XP installation utility.
5. Follow the instruction in the screen to install the SATA AHCI driver in the floppy disk.
Z disku nepojde.
1. Double-click the driver package to extract it to your hard drive.
The default location is C:\Drivers\AMD AHCI Driver.
2. Copy the files to a floppy disk, then insert the floppy disk to a floppy drive (attach to the notebook).
3. Insert Windows XP install Disc into ODD and then power on system (Press F12 to select boot from ODD).
4. After booting from the ODD, press F6 when it is requested by Windows XP installation utility.
5. Follow the instruction in the screen to install the SATA AHCI driver in the floppy disk.
Z disku nepojde.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
musíš iba cez FDD, skús externú ale ani tá nemusí ísť
inak najlepšie je si urobiť inštalačku XP zo SATA ovládačmi
proste sa snažíš narvať starý systém na nový HW...
to o nefunkčnosti prg sú väčšinou pekné kraviny len treba vedieť ako nato
btw vždy sa dá dať na W7 emulácia XP
inak najlepšie je si urobiť inštalačku XP zo SATA ovládačmi
proste sa snažíš narvať starý systém na nový HW...
to o nefunkčnosti prg sú väčšinou pekné kraviny len treba vedieť ako nato
btw vždy sa dá dať na W7 emulácia XP
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
ano,alebo ako pise dexter pouzit nLite.
Ked si na to trufnes.
Ked si na to trufnes.
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
mne sa mari, ze raz som takto daval ahci drivre na xp z cd-rw.. ale mozno sa mylim, alebo si to pletiem.
alebo toto snad pomoze:
http://www.prime-expert.com/articles/a0 ... -drive.php
a ak nie tak:
http://www.prime-expert.com/articles/b0 ... b-only.php
alebo toto snad pomoze:
http://www.prime-expert.com/articles/a0 ... -drive.php
a ak nie tak:
http://www.prime-expert.com/articles/b0 ... b-only.php
- rey_619
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Sep, 2007, 08:00
skusal som cez program nLite integrovat ten ovladac a vytvoril som nove instalacne CD, ale aj tak to nejde. je zaujimave, ze ti co mali problem s AHCI driverom, tak im nezobrazilo HDD, preto nemohli instalovat XP, ale mne ho normalne zobrali, nakopiruju sa mi tam subory potrebne pre instalaciu a BSOD nabehne az ked prebieha install devices (ked odpocitava 39min. do konca)
- glirpi
- Používateľ
nemas nieco pichnute v usb? je to notebook, ale nie je mozne vypnut lan, zvukovku a podobne v biose? nemyslim si, ze potrebujes sata ovladace pokial mas moznost prepnut v biose disk na ide compatible.
- rey_619
- Nový používateľ
nemam nic pichnute a ten bios je tak ubohy, ze dovidenia. nie je tam poriadne ani co nastavit
- glirpi
- Používateľ
som si aj myslel.. hmm. akurat citam nejake fora. tam nemaju problem priamo z instalaciou xp (to sa im nainstaluje korektne) ale ine problemy z ovladacmi.. zaujimave. to tvoje xp je sp3?
- rey_619
- Nový používateľ
instalacne cd je bez sp, tie mam zvlast na cd
- dexterav
- Sponzor fóra gold
niečo podobné robilo aj mne ale je to tými ahci/sata ovládačmirey_619 napísal:skusal som cez program nLite integrovat ten ovladac a vytvoril som nove instalacne CD, ale aj tak to nejde. je zaujimave, ze ti co mali problem s AHCI driverom, tak im nezobrazilo HDD, preto nemohli instalovat XP, ale mne ho normalne zobrali, nakopiruju sa mi tam subory potrebne pre instalaciu a BSOD nabehne az ked prebieha install devices (ked odpocitava 39min. do konca)
najhoršie je XP často vyžadujú iba klasickú FDD
-
- Nový používateľ
skus integrovat aj sp3
- rey_619
- Nový používateľ
no konecne to ide integracia sp3 tomu pomohla. dakujem vam za rady ale aby toho vsetkeho nebolo malo, potrebne drivre na xp mi stahuje 5kb/s a dokopy je toho cca 900MB a na to uz nemam nervy, takze cela robota vysla nazmar a predsa len vitazi win7anti66666 napísal:skus integrovat aj sp3
To iste, nLite-tom ich nestaci integrovat, treba ho aj spravne nastavit aby to slo....(cez nLite rozsirene nastavenia bootovania alebo nieco take)dexter napísal:niečo podobné robilo aj mne ale je to tými ahci/sata ovládačmirey_619 napísal:skusal som cez program nLite integrovat ten ovladac a vytvoril som nove instalacne CD, ale aj tak to nejde. je zaujimave, ze ti co mali problem s AHCI driverom, tak im nezobrazilo HDD, preto nemohli instalovat XP, ale mne ho normalne zobrali, nakopiruju sa mi tam subory potrebne pre instalaciu a BSOD nabehne az ked prebieha install devices (ked odpocitava 39min. do konca)
najhoršie je XP často vyžadujú iba klasickú FDD
-
- Nový používateľ
Driveri budes potrebovat aj pre win 7.A stahuje ich tak isto pomaly.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ešte som nemal novšiu dosku na ktorú by bolo treba dávať sata ovládače pri win7 a XP často chytá BSOD aj po inštalácii SP3 alebo tie disky nenajde vôbec
ten OS má proste vyše 10r
často idú W7 aj na slabých konfigoch lepšie ako XP kedže vedia napodiv lepšie hospodáriť z ram a všeobecne psystémovými prostriedkami
XP už by som dával iba v špecifickým prípadoch ako je napr viacmenej aj tento, používaný soft je z roku 5 a má iba 16b inštalátor
ten OS má proste vyše 10r
často idú W7 aj na slabých konfigoch lepšie ako XP kedže vedia napodiv lepšie hospodáriť z ram a všeobecne psystémovými prostriedkami
XP už by som dával iba v špecifickým prípadoch ako je napr viacmenej aj tento, používaný soft je z roku 5 a má iba 16b inštalátor