zeleny_vlk napísal:momentalne su SSD neumerne predrazene v porovnani s tym aku maju kapacitu a ake su ich vyrobne naklady... vyrobcovia robia to iste, co robili v minulosti ked zacinali usb kluce a ako je vidiet na masy to opat zabera
Mohol by si nam "masam" vycislit vyrobne naklady na bezne ssd? Alebo opat iba dristas?
Prave v poslednych mesiacoch je vidiet rapidne znizovanie cien ssd, resp."zlepsovanie" pomeru cena/kapacita.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
s cenami SSD to bude to iste co bolo s usb klucmi - pojdu vyrazne dole. inac co sa tyka tvojich silnych reci za klavesnicou a toho, ze "dristam" dufam, ze ked ta niekedy stretnem tak mi to povies do oci aby sme sa o tom mohli porozpravat...
Veru, 120 GB modely už sa dajú kúpiť za stovku, takže znižovanie je patrné.
A o význame SSD pri práci s akýmikoľvek programami sa toho už nadiskutovalo habadej, je to zbytočné.
Mechanické pevné disky skrátka ustupujú na pozíciu úložiska dát, systém obriadi SSD.
zeleny_vlk napísal:inac co sa tyka tvojich silnych reci za klavesnicou a toho, ze "dristam" dufam, ze ked ta niekedy stretnem tak mi to povies do oci aby sme sa o tom mohli porozpravat...
A ako mam pomenovat to co tu pises?
zeleny_vlk napísal:SSD ma vyznam ak pracujes s grafikou, strihas videa, pripadne robis so softverom, ktory vyuzije vykon SSD - vacsinou su to programy, ktore vyzaduju aj vysoky vykon GPU.
A tie "vyhrazky" si nechaj pre svojich kamaratov, ok?!?
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Chlopi nehádajte sa, lebo vás okašlem a dostanete môj zápal priedušiek
Ja osobne keby som skladal herné PC, radšej priplatím viac na grafiku a dám mechanický disk a na tom ušetrím, v hrách je totiž SSD pomerne zbytočné, ale ak to má byť PC na prácu, tak jednoznačne SSD, integrovaná grafa v nových inteloch je výkonnostne dostačujúca.
_Mato_ napísal: A tie "vyhrazky" si nechaj pre svojich kamaratov, ok?!?
ziadnu vyhrazku tam nevidim. ty sa tu tvaris ako majster sveta ked sedis doma za klavesnickou a zapajas sa do tem len na to aby si provokoval. mozno ta to uspokojuje a vynahradzujes si tym nieco...
kazdopadne k teme, kludne nech si kupi SSD - aj tak si nemyslim, ze na to co chce ho vyuzije...
SSD minimálne zrýchli štart systému, štart všetkých programov, ukladanie a načítanie uložených súborov, to celkom stačí, nie?
Pri dnešných premrštených cenách mechanických diskov a stále klesajúcich cenách SSD nevidím dôvod kupovať mechanický.
A nehádajte sa tu na fóre, čo ste sa s koňom zrazili?
Ja by som si na systém kúpil SSD a na dáta nejaký 2 TB mechanický a bol by som spokojný.
Prevádzkovať systém na 2 TB disku určenom na storage je minimálne masochizmus - čakať na nabehnutie OS, na nabehnutie a prácu s programami je to absolútne nevhodné riešenie.
zeleny_vlk napísal:a ty osobne by si si len na office a internet kupil SSDcko? ked si kupi HDD tak si tam moze aspon dat filmy a hudbu a mat 2TB namiesto 120GB...
Nechapes, ze SSD nie je iba o citani "x krat sto mega za sekundu"? Hlavna vyhoda je v nizkej odozve (cca 0.1 ms SSD vs 12-15ms HDD) a rychlom citani malych suborov.
Predstav si, ze ja pouzivam v netbooku (iba na internet, office, filmy a pod.) SSD, ktorym som nahradil povodny HDD. Jednoducho ak si clovek raz zvykne pracovat na pc s SSD, tak nie je cesta spat. Ten komfort za tie peniaze proste stoji.
PC sa bude pouzivat cisto na office veci, na podnikanie, takze ziadne FILMY sa donho urcite stahovat nebudu, preto mi staci "male" SSD kde sa aj vsetko zmesti a bude to rychle