lol sorry, neviem perco som pisal do tejto temy. jasne ze do zostavy za 1500€ nepatri uz phenom BE. este raz sorryKyselinka napísal:Zrejme pozeras na default a tam to hra 3.3Ghz vs. 3.4Ghznobrux napísal:Vyssi vykon(5-10%)
Myslim ta zostava je celkom fajn, no na grafiku by som skor pozeral s nereferencnym chladicom (ako pise Mani). Samozrejme tu noctuu nie SE2011, ale klasicku. Zdroj X-660 bude dobra volba
Dosku skor MSI Z77A-G45/G43, popripade vyssie spominana ASRock Z77 extreme4...
@HellAngel: ked uz zostavu za taky peniaz, tak tam urcite nepchat AMD a dat tam ozajstny procesor
Ono ked chce clovek vazne dobry vykon v hrach, ako napr s tou 680-kou, tak si tam urcite neda AMD, ktory ju ani z daleka nedokaze nakrmit.
NEW PC 1500e
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: NEW PC 1500e
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Aj som si myslel, ze si si asi pomylil topic
@mino_o: Dal si tam noctuu NH-C14, nehovorim, ze je zly (je super), no ja som skor za tower, kedze teply vzduch sa zenie hned do zadneho outake fanu a hned von zo skrinky. Osobne som trosku skepticky, ak mas taky cooler v zatvorenej skrini, kde chladenie s takymto typom CPU coolera je zavisle od dobreho outake-u v skrinke.
Keby si chcel trosku znizit rozpocet, tak kludne mozes ist do Crucial m4 128GB, ktory je tusim za cca 135€ ... len sa nepozeraj na tie papierove rychlosti udavane vyrobcom, lebo tu na fore je toho popisane o tom vela. Neviem z akeho dovodu prave to ludi odradza, no nie je na to vobec dovod. Samozrejme intelacka zaruka je len + , ale kym vyprsi, tak ten SSD uz mat ani nebudes
A nenechaj sa odradit od SSD, ten je dnes uz do PC "nutnost", kedze ta rychlost a odozva je nenahraditelna a cloveka to pri prvom spusteny hned posadi na rit
Co sa tyka nakupu, tak skus napisat Gabovi (TichePC): http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =2&t=29601 , snad vie urobit nejaku fajnu cenu pri takomto kompletnom nakupe HW. A to nehovorim o pristupe k zakaznikovi a pripadnej RMA, ktore su na dost vysokej urovni
@mino_o: Dal si tam noctuu NH-C14, nehovorim, ze je zly (je super), no ja som skor za tower, kedze teply vzduch sa zenie hned do zadneho outake fanu a hned von zo skrinky. Osobne som trosku skepticky, ak mas taky cooler v zatvorenej skrini, kde chladenie s takymto typom CPU coolera je zavisle od dobreho outake-u v skrinke.
Keby si chcel trosku znizit rozpocet, tak kludne mozes ist do Crucial m4 128GB, ktory je tusim za cca 135€ ... len sa nepozeraj na tie papierove rychlosti udavane vyrobcom, lebo tu na fore je toho popisane o tom vela. Neviem z akeho dovodu prave to ludi odradza, no nie je na to vobec dovod. Samozrejme intelacka zaruka je len + , ale kym vyprsi, tak ten SSD uz mat ani nebudes
A nenechaj sa odradit od SSD, ten je dnes uz do PC "nutnost", kedze ta rychlost a odozva je nenahraditelna a cloveka to pri prvom spusteny hned posadi na rit
Co sa tyka nakupu, tak skus napisat Gabovi (TichePC): http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =2&t=29601 , snad vie urobit nejaku fajnu cenu pri takomto kompletnom nakupe HW. A to nehovorim o pristupe k zakaznikovi a pripadnej RMA, ktore su na dost vysokej urovni
Pocuj ten SSD tam daj ako ti radi Kyselinka predsa enbudes mat PC za 1500eu bez SSD a je to neuveritelny Boost pre cely system,ja mam niekedy pocit ze ten Boot a cela odozva systemu je rychlejsia ako ja .Nechcem ta nutit ale pouvazuj o tom,osobne mam ten intel 520 128Gb a 5 rocna zaruka hovori za seba!!..pripadne zober ten Crucial m4 je tot o iste len ma nizsiu zaruku a nizsiu cenu.
Mam znameho co kupoval u Gaba a mozem len odporucit,super pristup,super servis,chalan vie co robi a ma hlavne vela skusenosti
Mam znameho co kupoval u Gaba a mozem len odporucit,super pristup,super servis,chalan vie co robi a ma hlavne vela skusenosti
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
no pri mojom prvom spusteni som len vyvalil oci, ale inak bol som na to viac menej pripraveny, aj ked trosku to prekonalo aj moje ocakavania....Kyselinka napísal:
boot windowsu u mna spociva v tom ze sa zacne ta animacia loga pri loadingu, ktora sa ani nestihne dokoncit a uz som na ploche
to som si este pekne osekal nejake sluzby a procesy ktore nepotrebujem aby sa mi nespustali pri starte
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Ake by som si mal kupit SSD na ktore chcem napchat 170 hier na steame, 20 programov, filmy?StoOka360 napísal:Pocuj ten SSD tam daj ako ti radi Kyselinka predsa enbudes mat PC za 1500eu bez SSD a je to neuveritelny Boost pre cely system,ja mam niekedy pocit ze ten Boot a cela odozva systemu je rychlejsia ako ja .Nechcem ta nutit ale pouvazuj o tom,osobne mam ten intel 520 128Gb a 5 rocna zaruka hovori za seba!!..pripadne zober ten Crucial m4 je tot o iste len ma nizsiu zaruku a nizsiu cenu.
- tomoxm
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
hlavne velke , mne okolo 200 nainstalovanych hier (steam) zabera na disku okolo 500GB, to uz len riesit tak ze tie hry skladovat na normalnom HDD a potom kopirovat len tie ktore ides hrat na SSD
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
ved naco vsetko na SSD, to neni potrebne, niektore sa loaduju rychlo aj z HDD, keby islo len o to
a 170 hier asi naraz nehras
max nejake 256GB SSD postaci
a 170 hier asi naraz nehras
max nejake 256GB SSD postaci
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Nj pokial mas 170 hier na steame tak si pockaj tak 5 rokov na SSD cena/objem ale realne tych 170 hier aj hras?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44
preboha, naco chces na SSD davat filmy??? a tie hry si tam mozes dat len tie ktore momentalne hras...denoo9 napísal: Ake by som si mal kupit SSD na ktore chcem napchat 170 hier na steame, 20 programov, filmy?
- Pavel Hlavac
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Okt, 2011, 23:22
S nákupom v TichéPC jednoznačne súhlasím. Prístup ku zákazníkovi excelentný, reklamácie rýchle bez výhovoriek (nie ako v Alze kde človek začne nakupovať nový hardware kým sa oni na RMA rozhýbu).
Za nejaké to Euro som u pána Očenáša už nakúpil, viem o čom píšem
Za nejaké to Euro som u pána Očenáša už nakúpil, viem o čom píšem
Spoiler: ukázať
No ako vziadom pripade si nestahuj na SSD,ved mas na to druhy disk zbytocne ho budes zahlcovat
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ stojí 3570K o 20e viac ako 2500K ozaj by som ho moc neodporučil resp potom sa javí 2500K teiž ako veľmi dobrá voľba
za tých 20e nedostanete vôbec nič a v súčastnosm stave akurát tak betatesting doska + cpu
2500K je časom overená a s ním skúsenosti spústa ľudí
čo sa týka rýchlejších ramiek je to čiste ilozúrne + integrovaná grafika dupľom
berte to čisto ako názor informovaného laika
loading hier SSD vs HDD určite nieje 30 vs 35s
čo sa týka výkonu hier ani na fullhd nieje ani hd7970 ani 680GTX žiadne delo a to osobne nepožadujem 60fps, nájde sa spústa hier kde to fps nieje úplne optimálne hlavne v minimálnych hodnotách
uvažoval by som o hd7950 + nejaké oc
za tých 20e nedostanete vôbec nič a v súčastnosm stave akurát tak betatesting doska + cpu
2500K je časom overená a s ním skúsenosti spústa ľudí
čo sa týka rýchlejších ramiek je to čiste ilozúrne + integrovaná grafika dupľom
berte to čisto ako názor informovaného laika
loading hier SSD vs HDD určite nieje 30 vs 35s
čo sa týka výkonu hier ani na fullhd nieje ani hd7970 ani 680GTX žiadne delo a to osobne nepožadujem 60fps, nájde sa spústa hier kde to fps nieje úplne optimálne hlavne v minimálnych hodnotách
uvažoval by som o hd7950 + nejaké oc
170 chcem mat vsetkych na jednom disku (neratam kolko ich bude o 1 rok).. takze asi kupim HDD a ziadne SSD nebude , i ked by som sa zmestil do rozpoctu 2400€.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
na SSD šupnem to čo hrám a je to , tiež nemám 2 hry
také PC bez SSD je minimálne v dnešnej dobe divné
sú 2 možnosti kúpiš SSD a nikdy ho za nič už nevymeníš a normálne HDD ti bude pripadať ako pomalší slimákov brat alebo ťa nijak neoslový
také PC bez SSD je minimálne v dnešnej dobe divné
sú 2 možnosti kúpiš SSD a nikdy ho za nič už nevymeníš a normálne HDD ti bude pripadať ako pomalší slimákov brat alebo ťa nijak neoslový
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
v tekej zostave nemat SSD na OS, zakladne SW + hry (na 120GB ich das viacej ako 2), je .... divne ako pisal dexter. Garantujem ti ze ak okusis rychlost SSD a nahodou sa dostanes na PC bez SSD, tak si povies ze uz nikdy nehces PC bez SSD.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)