Ohodnotenie a rady pri tvorení nového PC
Re: Ohodnotenie a rady pri tvorení nového PC
neviem či všetko budeš brať v alze lebo je dosť drahá, ten zdroj by som na tvojom mieste zobral aj tak http://www.tichepc.sk/Super-Flower-SF-5 ... l?arg1=001 , osobne ho mám a úplná spokojnosť, tiež mám aj tú m4 od crucialu, no čakal som asi trochu viac od ssd celkovo, hlavne po pokusoch s ramdiskom v minulosti.
Ako inštalované hri a programi nabiehajú rýchlejšie to nie je o čom, ale zniesol by som aj väčšiu rýchlosť. A to som mal už systém asi na všetkých možných diskoch od 5400hdd až po 10000 velociraptora. Je to rýchlejšie ako ten raptor o dosť ale ako som už písal čakal som niečo viac.
Ku skrinke skôr odporúčam ako kyselinka bud R3 od fractalu, alebo 550d od corsairu, kôli prachu. Takisto tú noctuu d14 mám a mal som predtým ninja3, a čo sa týka chladenia sú dosť vyrovnané, čo sa týka spracovania a uchytenia tam noctua dosť vedie. Tiež za uváženie stojí ten corator ds ale keď si pripočítaš pridanú hodnotu noctua fanou a to že je to noctua...., ale to už je na tebe
na výber chladiča som odporúčal recenzie z cctl.cz no ten už skončil(škoda), tak jedine niečo zahraničné a tých je mrte.
Ako inštalované hri a programi nabiehajú rýchlejšie to nie je o čom, ale zniesol by som aj väčšiu rýchlosť. A to som mal už systém asi na všetkých možných diskoch od 5400hdd až po 10000 velociraptora. Je to rýchlejšie ako ten raptor o dosť ale ako som už písal čakal som niečo viac.
Ku skrinke skôr odporúčam ako kyselinka bud R3 od fractalu, alebo 550d od corsairu, kôli prachu. Takisto tú noctuu d14 mám a mal som predtým ninja3, a čo sa týka chladenia sú dosť vyrovnané, čo sa týka spracovania a uchytenia tam noctua dosť vedie. Tiež za uváženie stojí ten corator ds ale keď si pripočítaš pridanú hodnotu noctua fanou a to že je to noctua...., ale to už je na tebe
na výber chladiča som odporúčal recenzie z cctl.cz no ten už skončil(škoda), tak jedine niečo zahraničné a tých je mrte.
moje projektore cca 100"
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
Gigabyte su vyborne dosky, tiez neviem, co sa tu riesi, spolahlive, kvalitne suciastky, hlavne teda ich "black" edicie, ktore su ale vzdy o nieco drahsie. Do modrych GA by som ale nesiel:) To najvacsie minus bola absencia UEFI biosu az do Z68, od Z77 by tento problem nemal byt.Darina M. napísal:vedla mam prispevok s podobnou konfiguraciou a ja som asi jedina zastankyna GB dosiek. Len nechapem aky mate problem s nimi? Su vyrobene z kvalitnych vodicov a ma vela vstupov i vystupov. Ano, je drahsia nez tieto Asrocky, ale myslim si, ze tych +€ rozhodne stoja za to.
Este stale nechapem, preco treba osadit tieto vraj energy efficient suciastky s tak vykonnym zdrojom? Ak bude zdroj prilis "Silny" tak to bude minat zbytocne elektrinu. Sice to nebude nic moc, ale za rok sa to pozbiera.
+ ja som si ako HDD vybrala WD black caviar 1TB.. ale na tejto stranke radia Seagate ci Hitachi. Tak ja uz neviem, ktore je naj?
Co sa tyka pevnych diskov(mechanickych), tie sa tu neriesili, ale WD Caviar Black je vyborny disk, ale podla mna aj zbytocne drahy.
V nedavnej minulosti boli najlepsie mechanicke HDD Samsungy(co sa tyka rychlosti) a najhorsie Seagaty(hlavne co sa tyka spolahlivostim vyssie teploty). S Hitachi a WD nic nepokazis.
- Darina M.
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Sep, 2011, 17:55
dakujem Lord, len si potvrdil moju volbu Gigabyte z77
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Nie nadarmo, tu na fore a aj na susednom, sa neodporucaju GB dosky pre sc1155/2011. Uz to nie je to, co to bolo pri sc775/1366.
Co citam, tak vela ludi ich predava v bazare, alebo vracaju naspat do shopov.
Samozrejme netreba to brat tak, ze su uplne na zahodenie
Co citam, tak vela ludi ich predava v bazare, alebo vracaju naspat do shopov.
Samozrejme netreba to brat tak, ze su uplne na zahodenie
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
zo štvorice Asusu, msi, asrock je GB momentálne nachvoste
samozrejme ak vezmeš GB viac menej sa nič nestane
btw pokiaľ sa pýtaš na radu a potom berieš v úvahu iba tú čo s tebou súhlasí neni to bohviečo
samozrejme ak vezmeš GB viac menej sa nič nestane
btw pokiaľ sa pýtaš na radu a potom berieš v úvahu iba tú čo s tebou súhlasí neni to bohviečo
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
no ale pravda je, ze neexistuje jeden seriozny dovod na diskvalifikaciu GA dosiek, osobne nie som fanusik ASUS dosiek, pri svojej vybave su predrazene, a v mojom rebricku su prave oni na poslednom mieste:)
Kraluje AsRock kvoli cena/vybava/vykon!!! MSI v tesnom zavese.
Kraluje AsRock kvoli cena/vybava/vykon!!! MSI v tesnom zavese.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ano Asus sú predražené ale popravde aj najlepšie
prečo brať GB ked ostatný ti to dajú to isté a lepšie alebo z menej problémamy, proste GB pri s1155 a aj 2011 moc neboduje
prečo brať GB ked ostatný ti to dajú to isté a lepšie alebo z menej problémamy, proste GB pri s1155 a aj 2011 moc neboduje
OK tak som sa ešte trošku poobzeral dookola a popozeral nejaké testy tých GPU a príde mi to tak, že ta GTX 670 v referenčnom prevedení má asi toľko výkonu čo HD 7950 v OC verziách a niekedy ju dokonca i poráža ... ale keďže tie referenčné GTX 670 sa vôbec neoplatia ... tak potom pripadá v úvahu len nereferenčné prevedenie GTX 670 a tie by mali byť výkonovo na úrovni referenčných HD 7970, pričom tieto majú ešte omnoho väčší taktovací potenciál a cenovo je to tiež asi to samé. Akurátne, že teraz je v akcii SAPPHIRE HD 7970 v referenčnom prevedení a vychádza lacnejšie ako tá GTX 670 a výkonovo asi to samé, tak asi zoberiem ju a ak časom nebude stačiť výkon tak skúsim vymeniť chladič a taktnúť ju ako to pôjde . Ale ak som tie štatistiky zle pochopil tak ma v pohode opravte.
No a čo sa tých SSD týka, tak asi s Vami súhlasím, že ten Vertex 4 120GB je celkom v poho, taktiež i ten Intel 330 series 120GB sa mi vcelku pozdáva ale cena jednoznačne hovorí pre ten CRUCIAL M4 128GB a zároveň si myslím, že výkonovo to zasa nebude až taký rozdiel.
Dosku teda ponechávam tu pôvodnú ASRock Z77 Extreme4 - Intel Z77. Len ešte asi nakoniec vymením tie RAM Kingston HyperX XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz za CORSAIR VENGEANCE BLACK DDR3 1600MHz (2x4096MB) keďže cenovo je to skoro to isté a tieto bežia na 1,5V.
A kukal som i tie chladiče a síce ten Coolink Corator DS je síce lacnejší ale myslím, že nie až toľko oproti tej Noctua NH-D14, ktorá narozdiel od neho má v cene zasa 2ks ventilátorov a že sa i v pohode montuje - ale to ešte zvážim.
No a čo sa tých SSD týka, tak asi s Vami súhlasím, že ten Vertex 4 120GB je celkom v poho, taktiež i ten Intel 330 series 120GB sa mi vcelku pozdáva ale cena jednoznačne hovorí pre ten CRUCIAL M4 128GB a zároveň si myslím, že výkonovo to zasa nebude až taký rozdiel.
Dosku teda ponechávam tu pôvodnú ASRock Z77 Extreme4 - Intel Z77. Len ešte asi nakoniec vymením tie RAM Kingston HyperX XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz za CORSAIR VENGEANCE BLACK DDR3 1600MHz (2x4096MB) keďže cenovo je to skoro to isté a tieto bežia na 1,5V.
A kukal som i tie chladiče a síce ten Coolink Corator DS je síce lacnejší ale myslím, že nie až toľko oproti tej Noctua NH-D14, ktorá narozdiel od neho má v cene zasa 2ks ventilátorov a že sa i v pohode montuje - ale to ešte zvážim.
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
http://www.tomshardware.com/reviews/ssd ... 137-8.html .. SF bude vzdy len SFsoviet10 napísal:No a čo sa tých SSD týka...
Ake su to presne RAMky? Snad nie tie s tymi hrebenmi
Co sa tyka D14, tak myslim, ze celkom dobre na to ides. Mozem potvrdit, ze je to super chladic a montuje sa tak isto dobre
Doska je fajn...
Hh nie nie su to tie RAMky s tými hrebeňmi, však tie by sa mi ani pod ten chladič nezmestili ale sú to tie štandardné “low profile“ RAM.
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"