Zemtriz napísal:A tá grafika. Tak pozrel som tvoj príspevok a tam píšeš, že pri 35°C ide chladenie na 40%. Mne pri 45°C ide na 34%
pozrel si si zle, lebo si prehliadol, že tam mám aj výsledok pri 30%
30% 960 rpm 34°C
40% 1440 rpm 32°C
lenže to sú výsledky po prepastovaní karty
/// v noci bolo u nás cca 15-18C
iOio napísal:so starým resp. pôvodným biosom mal hawk rýchlosť fanov nastavené na 30% v idle ale s updatnutým biosom je rýchlosť fanov nastavená na 40% to pravdepodobne spôsobuje ten rozdiel teplôt
neviem ako s novým biosom, ale ja som mal prvý a tam bolo 30 a 40%
ja mam chladenie nasledovne ..1x IN 2X out.. plus fan na procesore...vsetko je to v necinosti zregulovane na 500ot/min aby bolo ticho..teploty v tychto horucavach mam este vyssie ako ty ale vobec ma to netrapi
IDLE TEPLOTY
Teploty
Základná doska 49 °C (120 °F)
Procesor 39 °C (102 °F)
1. CPU / 1. jadro 57 °C (135 °F)
1. CPU / 2. jadro 55 °C (131 °F)
1. CPU / 3. jadro 55 °C (131 °F)
1. CPU / 4. jadro 60 °C (140 °F)
GPU Diode (DispIO) 46 °C (115 °F)
GPU Diode (MemIO) 42 °C (108 °F)
GPU Diode (Shader) 43 °C (109 °F)
SAMSUNG HD103SJ 44 °C (111 °F)
WDC WD6400AAKS-00A7B0 47 °C (117 °F)
aj vyššie RAMky tam vlezú v pohode pod pasív. Noctua má podrobný zoznam kompatibility s doskami a k tvojej sa tam píše...
GA-X38-DQ6
The installation of the backplate requires the removal of the heatsink on the rear side of the mainboard as described on page 16 of the mainboard's manual. inak kompatibilita v pohode.
väčší problém skôr vidím v tom, že patica procesora je na tej doske prakticky pri hornom okraji a mám silný pocit, že po osadení týchto širokých chladičov bude pasív kolidovať so zdrojom, a to aj v prípade, že by si ho otočil o 90° /oni sú tie dvojvežáky celkovým tvarom takmer kocky/
skôr by som uvažoval nad nejakým 120-kovým chladičom, NH-U12P SE2 napríklad ten by možno LTT vliezol pod zdroj aj štandardne orientovaný s výfukom dozadu, prinajhoršom by si ho otočil aby fúkal smerom hore a v prípade potreby nepoužil zadný pull fan.
Nechcem nič nové zakladať, len sa ešte spýtam, kde nájdem teplotu NB? Pretože v HW Monitor ani v AIDA 64 som to nenašiel. Ďakujem.
EDIT: Fajn, ja nemám senzor na meranie teploty chipsetu....