elektrika - indukcna varna doska na 220V
Re: elektrika - indukcna varna doska na 220V
no 16A istic je standard pri 1 faze v bytovkach... ked su 3 fazy, tak sa dava myslim 25A (teraz nam to bude elektrikar zapajat na chodbe - potrebovali sme k tomu povolenie z elektrarni, lebo byt mame spraveny, aj kabel od skrine k bytu je 5 zilovy, ale zapojena je len 1 faza z 3 zatial a aj istic je asi len 16A)... kazdopadne doska ma 2 x 230V, ako bolo pisane, prava a lava strana, skoda ze nema 3 kable, cez sviatky by sa zislo aby sla komplet cela na max niekedy, takto bude niekedy trotlit
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Chlapi, napriklad 25A hlavny istic mozes zatazit kazdu fazu max. 25A, teda cca. 5,5kw na fazu, nie? Pred hlavnym isticom mam este 3x35A poistky (niekedy sa to robilo ked nebolo istenie na stlpoch) a na stlpe je 3x50A. Objednal som teraz 5,3kw masinu, tak tiez mam trochu obavy aby to nevyrazalo hlavny istic. Pojde na 230V.
Zdravim vsetkych,
potreboval by som vediet ci sa da tato indukcna dosta ELECTROLUX EHH3634F9K zapijit na jednu fazu v panelakovom byte bez toho aby mi vyhadzovala istice.
Chlapik v NAY mi povedal ze sa to da v pohode zapojit a obmedzit ale elektrikar mal iny nazor.
nasiel som aj navod na zapojenie Jednofázové pripojenie – 230 V ~ http://www.manualsdir.pl/manuals/381864 ... ml?page=46
a v bode 4.6 pise dokonca o obmedzeni vykonle, len neviem ci to bude OK, ked to tak elektrikar zapoji vzhladom na ten istic.
Max.
potreboval by som vediet ci sa da tato indukcna dosta ELECTROLUX EHH3634F9K zapijit na jednu fazu v panelakovom byte bez toho aby mi vyhadzovala istice.
Chlapik v NAY mi povedal ze sa to da v pohode zapojit a obmedzit ale elektrikar mal iny nazor.
nasiel som aj navod na zapojenie Jednofázové pripojenie – 230 V ~ http://www.manualsdir.pl/manuals/381864 ... ml?page=46
a v bode 4.6 pise dokonca o obmedzeni vykonle, len neviem ci to bude OK, ked to tak elektrikar zapoji vzhladom na ten istic.
Max.
pojde to, ale nerobil by som to. Ma to znacne obmedzenia. Pri boosteri ti bude vypinat ostatne zony, tiez nebudes moct pustit velku a strednu zonu na plny vykon naraz a pod.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Ja mam Boschku a tam som si nastavil kolko max moze brat na cele 4 platne.
tiez idem riesit indukciu mam plyn ten vyhadzujem z dovodu ze viac platim za hod jak za spotrebovany plyn je to byt v panelaku elektrika komplet nova podla normy otazkasu tie panely na 230v vsetky ci musim si davat na to pozor dik za radu
Asi jediná istota je stiahnuť manuál k doske, lebo v poslednej dobe sa výrobcovia ani len neunúvajú napísať na stránkach, na aké napätie je doska určená.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Zdravim, co poviete na toto, tiez byt, je tam manual. Aj instalacia, mohol by mi niekto napisat ci je to dobra volba?