Praca v T-Systems
Re: Praca v T-Systems
na tie siete ti tak poviem...
...dost casto ma najdes v jednom OC v BA pobehovat, aj s krimpovackami, flukom, notebookom, ci cigou pred vchodom, ked som tam nabehol 10 mnths ago, tak "vystudovani a fundovani cisco frajeri" mali od hora dole nadrbanych hadam 10 switchov, a dumali nad tym ako vyriesit to ze chlapci zrazu vycerpali v fiber SC paneloch porty, a viedli strasne debaty o tom, ci pouzit SM/MM fibre a ako to vlastne potiahnut k dalsiemu racku...
...riesenie bolo fakt jednoduche...
...1910 s SFP ktore boli confignute ako LACP a robili trunk, a potom toto iste na dalsich dvoj rackoch, tym si dostal 48 gbitov ktore ti presne vyliezli na druhej strane racku (tu 1910 to zatial nezahltilo - ma rezervy, 100+ Gbit SwtchCap takze no prob)...
...a to napadlo mna, nestudovaneho debila, ktory tie switche konfiguroval sam doma, popri lampicke, s tromi konzolami vysiacimi z nich
...a nemusim mat ani cert
...z tych fibrov co ostali som si urobil svihadlo
...dost casto ma najdes v jednom OC v BA pobehovat, aj s krimpovackami, flukom, notebookom, ci cigou pred vchodom, ked som tam nabehol 10 mnths ago, tak "vystudovani a fundovani cisco frajeri" mali od hora dole nadrbanych hadam 10 switchov, a dumali nad tym ako vyriesit to ze chlapci zrazu vycerpali v fiber SC paneloch porty, a viedli strasne debaty o tom, ci pouzit SM/MM fibre a ako to vlastne potiahnut k dalsiemu racku...
...riesenie bolo fakt jednoduche...
...1910 s SFP ktore boli confignute ako LACP a robili trunk, a potom toto iste na dalsich dvoj rackoch, tym si dostal 48 gbitov ktore ti presne vyliezli na druhej strane racku (tu 1910 to zatial nezahltilo - ma rezervy, 100+ Gbit SwtchCap takze no prob)...
...a to napadlo mna, nestudovaneho debila, ktory tie switche konfiguroval sam doma, popri lampicke, s tromi konzolami vysiacimi z nich
...a nemusim mat ani cert
...z tych fibrov co ostali som si urobil svihadlo
.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
do Tcka brali uz pred 2 rokmi kazdeho kto mal dieru v riti a vedel nejaky cudzi jazyk (napriklad madarcinu), nebol problem stretnut kuchara, popripade knaza. cloveka som poslal z mojho teamu, ked pred neho polozili notebook a on neprisiel ani nato ako ho otvorit.
z poslednych chyrov je mozne ze aj tych 800e je silne hrubo prestrelenych ale skusit mozes. btw ides na 1st line? cize gcc? kamos zacinal tak, kedze mas chut a dobreho TL isiel hore, teraz je EG3 hoc bol kratsie, uz mal pod prstom nejake projekty.
K farme, tiez tolko, ze niekedy sa tam aj ucilo a clovek dostal certifikaty o roznych znalostiach, pretoze ich fakt dostal. teraz su to uz skor take rychlopecene kurzy, ktore odprezentuje niekto aby dostal 100e do vacku.
treba dat pozor este na jednu vec, Tsystems prerastlo svoju predstavu, nieje tam uz ziadny zahranicny manazer a je riadene kindermafiou (slovensky manazery ktory vsade boli a vsetko vedia a kde neboli, zajtra pojdu), ak narazis na ftaka, zatni zuby a skus inu poziciu/iny team, ale je mozne, ze budes mat stastie a pojdes hore ako raketa. po 5 rokoch tej frasky som to zmenil, ale nemam pocit, ze som usiel daleko a pravdupovediac, nikdy by som neveril tomu, ze raz budem smutit za cosimou
@valistar robis gcc?
z poslednych chyrov je mozne ze aj tych 800e je silne hrubo prestrelenych ale skusit mozes. btw ides na 1st line? cize gcc? kamos zacinal tak, kedze mas chut a dobreho TL isiel hore, teraz je EG3 hoc bol kratsie, uz mal pod prstom nejake projekty.
K farme, tiez tolko, ze niekedy sa tam aj ucilo a clovek dostal certifikaty o roznych znalostiach, pretoze ich fakt dostal. teraz su to uz skor take rychlopecene kurzy, ktore odprezentuje niekto aby dostal 100e do vacku.
treba dat pozor este na jednu vec, Tsystems prerastlo svoju predstavu, nieje tam uz ziadny zahranicny manazer a je riadene kindermafiou (slovensky manazery ktory vsade boli a vsetko vedia a kde neboli, zajtra pojdu), ak narazis na ftaka, zatni zuby a skus inu poziciu/iny team, ale je mozne, ze budes mat stastie a pojdes hore ako raketa. po 5 rokoch tej frasky som to zmenil, ale nemam pocit, ze som usiel daleko a pravdupovediac, nikdy by som neveril tomu, ze raz budem smutit za cosimou
@valistar robis gcc?
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
vy tu všetci robíte v t-sys a čo nerobíte, tak tam chcete robiť? najs .))
Me like Pentium
imo aj v mcdonalde vyprazat hranolky je fajn nie? ...
Mna celkom dost verbuju do HPcka, keby mam tu skolu dorobenu mozem zacat makat na kariere no takto musim kazdy cent pocitat, mat 2 prace a presne 0 € z toho Len sa pekne chyť čím skor tým lepšie, škola nie je všetko, aj keď môže znamenať dosť...
Sa pozri kde je had a kde som ja, on sa na skolu vyprdol ja nie.... nevravim ze bude situacia o par rokov taka ista, no chalan ma uz riadne naslapnute a pritom patri do kategorizacie nevzdelancov
Mna celkom dost verbuju do HPcka, keby mam tu skolu dorobenu mozem zacat makat na kariere no takto musim kazdy cent pocitat, mat 2 prace a presne 0 € z toho Len sa pekne chyť čím skor tým lepšie, škola nie je všetko, aj keď môže znamenať dosť...
Sa pozri kde je had a kde som ja, on sa na skolu vyprdol ja nie.... nevravim ze bude situacia o par rokov taka ista, no chalan ma uz riadne naslapnute a pritom patri do kategorizacie nevzdelancov
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
scorp, 5 rokov stacilo, bohuzial tam aspon nieco fungovalo, hoc nie v T.sk, ale T.de este ako tak sa dalo dohodnut. isiel som do ba a nemam pocit zeby to tu bolo lepsie, ani tie procesy nefunguju, na druhu stranu, za ten plat si viem kupit kvalitnejsie antidepresiva , kolegovia co sli ku konkurencii tiez nevidia uz ruzovo.
broslo - nesom isty ci by som siel ku tym amaterom (nemyslim ludi, ale ako firmu), kazdy odtial zdrha
broslo - nesom isty ci by som siel ku tym amaterom (nemyslim ludi, ale ako firmu), kazdy odtial zdrha
Watching you ...
Diki za skúsenosť Tak neviem ešte celkom k akej firme sa pridám respektíve kde nakoniec skončím, uvidíme aká bude situácia o rok...
nejararak napísal:@valistar robis gcc?
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
robil som v HP a presiel som si L1-3, ale z HP teraz kazdy uteka, lb tam prepustaju a ide riadne do sraciek, velky load, kedysi to bolo radost tam pracovat
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
no co tak citam a pocuvam, do sraciek to ide asi vsade podla citaneho textu
ci tsystem ci tmobile..recyklaty na poziadanie...
tusim tych telefonistov menia ako ponozky...
asi fakt bude treba niekde tych vystudovanych socialnych pracovnikov umiestnit
ci tsystem ci tmobile..recyklaty na poziadanie...
tusim tych telefonistov menia ako ponozky...
asi fakt bude treba niekde tych vystudovanych socialnych pracovnikov umiestnit
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Kamarat tam nastupil hned po gymku. Cize ma iba maturu z informatiky. Robi nieco ako call centrum pre Svajciarov, kde mu volaju a on to posuva technikom (samozrejme call centrum ) Linux a tie veci co ti daju na zaciatku ti ani netreba..
Robi v KE.
Robi v KE.
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ono zase my sme ovlypvneniii niekolkorocnym znechucovanim...
ale ako start-up a ste chalani po strednej, pripadne vysky je to super entry level, len musis aj doma makat, aby si sa volaco naucil
L1 je krasa v tom, ze ked si spravis skripty tak si usetris 80% casu a ten mozes vyuzivat inak a cez nocne/vik mas klud na filmy a pod
ale ako start-up a ste chalani po strednej, pripadne vysky je to super entry level, len musis aj doma makat, aby si sa volaco naucil
L1 je krasa v tom, ze ked si spravis skripty tak si usetris 80% casu a ten mozes vyuzivat inak a cez nocne/vik mas klud na filmy a pod
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
inac zabudol som odpoved na otazku
po roku tam berie asi 700€ v cistom(podla mnozstva hodin)
po roku tam berie asi 700€ v cistom(podla mnozstva hodin)
Spoiler: ukázať
... a zabudol si dodat, ze prevadzka 24/7, tzn 3smeny, robi obcas v noci, obcas cez vikend a statne sviatky ...
potom to zodpoveda "telefonistovi" za 700 oci mesacne ...
btw: snake? nepoznas niekoho, kto by vedel nakrimplovat/zapojit Systimax? lokacia datove centrum blava ...
potom to zodpoveda "telefonistovi" za 700 oci mesacne ...
btw: snake? nepoznas niekoho, kto by vedel nakrimplovat/zapojit Systimax? lokacia datove centrum blava ...
lava, prava, lava, prava ...
ozaj, a hlavne nezabudat na to, ze tydlikom ma relativne slusne socialne benefity (na slovenske pomery), obcas sa dokonca aj nejaka party na ucet firmy (1-2x rocne?), popritom semtam nejake listky do "fitka" a tusim aj viac dovolenky, ako garantuje zakon
pokial viem, primarne hladaju ludi z treniek (a inych lease-firiem), ktorych uz maju overenych, vedia ako funguju, vedia ake maju navyky, a vedia, ci sa im to oplati ... skratka ... ked uz dostatocne dlho dries za mizive susne s vidinou vyhazovu ku koncu mesiaca, tak nakoniec pride pozvanka od tcka, aby si sa stal kmenovym zamestnancom
(samozrejme, nieje to garantovane, ale bezne sa deje)
profesny rast? no ... povedzme si na rovinu ... nooo ... emmm ... drzim palce, ale neverim ...
v kazdom pripade na nazbieranie pracovnych navykov, zistenia realnej ceny 1€, spoznanie novych ludi ... a overenie si neobmedzenych hranic ludskej debility vrele odporucam
pokial viem, primarne hladaju ludi z treniek (a inych lease-firiem), ktorych uz maju overenych, vedia ako funguju, vedia ake maju navyky, a vedia, ci sa im to oplati ... skratka ... ked uz dostatocne dlho dries za mizive susne s vidinou vyhazovu ku koncu mesiaca, tak nakoniec pride pozvanka od tcka, aby si sa stal kmenovym zamestnancom
(samozrejme, nieje to garantovane, ale bezne sa deje)
profesny rast? no ... povedzme si na rovinu ... nooo ... emmm ... drzim palce, ale neverim ...
v kazdom pripade na nazbieranie pracovnych navykov, zistenia realnej ceny 1€, spoznanie novych ludi ... a overenie si neobmedzenych hranic ludskej debility vrele odporucam
lava, prava, lava, prava ...