Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83GHz odstranenie IHS
Re: Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83GHz odstranenie IHS
Skrinka je Antec, zdroj corsair 750watt. Chladič sa nepamätám... Odfotim. Je to 4 roky staré. Akurát pamäť som menil. Grafiku A HDD. Ati radeon hd 6950. Z tej sa mi podarilo urobiť 6970.dva 300Gb raptory zapojené do RAID 0.+ Jeden 3Tb.pastu som vraj kúpil zlú zalman stg2 tak ju idem vymeniť. Ak budú chladič A CPU krivé? Vylapujem to. Stačí to vraj položiť na sklo a za tým zasvietit baterku. Bude vidieť kde a aká je odchýlka.
Čipset a prevedenie dosky chválim. Skús pozrieť či nájdeš novší bios. Skontroluj či nepotrebuje prepastovať a vymeniť teplovodivé pásky. Tie od výroby sa niekedy zvyknú vysušiť a rozpadnúť na prach = hlavne tie pri napájaní CPU.
DDR2 a P45 je najlepší predpoklad pre vysoké FSB. Môj xeon ale viac ako 3600Mhz nedal. Doplnkové chladenie severného mostíka alebo využitie vodnej hlavice z dosky by velmi velmi pomohlo.
Remove IHS = možné ale neoplatí sa. Ostalo by ti vysoké riziko poškodenia CPU pri najmenšom otrase PC. IHS je priletovaný nizkoteplotnou pájkou čo jeho odstránenie ešte viac komplikuje.
Lapping procesoru a chladiča môže byť.
Chladič by som ale zvažoval vodu, prípade peltier s vodou v kaskáde.
DDR2 a P45 je najlepší predpoklad pre vysoké FSB. Môj xeon ale viac ako 3600Mhz nedal. Doplnkové chladenie severného mostíka alebo využitie vodnej hlavice z dosky by velmi velmi pomohlo.
Remove IHS = možné ale neoplatí sa. Ostalo by ti vysoké riziko poškodenia CPU pri najmenšom otrase PC. IHS je priletovaný nizkoteplotnou pájkou čo jeho odstránenie ešte viac komplikuje.
Lapping procesoru a chladiča môže byť.
Chladič by som ale zvažoval vodu, prípade peltier s vodou v kaskáde.
Spoiler: ukázať
Pasta je 4 roky nemenena. Idem akurát do alzy vymeniť. Kúpil som zalman stg2 Ale vraj som mal kúpiť mx4.a sa lapovanim tiež nemám úplne jasno.lapovat Na mokro alebo na sucho? Kruzivym pohybom alebo len jedným smerom od seba.?? Prečítal som toho hodne ale každý to robí inak.
chladic.nazov si nepamatam.ale dalsi pasivny je nalepeny zo zadu na doske.
Ramka kingston PC6400.8Gb
Cistil som celý počítač pred tromi dňami...
Nie. To je trojdňový prach. Je tam 7 ventilátorov. Tie natahaju prach dovnútra.
trojdňový prach ? čo máš ten PC niekde na stavbe ? hlavne že chceš odstraňovať IHS ...
Pri dverách z balkónu. Chladič nemá medenú základňu. Môžem ho aj napriek tomu brusit???
Neviem kde robím chybu ale na CPU mi vznikajú šikmé plochy na dvoch hranach. Napriek tomu že som ho točil vždy o 90 stupňov.
Chladič po hodine na 400vke.
ak by si to robil pomocou vŕtačky s jemnou brúsnou pastou mohlo by to byť hladké skoro ako zrkadlo.
Toto je celkom dobré samo o sebe už len preto že vrstva medi je viditelná na oboch plochách.
Toto je celkom dobré samo o sebe už len preto že vrstva medi je viditelná na oboch plochách.
Už som to skoro mal a použil som silichrom a zostalo to po vylesteni matné. Takže neradim používať