High-end Sluchadlá
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: High-end Sluchadlá
co sa tyka tych sluchadiel, je fakt dobre si to vyskusat. Aspon tym ziskas nejaku predstavu. Dolezite je vybrat si nieco, co ta bude bavit dlhodobo. Takze uz podla preferencii, no skor by som si vyberal nieco, co ti rozhybe nohy ako nieco, kde sa budes vyzivat v tom fantastickom detaile, ktory si predtym tak dobre nepocul.
Pozri si napriklad Shure SRH-1840. Ja som ich pocul a velmi sa mi pacili. Napojene to bolo na nejaky Burson.
Jedna z moznosti je pockat asi pol roka, kym bude v Prahe High-end, pravdepodobne bude vystavovat aj headphones.cz
Pozri si napriklad Shure SRH-1840. Ja som ich pocul a velmi sa mi pacili. Napojene to bolo na nejaky Burson.
Jedna z moznosti je pockat asi pol roka, kym bude v Prahe High-end, pravdepodobne bude vystavovat aj headphones.cz
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Zakladna verzia s 1 S/PDIF vstupom bez moznosti externeho clocku a bez reguloavania hlasitosti stala cca 15 000 - 17 000 CZK (presne si tu sumu nepamatam). FULL BB-DAC s regulaciou hlasitosti (digi regulacia pomocou PGA obvodov) + je mozne k nemu dokupit externy clock stoji cca 1200 EUR. Samotny externy clock stoji dalsich skoro 800 EUR. Ako je na tom ale Tomas s casom a ci este BB-DAC ako final vyraba - to sa treba spytat jeho. On to nema hlavnu pracovnu napln, robi to "po veceroch" a s terminmi je to u neho na dlhe lakte. Plus minus mesiac, dva je u neho uplne bezne (neohovaram ho, je to proste fakt, ktory musi clovek, ktory nieco od neho chce akceptovat).filuS napísal:Kazdopadne ten BB Dac nevyzera zle, len sa nikde nemozem dopracovat k tomu, kolko to stoji v zakladnej verzii a kolko v plnej
Tomas ma uz hotoveho aj nastupcu BB-DACu. Neviem, ako to hra, ale u digitalu si treba uvedomit jednu vec - za posledny rok, dva digital presiel zasadnymi zmenami. Viem, o com hovorim - nedavno som BB-DAC s clockom predal. Mam novy DAC, ktory je postaveny na modernejsej technologii a zvukovo je o dost dalej. Konkretne BB-DAC by som dnes kupoval uz len z druhej ruky. Za cenu noveho (s clockom) sa da kupit dnes lepsie riesenie.
Samozrejme zavisi od toho, co pocuvas, aky mas zvysok retazca atd. V tejto cenovej kategorii je ale radit od stola tazko. Kazdy ma ine usi, kazdy mame ine preferencie a povedat niekomu od klavesnice, ze "toto riesenie za 2000 EUR je to prave" je velmi postavene na vode. Navyse - das tam iny kabel a hra to zas inak. Treba sadnut do auta, zobrat svoje zelezo a ist si to niekam popocuvat. Inej cesty (zial) niet.
tak mne rozhýbu nohy aj lacné sluchadlá, ono je to zas o tom či sa na posluch sústrediš...
nebojím sa ísť na slepo, najviac sa bojím, že ma prestanú baviť, potom človek hľadá kde je chyba...
najväčšie nevýhody slúchadiel by som videl, v ich konštrukcií, a samotný fakt, že máš stále niečo na hlave ...
no a DAC, reálny High-end je niečo takéto: http://www.enjoythemusic.com/superiorau ... _dac2x.htm
alebo top end, ale cena je o inom...
nebojím sa ísť na slepo, najviac sa bojím, že ma prestanú baviť, potom človek hľadá kde je chyba...
najväčšie nevýhody slúchadiel by som videl, v ich konštrukcií, a samotný fakt, že máš stále niečo na hlave ...
no a DAC, reálny High-end je niečo takéto: http://www.enjoythemusic.com/superiorau ... _dac2x.htm
alebo top end, ale cena je o inom...
CPU: AMD Athlon 64 +3000 1.8 GHz@2,35 GHz> BOX MB: Foxconn WinFast NF4UK8AA-8EKRS Ram: 1.5GB, HDD: Seagate 20 GB GPU: AMD RADEON HD 6450 DVD: Sony PSU: Enermax 425W Case: Fractal R3
- M1ch4l
- VIP
Ja mam moje uz 2 a pol roka a este ma bavit neprestali, len som presiel k uplne inej hudbe. Pre mna to tak funguje, dostanem sa k nejakej novej hudbe a pocuvam to. Od toho, co uz dobre poznam si dam pauzu. No uvital by som miesto uDAC nieco lepsie, len momentalne moc nie su volne prachy na investiciu do audia.
Mne to nevadi mat na hlave, aj ked to zalezi na sluchadlach. Hlavne je, aby mali velurove nausniky (kozu ani kozenku neznesiem) a boli co najlahsie.
DAC za 15 000 dolarov, to sa uz podla mna na domaci posluch neoplati. Zakon klesajucich vynosov nepusti a za 15 000 dolarov mas fajnovu repro sustavu aj so sluchadlami. Ano, da sa mat aj lepsiu, ale uz sa treba pytat otazku, ci sa to cloveku oplati. Na High-Ende v Prahe ked som bol prvy krat boli Cabasse Riga (alebo nieco okolo toho), pytal som sa chlapika na cenu, no a ak si dobre spominam, hovoril 300 000 (CZK) za celu tu zostavu. A hralo to paradne.
Mne to nevadi mat na hlave, aj ked to zalezi na sluchadlach. Hlavne je, aby mali velurove nausniky (kozu ani kozenku neznesiem) a boli co najlahsie.
DAC za 15 000 dolarov, to sa uz podla mna na domaci posluch neoplati. Zakon klesajucich vynosov nepusti a za 15 000 dolarov mas fajnovu repro sustavu aj so sluchadlami. Ano, da sa mat aj lepsiu, ale uz sa treba pytat otazku, ci sa to cloveku oplati. Na High-Ende v Prahe ked som bol prvy krat boli Cabasse Riga (alebo nieco okolo toho), pytal som sa chlapika na cenu, no a ak si dobre spominam, hovoril 300 000 (CZK) za celu tu zostavu. A hralo to paradne.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Nieco si skusat je sice pekne, no nie vzdy to prinesie ten ocakavany vysledok. Zial, ludska mysel dokaze robit zazraky a niekedy je clovek ohureny len vdaka tomu, ze pocuje nieco nove. Vyskusas si sluchadla na niekolko hodin (napr. na nejakej vystave, alebo u niekoho doma), kupis si ich, no pri dlhsom pouzivani zistis (ked si zvyknes na novy prednes), ze predsalen to nie je to prave orechove. Niekedy tam proste clovek bude pocut to, co tam chce pocut. Samozrejme, ze pocut nieco na vlastne usi pred tym, nez si to kupim, sa oplati, hlavne v pripade, ked clovek ani velmi nevie, co hlada a bude skusat viacero diametralne odlisnych modelov (napr. W3000ANV vs HD800 vs LCD2, kazda ma uplne ine prednosti a slabiny a hodi sa na posluch inych zanrov, ak clovek nevie, co ho bavi a chce ist rovno do high-endu, tak tu sa oplati robit "posluchovy" prieskum). Dalsim problemom moze byt aj to, co clovek pocuva. Ja mam napr. problem s tym, ze na klasiku by som preferoval iny typ prednesu ako napr. na rock/metal. Je velmi tazke hladat jeden model, ktory by zvladal bravurne prakticky vsetko, dovolim si tvrdit, ze taky neexistuje.
Ale suhlasim s tym, co napisal M1ch4l - cim sa ide do vyssich financnych sfer, tym je pomer cena/vykon viac diskutabilny. Rozdiel medzi 200$ komponentom a 1200$ je znacny a naozaj pocutelny, rozdiel medzi 1200$ and 2200$ uz je ovela mensi. Pri zosilovacoch a sluchadlach sa tie rozdiely daju lahsie pozorovat, pretoze viac prifarbuju vystupny zvuk ako napr. DAC. Podla mna by mal byt DAC co najviac neutralny a pokial clovek nieco nezmrvi pri nastaveniach (napr. nastavi manualne nespravnu vzorkovaciu frekvenciu), tak je naozaj diskutabilne, ze aky financny rozdiel je este obhajitelny. Ja osobne si nemyslim, ze rozdiel medzi 1500$ a 15000$ DACanmi je tak znacny, aby to obhajilo trojnasobnu cenu. Samozrejme, ze ak nemam co s peniazmi, tak nie je problem kupit si to najdrahsie (resp. najlepsie bez ohladu na cenu) a mat vystarane. No kedze peniaze su v mojom pripade (a aj v pripade dalsich 90% ludi) prvotnym faktorom pri vybere komponentov, tak hold radsej stravim niekolko tyzdnov (aj mesiacov) sondovanim a citanim roznych clankov, recenzii a uzivatelskych komentarov na veci v pozadovanej cene.
Podla mna high-end je najma o psychologii a presvedcovani sameho seba, ze tie peniaze naviac za to stoja.
To M1ch4l: tie velurove nausniky ti dost zuzuju vyber, nie? Z vlajkovych modelov viem len o troch, ktore ich maju - HD800, T1 a K701. Vsetko ostatne, na co si spomeniem, pouziva bude penu alebo kozu/kozenku (W3000ANV, GS1000, D7100, TH900, LCD2/LCD3). Este mozno HE-500/HE-6 maju velurove, tam si nespominam a nechce sa mi to teraz hladat. Ja osobne som presiel z HD595 (velurove) na W1000X (kozene) bez nejakych vacsich problemov.
Ale suhlasim s tym, co napisal M1ch4l - cim sa ide do vyssich financnych sfer, tym je pomer cena/vykon viac diskutabilny. Rozdiel medzi 200$ komponentom a 1200$ je znacny a naozaj pocutelny, rozdiel medzi 1200$ and 2200$ uz je ovela mensi. Pri zosilovacoch a sluchadlach sa tie rozdiely daju lahsie pozorovat, pretoze viac prifarbuju vystupny zvuk ako napr. DAC. Podla mna by mal byt DAC co najviac neutralny a pokial clovek nieco nezmrvi pri nastaveniach (napr. nastavi manualne nespravnu vzorkovaciu frekvenciu), tak je naozaj diskutabilne, ze aky financny rozdiel je este obhajitelny. Ja osobne si nemyslim, ze rozdiel medzi 1500$ a 15000$ DACanmi je tak znacny, aby to obhajilo trojnasobnu cenu. Samozrejme, ze ak nemam co s peniazmi, tak nie je problem kupit si to najdrahsie (resp. najlepsie bez ohladu na cenu) a mat vystarane. No kedze peniaze su v mojom pripade (a aj v pripade dalsich 90% ludi) prvotnym faktorom pri vybere komponentov, tak hold radsej stravim niekolko tyzdnov (aj mesiacov) sondovanim a citanim roznych clankov, recenzii a uzivatelskych komentarov na veci v pozadovanej cene.
Podla mna high-end je najma o psychologii a presvedcovani sameho seba, ze tie peniaze naviac za to stoja.
To M1ch4l: tie velurove nausniky ti dost zuzuju vyber, nie? Z vlajkovych modelov viem len o troch, ktore ich maju - HD800, T1 a K701. Vsetko ostatne, na co si spomeniem, pouziva bude penu alebo kozu/kozenku (W3000ANV, GS1000, D7100, TH900, LCD2/LCD3). Este mozno HE-500/HE-6 maju velurove, tam si nespominam a nechce sa mi to teraz hladat. Ja osobne som presiel z HD595 (velurove) na W1000X (kozene) bez nejakych vacsich problemov.
Desktop
- M1ch4l
- VIP
veru, to prvotne ohurenie vie narobit divy. Vtedy si treba uvedomit ten sok a brat to s nadhladom.
S tymi zanrami mas pravdu, uplne univerzalne sluchadla asi neexistuju. Ja si myslim, ze vacsina tychto high-endovych sluchadiel viac vynikne pri takej pokojnejsej hudbe ako pri metale.
Co sa tyka materialu nausnikov, tak som to trosku prehnal. Ta prava koza by sa este dala, no museli by tie sluchadla naozaj stat za to. Ak sa nemylim, tak aj s kozenymi sa mi miesto dotyku trochu spotilo. Kozenka neprichadza do uvahy. Pena by mohla byt, ale od veluru by som cakal, ze bude jemnejsi. Preto som toho nazoru, ze velur je najlepsi material pre nausniky. Koza sice je high-endovy material, avsak v tomto pripade podla mna na trochu nespravnom mieste.
K701, aj napriek cene, ked su zapojene do dobreho zosilnovaca, su fantasticke sluchadla. T1 tiez, ale tie su moc tazke (350g na hlave by som nechcel), HD 800 su super, ale dlhodobo by som ich asi nechcel, mozno skor HD 700. Tie hifimany 500, co spominas, maju velury, no tie mi nie su moc zname. Potom este Shure 1840 (aj 1440) maju velury a velmi sa mi pacili oboje.
Keby som si teraz mal vyberat sluchadla, tak by asi ta hlavna stvorka, z ktorej by som vyberal, pre mna bola Shure SRH1840, AKG K701(nejaka varianta), senn. HD 700 a HD 800. HD 700 som este nepocul, ale predstavu mam taku, ze su to takezabavnejsie HD 800.
edit: Tak podla frekvencnej krivky sa mi HD 700 moc nepozdavaju. Ta jama od 1.5 do 4 kHz sa mi vobec, ale vobec nepaci.
S tymi zanrami mas pravdu, uplne univerzalne sluchadla asi neexistuju. Ja si myslim, ze vacsina tychto high-endovych sluchadiel viac vynikne pri takej pokojnejsej hudbe ako pri metale.
Co sa tyka materialu nausnikov, tak som to trosku prehnal. Ta prava koza by sa este dala, no museli by tie sluchadla naozaj stat za to. Ak sa nemylim, tak aj s kozenymi sa mi miesto dotyku trochu spotilo. Kozenka neprichadza do uvahy. Pena by mohla byt, ale od veluru by som cakal, ze bude jemnejsi. Preto som toho nazoru, ze velur je najlepsi material pre nausniky. Koza sice je high-endovy material, avsak v tomto pripade podla mna na trochu nespravnom mieste.
K701, aj napriek cene, ked su zapojene do dobreho zosilnovaca, su fantasticke sluchadla. T1 tiez, ale tie su moc tazke (350g na hlave by som nechcel), HD 800 su super, ale dlhodobo by som ich asi nechcel, mozno skor HD 700. Tie hifimany 500, co spominas, maju velury, no tie mi nie su moc zname. Potom este Shure 1840 (aj 1440) maju velury a velmi sa mi pacili oboje.
Keby som si teraz mal vyberat sluchadla, tak by asi ta hlavna stvorka, z ktorej by som vyberal, pre mna bola Shure SRH1840, AKG K701(nejaka varianta), senn. HD 700 a HD 800. HD 700 som este nepocul, ale predstavu mam taku, ze su to takezabavnejsie HD 800.
edit: Tak podla frekvencnej krivky sa mi HD 700 moc nepozdavaju. Ta jama od 1.5 do 4 kHz sa mi vobec, ale vobec nepaci.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Na K701 nedam nikdy dopustit, pre mna to boli, su a asi aj budu TOP sluchadla v pomere cena vykon. Opat sa ale dostavame k tomu, ze kazdy pocuva nieco ine a K701 fakt niesu univerzalne. Ale ten detail co vedia zahrat za tie peniaze je neskutocny a to som nikdy nemal high-end dac ani amp (AMB Gamma2 a BVaudio HeadAmp).
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
No ak si to človek môže dovoliť tak prečo nie. Vôbec by ma to nemrzelo mať kedy som nejak megaboháč
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
dat za dac viac nez 2,5k eur a potom na nom pocuvat prevazne 16bit mi moc nevonia
ja som zastanca neutralneho prejavu, kt by mal zahrat dobre vsetko, deleniu sluchadiel na zanre moc nerozumiem aj tak ma skoro kazdy album od rovnakeho interpreta iny zvuk
ja som zastanca neutralneho prejavu, kt by mal zahrat dobre vsetko, deleniu sluchadiel na zanre moc nerozumiem aj tak ma skoro kazdy album od rovnakeho interpreta iny zvuk
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- M1ch4l
- VIP
ked si megabohac, tak si kupis nejake super auto alebo postavis novu vilu. A mozno do tej vily si das nejake stlpovky a k nim DAC za 15 000 dolarov, sak to sa v cene vily strati. Pripadne si tam das spravit na to extra miestnost s perfektnou akustikou.Broslowski napísal:No ak si to človek môže dovoliť tak prečo nie. Vôbec by ma to nemrzelo mať kedy som nejak megaboháč
Vsetko sa to odvija od toho, kolko ma clovek penazi...
- Odar
- Pokročilý používateľ
Logika v tom (teoreticky) je. Po vymene DACanu pocuvam omnoho viac CD, ako predtym. To, co z toho ten DACan vytiahne, je neskutocne. Ale tazko sa okolo toho pise - to treba pocut. Potom clovek pochopi, kde je potencial CD kvality. Niekto mozno bude argumentovat, ze ten DACan si potom "vymysla". Ale nove nastroje, lepsie separovany predo-zadny priestor si nevymyslis. Bud tam ten bubon v pozadi v nahravke je, alebo nie je. Otazne je len to, kolko si ochotny zaplatit za to, aby si ho tam pocul.andrejsvk napísal:dat za dac viac nez 2,5k eur a potom na nom pocuvat prevazne 16bit mi moc nevonia
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Vyhoda 24-bitovych DACov pri prehravani 16-bitovych zaznamov je podla mna v tom, ze v pripade digitalnych filtrov (popripade digitalneho ovladania zvuku) mas 8 dalsich vyuzitelnych bitov. Tym padom by nemala utrpiet kvalita (to ci to tak v skutocnosti je zalezi uz na implementacii). V poslednej dobe sa roztrhava vrece s 32bit/384kHz DAC na prehravanie DSD, cize toho priestoru na pracu s digitalnym signalom pred jeho prevodom na analogovy je este viac (v pripade klasickych 16/44.1 nahravok). A tych DSD nahravok je momentalne fakt velmi malo, ved ono ani tych 24/192 nie je zas tak vela, zalezi hlavne na tom, co clovek pocuva (z popu hi-res nahravok vela asi nebude, vacsinou som videl jazzove/klasicke koncerty a nahravky symfonickych orchestrov vo formatoch 24/96+).
To Odar: Kvalitny DAC z mojho pohladu by mal zvladnut previest digitalny vstup na analogovy bez nejakych zbytocnych prikraslovani (ci uz v dobrom alebo zlom), proste byt neutralny a dostat do zosika zvuk tak, ako to pocul zvukar v studiu. Vytvaranie priestoru a dobre separovanie nastrojov by som uz nechal na zosik+sluchadla, tam sa to da lahsie regulovat. Podla mna kvalitny DAC je bez spravneho amp+headphones komba len nevyuzitym potencialom, treba jednoducho hladat spravnu konjunkciu medzi vsetkymi komponentami. Ako sa hovori, retaz je taka silna ako jej najslabsia cast, a v audiu to plati dvojnasobne. Ziadny komponent ti nezahrani to, co ti iny zprzni, v takom pripade budes len rad, ak by ti to "zprznenie" nezvyraznil. Ja osobne ak by som mal investovat 3k do zostavy, tak radsej by som kupil 1.5k DAC + 1.5k amp nez 2.5k DAC a amp za "5-ti kilo". Ale pre bezneho smrtelnika sa vsetky tieto rozhodnutia odvijaju od financii, ak by mali vsetci "penez jako slupek", tak by mal kazdy doma zostavy za 30k a nebol by problem (kebyze ja mam neobmedzeny rozpocet na audio kutik, tak by bol asi drahsi ako standardny byt v Presove )
To Odar: Kvalitny DAC z mojho pohladu by mal zvladnut previest digitalny vstup na analogovy bez nejakych zbytocnych prikraslovani (ci uz v dobrom alebo zlom), proste byt neutralny a dostat do zosika zvuk tak, ako to pocul zvukar v studiu. Vytvaranie priestoru a dobre separovanie nastrojov by som uz nechal na zosik+sluchadla, tam sa to da lahsie regulovat. Podla mna kvalitny DAC je bez spravneho amp+headphones komba len nevyuzitym potencialom, treba jednoducho hladat spravnu konjunkciu medzi vsetkymi komponentami. Ako sa hovori, retaz je taka silna ako jej najslabsia cast, a v audiu to plati dvojnasobne. Ziadny komponent ti nezahrani to, co ti iny zprzni, v takom pripade budes len rad, ak by ti to "zprznenie" nezvyraznil. Ja osobne ak by som mal investovat 3k do zostavy, tak radsej by som kupil 1.5k DAC + 1.5k amp nez 2.5k DAC a amp za "5-ti kilo". Ale pre bezneho smrtelnika sa vsetky tieto rozhodnutia odvijaju od financii, ak by mali vsetci "penez jako slupek", tak by mal kazdy doma zostavy za 30k a nebol by problem (kebyze ja mam neobmedzeny rozpocet na audio kutik, tak by bol asi drahsi ako standardny byt v Presove )
Desktop
- Odar
- Pokročilý používateľ
A to je kamen urazu. Nikto nema sancu zistit, aky bol zamer zvukara a ako to ma hrat. Mozes sa len rozhodnut podla subjektivneho dojmu, ako sa ti to viac paci.filuS napísal:ako to pocul zvukar v studiu
skor je klucova rekonstrukcie signalu, kedy sa sklada analogova vlna a teda vlna z nekonečného počtu prvkov z informácie, ktorá má konečné číslo prvkov. Toto je vec, ktorá je kľúčová, na ničom inom nezáleží. A preto nebude nikdy D/A prevod na 100%
čo v živote je na 100% ?
AKG K701, pre niekoho obyčajná tuctovka, pre iného high-end
DAC od Emmlabs, nemám toľko peňazí na DAC, aj keby som mal, nekúpil by som...
a druhá vec, už bola spomenutá, veľké zmeny čo sa týka lacnejšieho dac tam už nebudú...
AKG K701, pre niekoho obyčajná tuctovka, pre iného high-end
DAC od Emmlabs, nemám toľko peňazí na DAC, aj keby som mal, nekúpil by som...
a druhá vec, už bola spomenutá, veľké zmeny čo sa týka lacnejšieho dac tam už nebudú...
CPU: AMD Athlon 64 +3000 1.8 GHz@2,35 GHz> BOX MB: Foxconn WinFast NF4UK8AA-8EKRS Ram: 1.5GB, HDD: Seagate 20 GB GPU: AMD RADEON HD 6450 DVD: Sony PSU: Enermax 425W Case: Fractal R3