Digitalny fotak s automatickym uploadom fotiek cez Wi-Fi...

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00

Re: Digitalny fotak s automatickym uploadom fotiek cez Wi-Fi

Príspevok od používateľa Nightlight »

Myslim, ze toto je prave to, co hladas: http://www.youtube.com/watch?v=sPpwhCbQg2w
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Waw.. toto je presne ono :)

A zvysok ma nepochopil, ja nepotrebujem fotak bez wifi, mam panasonic fz-150 ktory nema ani rok a foti paradne. A ano, mp3 turbo, predstav si, ze kartu nevyberam raz za mesiac z fotaka. Je x veci ktore chcem mat v PC ihned. Tu nejde o vybratie karty z fotaka, ale o princip.

a mp3turbo... Ty z Tvojich prispevkov mam pocit, ze nedokazes pochopit potreby ludi. Ked raz niekto nieco chce mat vyriesene tak ako pise, tak ho nezaujimaju argumenty inych... Niekomu tu radis aby bral 16 -32 GB RAM, a to ze ja si chcem usetrit cas a pohodlne dojst domov s tym ze sa mi fotky same nahraju do PC mas problem? A predstav si, ze ak sa budu nahravat aj polhodinku, tak mi to nevadi. Medzitym mozem robit nieco ine, ale tie fotky tam za ten cas budem mat..

Mozte ma mat za hlupaka ze doteraz som to podobne riesil aj na Androide (citacka karier a manualne nahravanie fotiek..) a pritom som mal Dropbox aj 25GB od HTC zdarma a vobec som to nepouzil, no po skusenostiach s fotostreamom od Apple som pochopil, ze je to nieco vynikajuce...

Toto co je v tom videu je presne co som hladal, takze sa musim poobzerat po samsungoch s wifi :) Nepotrebujem cloud, ani OS vo fotaku, cisto len tuto "feature" :)) Dakujem :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ale coby som nechapal, princip je velmi dolezity a image je nanic. Prieser je ze takychto fotakov ako si si vymyslel je sialene malo a su bud nenormalne drahe (v porovnani s NAOZAJ kvalitnymi fotakmi typu Nikon d5200, sony a57, Pentax K5 a podobne) alebo su nenormalne nekvalitne. Proste ide o to ze kopirovanie fotiek cez wifi je neskutocny modny trend avsak obrovska pitchovina ktora sa pouziva len na oblbnutie ludi a "vytvorenie" neskutocnej vlastnosti bez ktorej nemozeme zit a doteraz sme sto rokov nedokazali ani fotit.

Chapes ? Doteraz to nikoho absolutne, ale fakt ze absolutne netrapilo a zrazu proste MUSIS mat bezdrotovy prenos fotiek. Vymlatene baterky a podobne neriesis, okej, dlzku prenosu neriesis, okej. Kolko potrebujes spravit ukonov a ako dlho trvaju pokial zacnes cez wifi prenasat obrazky do masiny ? Nebudem nahodou ja rychlejsi cvak karta von, cvak do slotu v notebooku, cvak FAR Manager a frci sa ? Ty musis vliezt do menu fotaku, zapnut wifi (lebo inak by bola baterka za polhodinu mrtva pri foteni), musis nieco blablabla... Ja si jednoducho nedokazem predstavit ziadnu signifikantnu usporu casu, namahy alebo cohokolvek ineho v dosledku tohoto systemu.

Mas problem s tym ze doporucim niekomu 16GB RAM ako minimum. Dobre, tak si kludne kup 4GB (to asi nespravis) alebo 8GB a v porovnani so 16GB komfortnou masinou usetris sialenych 22 eur. Ked kupujes pocitac za styri stovky a to su tie najlacnejsie tak usetrenych 22eur pri 8GB oproti 16GB rozdielu hraje fakt obrovsku ulohu, ze ? Ked budes kupovat nabuduce nove auto, kupis si voz za 18.000eur co nebude mat klimatizaciu lebo ta bude za 300eur doplatok ? No nekupis lebo je to proste maximalna kravina. Tak rovnako v mojich ociach je absolutna kravina kupit pocitac s 8GB RAM kedze 16GB verzia stoji iba o dva susne viac. Ja viem ze ludia nemaju rovnaky pohlad na vec ako mam ja a len tu evangelizujem - ale zamysli sa nad tym. Vyvalis 250eur za I7 procesor len tak fikne ale 22eur za RAM uz nedas ? Ale notak... nikomu nehovorim aby si daval 64GB ako minimum, nikomu nevravim ze potrebuje sest 3TB diskov lebo to je proste drahe... ale kupit si 750GB disk namiesto 1500GB disku a usetrit necelu dvacku je tiez blbost, ze ? Rovnako ako s tou pamatou...

Proste ma chapes v kontexte, je to tak ?

Ano, jednoznacne chapem ze mat wifi vo fotaku je sialene moderne a neskutocne prijemne, skoro az zvysujuce latku zivotnej urovne. Ale je to cele proste kravina. Fotak je fotak, tam ide o absolutne ine prednosti ako o prenos fotiek vzduchom. A hlavne nemas dobry vyber, fotakov bez wifi si mozes vybrat stovky kusov, fotaky s radiom mas na trhu styri (asi trochu prehanam)... ano, musis sa popozerat po samsungoch s wifi. Samsung je absolutna fotograficka velmoc, stalica na trhu s obrovskymi skusenostami.

Chapes ? Zachvilu bude mat wifi aj samsung mikrovlnka a budes si moct premietat obrazky na prednych dvierkach. Velmi dolezite pre moj zivot !!
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Jj, ale toto je nakupna poradna, a ja chcem aby mi ludia poradili to, co hladam ja. Mna nezaujima, co je a co nieje dolezite pre Tvoj zivot.
Ty nezarabas zamna a preto nerozhodujes o tom, co si kupim. :)
Pitchovina nepixovina...

Za 10rokov x veci podla toho ako premyslal teraz ktore su nepotrebne, zbytocne pixoviny - za 10rokov bez nich nebudes vediet zit ani Ty, alebo napr. fotaky bez wifi uz ani nebudu existovat...cize ani nebudes mat inu moznost..
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Odar
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

Dobre a zaroven tragicke je na Vasich poslednych prispevkoch to, ze obaja mate pravdu :D
- PC
FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W
Antec C8
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
7 x Noctua NF-A14x25r G2
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 60 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax.black.swap
Nightlight
Používateľ
Používateľ

mp3turbo napísal:Prieser je ze takychto fotakov ako si si vymyslel je sialene malo a su bud nenormalne drahe (v porovnani s NAOZAJ kvalitnymi fotakmi typu Nikon d5200, sony a57, Pentax K5 a podobne) alebo su nenormalne nekvalitne.
Celkom by ma zaujimalo, na zaklade coho si na taketo nieco prisiel.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ked si precitas jeho prispevky, tak pochopis. Su pisane maximalne stylom ja viem vsetko :))

Tu mu vadi, ze chcem fotak a niecim pokrokovym aby som si usetril cas na kopirovanie fotiek z fotaku do PC, hlavne ked nafotim 4-5 fotiek a chcem ich hned v PC.. a inde je zasa za pokrok :))

"od mp3turbo v Štv 06. Jún, 2013, 20:31
ty nechces pokrok ? To by sme este dnes tocili supervhs kamerami a pozerali color oravan 55cm bez dialkoveho ovladaca, ze ?
Nevidim dovod preco neist dopredu. Nemusis sa posrat, ale ked budes produktivne robit, dokazes sfleku ocenit rozdiel medzi 22" monitorom s rozlisenim 1680x1050 a 30" 2560x1600. No a to si este nevidel 4K... su ludia, napriklad v tejto teme urcite dvaja, ktori by radi mali na stole dva 4K monitory."

Na to len tolko, ze podla toho napisem, ze ked mp3turbo nechape vyznam wifi automatickeho uploadu novych foto alebo rovno skopcenie do PC a vymazanie z karty, tak to by sme kde boli? disketova mechanika vo fotaku? :D :)

Pokrok ide dopredu uplne vo vsetkom, v telkach, v LCDckach, v rozliseni, vo fotakoch - kde sa dlhe roky islo cestou viac Mpix co ludom neprinieslo nic, len to ze ich starsi fotak robil lepsie fotky :D.... Az teraz ked konecne je vo fotaku nieco vyuzitelne, tak uz je to blbost? :red:

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

4K by som bral minimalne pretoze, 100dpi ci menej na FHD je des :D.. ja pixle vidim :-)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> Ked si precitas jeho prispevky, tak pochopis. Su pisane maximalne stylom ja viem vsetko :))

ked si precitas tvoje prispevky, pochopis ze ty si sa rozhodol usetrit cas a pritom neusetris nic. A nechces si pripustit inu moznost. A ako ta hned presvedcim, zda sa mi ze rychlosti nie su tvoja silna stranka (tym nehovorim ze nevies nic a ja viem vsetko, ja ale poskytujem absolutne jasne exaktne cisla a ty neposkytujes nic okrem stupidnych vyjadreni ze ja si myslim ze viem vsetko na svete). Sleduj...

>> Tu mu vadi, ze chcem fotak a niecim pokrokovym aby som si usetril cas na kopirovanie fotiek z fotaku do PC, hlavne ked nafotim 4-5 fotiek a chcem ich hned v PC.. a inde je zasa za pokrok

samozrejme ze som za pokrok, co znamena ako hovoris aj povinne wifi vo fotakoch o par rokov pretoze tam vyrobcovia uz proste nemali co dat teraz a nemaju ako primäť ludi aby si kupili novy fotak. Pretoze iba o to sa im jedna. Doplnime do fotaku wifi a zrazu minulorocny model je uplne zly a treba si kupit tohtorocny.

Normalne mam pre teba verejnu vyzvu : uplne presne odmeraj kolko ti trva skopirovat 10 fotiek cez wifi a s prehadzovanim karty. Zarataj komplet cely cas, od nastavenia fotaku na posielanie fotiek, nastavenia pocitaca az do uplneho skoncenia. Potom porovnaj s fyzickym vydrapnutim karty z fotaku a vrazenim do pocitaca. Budes prekvapeny. Velmi prekvapeny.

Priklad : http://www.youtube.com/watch?v=oljbVxmlPjs

kolko usetris casu ? Kto bude rychlejsi, ja s kartou z fotaku von alebo ty so zapnutim wifi a poondenym pripojenim na siet ? Pokial sa ty len pripojis a prenesies prvu fotku, ja budem mat DVESTO v masine. Preboha ved ta cicka kopiruje JEDNU fotku od 1:38 do 1:46, to je prepana OSEM sekund.

Este furt mi budes tvrdit ze som najmudrejsi na svete a ze ty nieco usetris pri wifi prenose ? Neusetris ani prd, kamarat, uvedom si to uz preboha... sialene vela akurat STRATIS. Pri 10 fotkach budes daleko predaleko pomalsi ako ked tu kartu prelozis z fotaku do pocitaca.

http://www.youtube.com/watch?v=8WRkYrsa_-k
od 10:20... vsimni si ze ked 10:28 naskoci prenos dat, uz je cast suboru nacitana - a to preto lebo fotak si s telefonom tie data zacal posielat uz na pozadi. Ale aj tak ti dam vyhodu, prenos suboru je od 10:28 do 10:36 (on je dlhsi ale nevadi, mna to netrapi). Zase osem sekund, to iste ako v americkom horore na youtube. "vidime sami ze tento prenos je velice rychly" :) hahahahahaaaaaa

A teraz pozri ako sa kopiruju suboriky z karty u nas v hlavnom meste :
http://youtu.be/1NJPcx6TCQY

som vykmasol moju kartu z fotaku, vrazil do pocitaca a za dvanast sekund som prekopiroval 525 megabajtov dat, konkretne 95 suborov aj RAW aj JPG fotiek. 525MB deleno 12 sekund = 43.75MB/s krat osem = 350MB. Cize pokial v linkovanych videach preniesli jeden jediny !!!!! subor s velkostou priblizne 5MB za osem sekund, ja som za tu istu dobu mal prenesenych 350MB udajov co pri priemernej velkosti rovnakych 5MB na subor hodi 70 fotiek. Vobec sa nenechaj vzrusit nazvom adresara kam to kopirujem. Sorry ale toto si prehral na celej ciare a zase mozes vsetkym hovorit ze som najmudrejsi.A nezabudni im hned dodat ze som absolutne presne a nazorne ukazal porazku tvojich myslienok a nespravnych nazorov uplne nahlavu.

Co je u teba rychlejsie, preniest jednu fotku za osem sekund alebo preniest 70 fotiek za osem sekund ?

Chapes ze rychlost nie je vyhodou prave naopak ??? Rychlost cez wifi je DALEKO PREDALEKO MENSIA. Proste wifi nemoze prenasat 44MB/s = 352Mbit/s ako prenasam ja direkt z karty v pocitaci !!!! Ziadne wifi a uz vobec nie z takehoto pristrojčeka ti nevyrazi 352MBit/s !!! Kludne mi povedz ze si lajbavy vybrat tu kartu von lebo sa ti trasu ruky od alkoholu - tento argument berem, to sa trasu aj mne, ale chalan s rychlostou si to prehral na celej ciare. Skus znovu :)

PS: a to si este povieme ze existuju 2x rychlejsie karty, napriklad Sandisky. Cize za osem sekund by som prekopiroval 140 fotiek - pokial ty budes mat jednu jedinu. Blbe, co ? Este stale som ta nepresvedcil ze o rychlosti toto nebude ? Este stale si myslis ze som najmudrejsi na svete ? Este stale nechces pochopit ze JA CHCEM TEBE POMOCT aby si sa neosral s tou wifinou a nebol velmi, ale sialene velmi sklamany ????

PS2 : vies kolko som stratil casu ked som ti toto pisal ? A nic, vobec nic za to nechcem. Fakt nie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Nightlight
Používateľ
Používateľ

Kamo, ty pomozes hlavne sam sebe, ak sa nebudes rozculovat nad takymito blbostami :) Ved on si uvedomuje, ze celkovy cas prenosu bude pri wifi dlhsi. Ale ked to pre neho bude pohodlnejsie tak co... Proste ked chce taku moznost, nech si ju kupi. A od toho sme tu my, aby sme mu vedeli poradit nieco z toho, co chce. A nie nieco z toho, co nechce.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Normalne mam pre teba verejnu vyzvu : uplne presne odmeraj kolko ti trva skopirovat 10 fotiek cez wifi a s prehadzovanim karty. Zarataj komplet cely cas, od nastavenia fotaku na posielanie fotiek, nastavenia pocitaca az do uplneho skoncenia. Potom porovnaj s fyzickym vydrapnutim karty z fotaku a vrazenim do pocitaca. Budes prekvapeny. Velmi prekvapeny.

Toto mam totalne na salame.. kolko to potrva. Mne nejde o to aby to bolo za 8sekund :)
Mne ide ze pridem domov, a max stlacim jedno tlacitko na fotaku - wifi a samo to nahra fotky.
Vies, opytam sa Ta takto.. Naco by ludom bol DropBox, Fotostream v Apple keby to bola somariny? Je toho plny net, ako to setri cas a kto raz zisti ako jednoducho to funguje, nechce nic ine. Kedze ale fotaky v tabletoch a smartoch niesu na urovni ziadneho klasickeho fotaka uz za 60e, tak chcem mat to iste aj vo fotaku.

Stale sa nechapeme teda, mne ide o automatizaciu procesu, nie rychlost kopirovania fotiek do PC??? cas ktory stravim vyberanim karty z fotaku, citackou, nastavenim co chcem kopcit a rychlost kopirovania je daco uplne ine.... dakedy mam fotky vo fotaku aj par dni lebo sa mi nechce ich ukladat hned do pc.. a prave preto x veci ktore chcem hned odfotim radsej nekvalitne s desire x ako s fz-150 :)

btw
Este stale nechces pochopit ze JA CHCEM TEBE POMOCT aby si sa neosral s tou wifinou a nebol velmi, ale sialene velmi sklamany ????
Ty si precitaj preco chcem Wifi nabuduce :D Kto pisal nieco o rychlosti, na ktorej porovnani si mi napisal slohovu pracu? Ja nerobim s PC 1mesiac, aby som nevedel, ze cez wifi to potrva viac ako cez citacku.. :) Ale neva.. Nabuduce si precitaj prvy clanok, co chcem a preco to chcem :rofl:

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jaaaaj no tak sorry, pisal si ze " aby som si usetril cas na kopirovanie fotiek z fotaku do PC" tak som myslel ze primarne ide o rychlost :)

ano vidim ze pises " A predstav si, ze ak sa budu nahravat aj polhodinku, tak mi to nevadi. Medzitym mozem robit nieco ine, ale tie fotky tam za ten cas budem mat.." tak ale samozrejme nieco ine sa da robit aj ked sa kopiruju fotky z SD karty do toho pocitaca... a nemusia sa kopirovat polhodinku (napriklad chces ist spat) ale mozu byt skopcene za minutu a pol.

Dobre, to uz odbacame. Ako si sam spravne pisal uplne na zaciatku, moc vela takychto fotakov na vyber nie je. Daj bacha na to aby to akotak kvalitne fotilo nech to nie je zla kvalita a od toho wifi moc necakaj.

edit : inak ozaj, kto tu mate wifi fotaky, noze hodte ake prenosove rychlosti dosahujete.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Naco by som kopiroval fotky pred spanim?? :? to ma aky vyznam premna? :D Nesnaz sa zasa zvyhodnit to ze je to blbost.. wifi a takyto prenos fotiek je buducnost..

Kto si zvykne na dropbox alebo apple fotostream, nechce nic ine ani v normalnom fotaku. (alebo teda ho kabel alebo citacka otravuju) .Rychlosti mam v trubke. Za hodku to skopci isto, aj celu kartu...

A rychlosti? No pomale nebudu, kedze to nieje upload na net ale v ramci siete...
A s rychlostami som nemal problem ani na iPade Mini, a ten nahraval fotky cez upload na net, a bolo to naozaj rychle, neda sa povedat zeby mi to vadilo a zeby to bolo pomale...

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Fakt zaujímavá téma ale tie rýchlosti skutočne nebudú bohviečo. Tomu neverím aj keby som sa rád nemal pravdu.
Odar
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

Kazdy si voli cestu sam :OO=
- PC
FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000 W
Antec C8
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
7 x Noctua NF-A14x25r G2
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 60 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax.black.swap

Návrat na "Nákupná poradňa"