Začiatok programovania
Re: Začiatok programovania
C, budes to mat jednoduchsie v skole a namiesto "Hello world" sa mozes pytat na realne veci.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Skolske programovanie ma zial od reality velmi daleko. Ja odporucam Javu a potom na to nadviazat hociaku technologiu, ktora sa da vyuzit pri programovani webu, alebo pre mobilne zariadenia. Tade sa dnes svet ubera. Navyse k Jave je velmi vela tutorialov, staci pouzit google.
hm, takže teraz čo, jeden piše že javu nie a druhy že javu, tak teraz čo z toho by bolo lepšie
každopadne pouvažujem nad tym C....ale ešte fakt ta otazka, pokazim niečo ak začnem Javou ?
každopadne pouvažujem nad tym C....ale ešte fakt ta otazka, pokazim niečo ak začnem Javou ?
CPU: Ryzen 5 5600X + Noctua NH-U12S MB: ASUS TUF GAMING B550-PLUS GPU: ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER O16G RAM: G.SKILL 32GB DDR4 3600 MHz CL16 SSD: Samsung 970 EVO 1TB Zdroj: MSI MPG A1000G PCIE5 1000W Case: Fractal Design Meshify 2 Black TG Light Monitor: 4K 27" HP OMEN 27k 144Hz + FullHD 24.5" Acer Predator X25 360Hz Myš: Logitech PRO X Superlight + Logitech MX Vertical Klávesnica: Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile + Logitech Ergo K860 Wireless Split Slúchadlá: Beyerdynamic DT 990 PRO (250 Ohm)
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Je uplne jedno, cim zacnes. Dolezite nie je vediet syntax jazyka - na to mas manual a internet. Dolezite je naucit sa algoritmicky mysliet a v pripade objektovo orientovaneho programovania mysliet objektovo. Ci to napises v Jave / JavaScripte / PHP / Perl / Ruby / C / C++ / ILE RPG / SQL / .NET je uplne jedno.
Najvacsi pruser "skolskeho programovania" je ten, ze robis vzdy nove programy, ktore si sam vymyslis a mas v nich prehlad. Ak sa niekedy budes zivit programovanim a nastupis do zabehnutej firmy, posadia ta k 5000 riadkovemu zdrojaku, daju ti, ze toto a hento tam treba upravit a mozes sa "bavit". Z tohto pohladu je ucenie programovania v skolach pre prax k nicomu. Niekedy je zasah do programu na 5 riadkov, ale 4 dni hladas, kde tie riadky mas vlozit
Najvacsi pruser "skolskeho programovania" je ten, ze robis vzdy nove programy, ktore si sam vymyslis a mas v nich prehlad. Ak sa niekedy budes zivit programovanim a nastupis do zabehnutej firmy, posadia ta k 5000 riadkovemu zdrojaku, daju ti, ze toto a hento tam treba upravit a mozes sa "bavit". Z tohto pohladu je ucenie programovania v skolach pre prax k nicomu. Niekedy je zasah do programu na 5 riadkov, ale 4 dni hladas, kde tie riadky mas vlozit
tak teraz som na rozhrani, či začať s tou javou, alebo s C, a potom v škole by som bol už napred a by som sa pytal na veci dopredu....neviem no lebo napr. aj na tej knihe, čo som tu vyššie postoval, tak tam bolo že Učime sa programovať v jazyku C, a že poskytuje zaklady programovania pre c++, java, javascript, php....a tak to nebude blbe že sa naučim o jave a potom sa budem nasledne v škole učiť C, ktore posluži ako zaklad pre javu ?
CPU: Ryzen 5 5600X + Noctua NH-U12S MB: ASUS TUF GAMING B550-PLUS GPU: ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER O16G RAM: G.SKILL 32GB DDR4 3600 MHz CL16 SSD: Samsung 970 EVO 1TB Zdroj: MSI MPG A1000G PCIE5 1000W Case: Fractal Design Meshify 2 Black TG Light Monitor: 4K 27" HP OMEN 27k 144Hz + FullHD 24.5" Acer Predator X25 360Hz Myš: Logitech PRO X Superlight + Logitech MX Vertical Klávesnica: Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile + Logitech Ergo K860 Wireless Split Slúchadlá: Beyerdynamic DT 990 PRO (250 Ohm)
eduardsv4, jazyk je len nástroj. Môžeš vedieť písať v jave, C, php a čomkoľvek a zároveň nemusíš vedieť programovať. Naopak, ak vieš programovať, tak ti je jedno, aký jazyk sa vyžaduje - naučíš sa ho behom chvíle (syntax, spôsob behu a špecifické vychytávky jazyka)
A potom je už len úrověn, kedy ovládaš nejaký jazyk dokonale a vieš o ňom skoro všetko. Toto chce ale roky praktických skúseností, naučiť sa to nedá.
Záver: Ser na výber jazyka, začni robiť v C a poriadne študuj. Programovanie nie je len o programovacích jazykoch, tie sú v skutočnosti len malá časť tohoto umenia.
A potom je už len úrověn, kedy ovládaš nejaký jazyk dokonale a vieš o ňom skoro všetko. Toto chce ale roky praktických skúseností, naučiť sa to nedá.
Záver: Ser na výber jazyka, začni robiť v C a poriadne študuj. Programovanie nie je len o programovacích jazykoch, tie sú v skutočnosti len malá časť tohoto umenia.
dobre teda, asi začnem študovať to C
vedeli by ste mi ešte poradiť nejaku literaturu ? tu vyššie mi postovali toto
http://www.martinus.sk/?uItem=74741, v pripade že si to kupim, kupiť si aj ten 2. diel či to mi netreba ?
pripadne ešte nejake knihy ?
vedeli by ste mi ešte poradiť nejaku literaturu ? tu vyššie mi postovali toto
http://www.martinus.sk/?uItem=74741, v pripade že si to kupim, kupiť si aj ten 2. diel či to mi netreba ?
pripadne ešte nejake knihy ?
tak asi si objednam tu knihu....a nepochybujem o tom že by som niečo našiel...a aj po anglicky viem celkom dobre, ale predsalen si myslim, že by bolo pre mňa lepšie ako začiatočnika uplne zaklady mať v slovenčine alebo češtine, pre lepšie pochopenie a aby som si niečo zle nepreložil