@andrejsvk: 2 vs 2
Reproduktory do 100€
-
caparzo82999
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Št 11. Sep, 2008, 00:19
Re: Reproduktory do 100€
Microlab Solo6C si uzivam maximalne.. Vyborna kupa za danu sumu.. Vdaka borci za rady..
- GASPi
- Používateľ

- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Nebudem zakladat novu temu, kedze zadanie je identicke. Hladam nieco v tejto cenovej hladine do prace k NB, kde hra Spotify. Dolezity je teda prednes a potom asi velkost (mensie preferujem).
Aj z tohto vlakna mi vychadzaju 2 cen. skupiny:
M-Audio Studiophile AV 40 - 109€
Behringer MS20+ - 124€
Microlab SOLO6C - 114€ (tieto nakoniec vyradujem, kedze su velmi velke)
M-Audio Studiophile AV 30 - 89€
Behringer MS 16 - 64€
Kurzweil KS-40A - 79€
Ktore teda?
Aj z tohto vlakna mi vychadzaju 2 cen. skupiny:
M-Audio Studiophile AV 40 - 109€
Behringer MS20+ - 124€
Microlab SOLO6C - 114€ (tieto nakoniec vyradujem, kedze su velmi velke)
M-Audio Studiophile AV 30 - 89€
Behringer MS 16 - 64€
Kurzweil KS-40A - 79€
Ktore teda?
Z tychto jednoznacne Kurzweil. Pocul som aj Behringery aj M-Audia, nie su to zle reproduktory ale nazvat ich 'studiove monitory' je trosku pritiahnute za vlasy, kedze vyrovnanost ich prednesu je veru ... bieda. 
- xsi69
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
KS-40
MS 16- som menil za ks-40 a rozdiel bol značný.
Solo 6c- mal som ich doma a vadil mi jemný brum trafa a ks-40 hrali krajšie.
MS 16- som menil za ks-40 a rozdiel bol značný.
Solo 6c- mal som ich doma a vadil mi jemný brum trafa a ks-40 hrali krajšie.
Spoiler: ukázať
- Ghost
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Caute,
zaujala ma tato tema a rozmyslam zeby som si spravil radost a kupil si nejake lepsie repro ku PC. Momentalne mam starucke
Creative I-TRIGUE 3220, s ktorymi som v celku spokojny, ale mam rad kvalitny zvuk a chcem si polepsit. Krmim ich lacnou zvukovkou Creative SOUND BLASTER AUDIGY SE. Pouzitia klasicke: Hudba, Movie, Hry
Zaujali ma prave niekolko krat zmienene Kurzweil KS-40A ale mam par otazok:
1. Kurzweili maju bassreflex vzadu. Kolko minimalne musia byt od steny?
2. Nechcem kupovat novu zvukovku - dokazem ich teda dostatocne nakrmit/vyuzit aj AUDIGY SE kartou?
3. Dokazem ich vlastne zapojit na tuto kartu? (pozn. monitory som este nemal
) Je potrebne kupit dodatocny kabel? Aky?
4. V pripade ze mi to zvukovka neutiahne mozem pouzit USB DAC FiiO E10? Ako ich zapojim?
5. Bude rozdiel oproti starym Creativom, znacny?
(v co dufam)
zaujala ma tato tema a rozmyslam zeby som si spravil radost a kupil si nejake lepsie repro ku PC. Momentalne mam starucke
Creative I-TRIGUE 3220, s ktorymi som v celku spokojny, ale mam rad kvalitny zvuk a chcem si polepsit. Krmim ich lacnou zvukovkou Creative SOUND BLASTER AUDIGY SE. Pouzitia klasicke: Hudba, Movie, Hry
Zaujali ma prave niekolko krat zmienene Kurzweil KS-40A ale mam par otazok:
1. Kurzweili maju bassreflex vzadu. Kolko minimalne musia byt od steny?
2. Nechcem kupovat novu zvukovku - dokazem ich teda dostatocne nakrmit/vyuzit aj AUDIGY SE kartou?
3. Dokazem ich vlastne zapojit na tuto kartu? (pozn. monitory som este nemal
4. V pripade ze mi to zvukovka neutiahne mozem pouzit USB DAC FiiO E10? Ako ich zapojim?
5. Bude rozdiel oproti starym Creativom, znacny?
- xsi69
- Pokročilý používateľ

mám ks-40 tak sa pokúsim odpovedať
1. Takých 10cm od steny im stačí, ak počúvaš pri nižšej hlasitosti tak aj 5cm.
2. Určite lepšie ako na integrovanej, ja som mal svoje na xonar dg potom integráč alc1150 zvukovo som si rozdiel nevšimol. Potom som ich pichol na xonar dx a rozdiel bolo počuť.
3. Napojiť vieš samozrejme, potrebuješ kábel z 3,5mm male jack na 2x cinch male. Mal by byť aj v balení, to si už nepamätám.
4. napojíš úplne rovnako buď na line out alebo na headphone out.
5. Záleží od tvojho sluchu, skús si na tom čo máš doma pustiť totožnú pesničku v .mp3 a v .flac a ak si rozdiel nevšimneš tak sa na to vykašli
Ešte pripomeniem, že ich treba zapojiť do B vstupu a basy stiahnuť na minimum a potom to hrá ako má
btw, ponúkol som svoje ks-40 gaspimu za 50 ak by stratil záujem tak sa môžeš prihlásiť
1. Takých 10cm od steny im stačí, ak počúvaš pri nižšej hlasitosti tak aj 5cm.
2. Určite lepšie ako na integrovanej, ja som mal svoje na xonar dg potom integráč alc1150 zvukovo som si rozdiel nevšimol. Potom som ich pichol na xonar dx a rozdiel bolo počuť.
3. Napojiť vieš samozrejme, potrebuješ kábel z 3,5mm male jack na 2x cinch male. Mal by byť aj v balení, to si už nepamätám.
4. napojíš úplne rovnako buď na line out alebo na headphone out.
5. Záleží od tvojho sluchu, skús si na tom čo máš doma pustiť totožnú pesničku v .mp3 a v .flac a ak si rozdiel nevšimneš tak sa na to vykašli
Ešte pripomeniem, že ich treba zapojiť do B vstupu a basy stiahnuť na minimum a potom to hrá ako má
btw, ponúkol som svoje ks-40 gaspimu za 50 ak by stratil záujem tak sa môžeš prihlásiť
- Ghost
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Vdaka moc za rychlu odpoved 
Mam celkom maly stol, preto hladam nejake mensie repro a tieto podla vsetko su v tejto kategorii asi naj. (moj sen je Genelec, ale nechce sa mi teraz davat tolko prachov
)
Tie Kurzweili maju ovladanie hlasitosti vzadu, co sa mi zda dost neprakticke, takze jedina moznost ako pohodlne ovladat hlasitost je asi softwarova, ale neprzni to zvuk?
Ozaj preco ich predavas?
PS: vacsinu mp3 mam v 320 a tam na tejto zostave rozduiel fakt nepocujem. Ked si vsak pustim starsie co mam v 128 tak tam to je jasne
Mam celkom maly stol, preto hladam nejake mensie repro a tieto podla vsetko su v tejto kategorii asi naj. (moj sen je Genelec, ale nechce sa mi teraz davat tolko prachov
Tie Kurzweili maju ovladanie hlasitosti vzadu, co sa mi zda dost neprakticke, takze jedina moznost ako pohodlne ovladat hlasitost je asi softwarova, ale neprzni to zvuk?
Ozaj preco ich predavas?
PS: vacsinu mp3 mam v 320 a tam na tejto zostave rozduiel fakt nepocujem. Ked si vsak pustim starsie co mam v 128 tak tam to je jasne
- xsi69
- Pokročilý používateľ

jj, hlasitosť ovládaš vzadu.
Ja som to pred pol rokom nastavil na 3/4 a odvtedy som sa toho nedotkol.
SW regulácia by skresľovať nemala, aspoň ja som si nič nevšimol na svojej dx.
Ja mám klávesnicu sidewinder x6 a tá má mega luxusný otočný potenciometer na ovládanie hlasitosti
Vpredu majú ms-16 no tie by som nekupoval, ks-40 hrajú o poznanie krajšie.
Alebo ešte stále tu máš microlaby solo 4c alebo b77.
Predávam ich lebo mi nestačia v obývačke, hlavne pri filmoch.
Zober si jedno audio cd a jeden song si ripni do mp3 320 a druhý do flac.
mp3 sú komprimované a flac máš nekomprimovaný, rozdiel by si mal počuť aj na tých creative.
Ja som to pred pol rokom nastavil na 3/4 a odvtedy som sa toho nedotkol.
SW regulácia by skresľovať nemala, aspoň ja som si nič nevšimol na svojej dx.
Ja mám klávesnicu sidewinder x6 a tá má mega luxusný otočný potenciometer na ovládanie hlasitosti
Vpredu majú ms-16 no tie by som nekupoval, ks-40 hrajú o poznanie krajšie.
Alebo ešte stále tu máš microlaby solo 4c alebo b77.
Predávam ich lebo mi nestačia v obývačke, hlavne pri filmoch.
Zober si jedno audio cd a jeden song si ripni do mp3 320 a druhý do flac.
mp3 sú komprimované a flac máš nekomprimovaný, rozdiel by si mal počuť aj na tých creative.