.
.
130 eur a bez preclenia ??? Podla zakona nemozne

Jedine ze by si uz mal clo zaplatene v tej sume. Bacha na to, mnohe ebay aukcie su take ktore za teba zaplatia aj clo resp. dph - proste vsetky poplatky, je to tam jasne oznacene. Nepytajte sa ma ako vedia kolko presne maju zaplatit clo/dph, ako stihaju aktualizovat zakony v kazdej posranej krajine na svete, neviem a ani ma to nezaujima. Ja som kupoval monitor z americkeho amazonu, zaplatil som $399 za produkt, $120 za superfast shipping, $80 za 5rocnu zaruku predlzenu a vsetko ostatne do nejakych 610eur dohromady (vtedy bol este kurz 1.30$/1Eur) bola dph atd. U nas som neplatil nic, vsetko som zaplatil amazonu a mne len zvoni telefon ze dojdite si po PRECLENU zasielku. Takze som to zaplatil "skryto" a nemusel som sa s nicim natahovat a nikde lietat a nikde stat v šóre a vypisovat priblble listocky.
130eur je uz garantovane nad prahom colneho deklarovania a DPHckovania. Tam nie je moznost ze to pustia chlapci bez vsimnutia, lebo je to direkt porusenie zakona a bez debaty. Za takuto vec maju colnici okamzity vyhadzov, obciansko-pravne konanie plus podla interneho predpisu preskumanie poslednych troch rokov jeho "deklaracii" v robote.