>> Snazis sa povedat, ze som kupil blbost
nie, to som nepovedal. Povedal som iba, ze je prilis optimisticke rozpravat o STOVKACH terabajtov vydrze SSDcka. Nie je to take jednoduche. Ano, SSD vydrzi stovky (mozno dve, rozhodne nie dvadsat), ale garantovane to absolutne nemas, vyrobcovia otvorene hovoria o planovanej zivotnosti na urovni 26 az 72TB. To zase nie je az tak sialene vela.
>> alebo iba ukazat, ze jednanie predavajuceho nebolo 100% korektne (Pokial myslis tu druhu moznost tak s tebou suhlasim na plnej ciare)?
toto rozhodne, bez debaty. Ale zase az take zle to nie je, to je pravda.
>> Podla recenzii na tom Samsungu mozem zapisat 300TB a uz tam budu chybne sektory a potrebne cerpat zo zasoby chipov.
nemozes, lebo uz pred dovrsenim 300TB (nevie sa kde!) uz mali problem s citanim dat, respektive s ich konzistenciou. To je ten prieser.
Vynikajuce v tvojom pripade je to, ze testovany model je 256GB a ty mas dvojnasobnu kapacitu teda aj dvojnasobne mnozstvo NAND co sa automaticky rovna pri rovnakej zatazi aj plusminus dvojnasobna zivotnost ! Takze u teba by tento jav mohol nastat radovo zhruba po 400 az 600TB a teda je bezpredmetne riesit nejake panicke reakcie.
Navyse, ich statisticka vzorka JEDINEHO KUSU zdaleka nemusi byt reprezentativna beznej realite. Co ked maju velmi zly kus a bezne tie disky vydrzia 600TB ? Gratulujem. Co ked maju extremne vydareny kus a tie 99% takychto modelov nedozije ani 110TB ? Potom je scestne hovorit o "stovkach" terra, tak ako naznacujem. Nevieme ako to je. Suhlasim s tym, a ja osobne som to velakrat hovoril, ze vacsie SSD - kam tvoje rozhodne patri - proste neutahas pri beznom pouzivani. Kludne na tom photoshopuj dennodenne. Plus posledna drobnost : to ze ma disk nejaku "zasobu" buniek na prealokovanie vobec neznamena ze to bude fungovat spickovo, ako vidis na linkovanom teste. KEBY to fungovalo idealne, tak by k ziadnemu poruseniu dat nedoslo, ze ? Ale doslo, trikrat z troch testov a zakazdym inak.
Sa rovna toto nefunguje a spoliehat sa na to nemozes. Otazka je aku hodnotu maju tvoje data a ci musia byt real-time dostupne.
PS: ja osobne mam proste husiu kozu z TLC modelov. Ked uz to musi byt SSD tak maximalne MLC a ukrutne tazko overprovisioned teda ze z 512GB modelu vyuzijem tak 400GB max, idealne 256GB

Viem, panika. Je to sposobene mojou orientaciou a teraz nemyslim na chlapcov ale na HGST drajvy alebo aspon intel s3700. Napriklad HGST patriaci WD je "vyrobca" ktory je neznamy v konzumnej sfere, necudo ked si pozries ich cenovky - kardiostimulator poruke ! Prieser je ze mna data zivia... aj moje aj cudzie. Ja sa nehram counterstrike. S3700 od Intelu v kapacite 800GB ma GARANTOVANYCH 14600 TB zapisov (tie nuly su spravne, skoro patnast tisic TB garantovanych), ako poznam intel tak vydrzi takmer desatnasobok a to je ze klobucik dole ina liga. Prave preto mam vnutorny problem s cislami a'la 72TB a podobne.
Navyse Samsung pri EVO modeloch PRE ISTOTU RADSEJ ANI NEHOVORI O ABSOLUTNE ZIADNEJ [!!!!!!] GARANCII NA MNOZSTVO DAT. Pri 840Pro a pri starych 840 modeloch tieto cisla uplne exaktne udavaju, pri Evo modeloch nic, ani prd. Ver tomu ze oni velmi dobre vedia preco. Je to otazka nahody, tu si uz ani 72TB nemozu dovolit GARANTOVAT. TLC je svinstvo. Beznemu cloveku do domaceho pocitaca na hranie to moze stacit, jasnacka, ale ja ho nechcem ani domov.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.