Samsung 840

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
palci
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42

Re: Samsung 840

Príspevok od používateľa palci »

nuz, ja som kupil z barazu od typka :) je to 500GB basic edicia (nie ta EVO)

skor ma trapi, ci nie je prilis pouzivany (neviem ci 3mesiace a 6TB je vela alebo malo) a tiez neviem ci tie trim udaje su fajn
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55

Príspevok od používateľa trojan4x4 »

čo riešiš somariny, už si ho kúpil :facepalm:

"najazdené" 3 mesiace. Čo k tomu dodať, to je dosť času, čiže trošku používaný nebol. Ak bol používaný v nejakých firemných kompoch, zhruba každý deň po 8 hodín, tak to vychádza niečo medzi 270-280 dní užívania. Zlá kúpa to nebola, len Či tam nieje nejaké Či.... potom ťa dobre ojebabral ;) Lahko sa predáva, keď ti poviem, že mám doma 15 takých diskov, a všetky fungujú bezchybne a sú za super cenu, no povedz, ktorý hlupák by nekúpil... navyše ti povedal 3TB... máš tam 6Tera prenesených, trošku nefér zavádzajúca info, jasné, je to rozdiel 3TB... to nieje veľa aj tak, ale čo keby ti prišiel disk, ktorý má namiesto slubovaných 3 prenesených TB rovno 100 prenesených TB... to by bolo žúžo, že ? :wallbash:
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa xsi69 »

Nemaj obavy , tých 6tb je na 512gb ssd nič :)
Dobre si kúpil :good:
Užívaj si ssd a nešpekuluj ;)
Spoiler: ukázať
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
NVME: 512gb VPN100
SSD1: Samsung 860 qvo 512gb
SSD2: Samsung 840 EVO 250gb
SSD3: Hikvision C100 1TB (hot_backup)
HDD: 2x WD RED 3TB RAID 1 v silentmaxxoch (cold_backup)
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB_Personal: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview 120hz
LTE: áno

NB_Work: HP elitebook 840 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 512gb nvme
LCD: fHD
LTE: áno

Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

inak to je slusne pouzivanie, 67GB denne. To nie je uplne bezne pre domace pouzitie - semtam si nakopirujes zopar filmov, ale denno-denne 67 giga je trosku ina liga ako "od kamarata som si okopiroval harddisk" :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
palci
Používateľ
Používateľ

totalne s vami suhlasim, vobec nebolo pekne, ze ovadzal 3TB a je nabehane 6TB ...

no co to efektivne pre mna znamena?

Nasile som tento clanok, kde testuju presne ten disk co som od neho zohnal akurat 250GB verzia, a vydrzal 3nasobne uvadzanej zivotnosti. Necakam, ze moj disk tolko vydrzi - necakam, ze sa k tomu cislu priblizim.

Takze, ten disk bol pouzivany viac ako uvadzal predavajuci, bol dost zatazovany, ale tie trim udaje su na tom zle ?
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Príspevok od používateľa valistar »

absolutne neries, nic to neznamena, tie SSDcka vydrzia stovky TB, 6TB je nic.

dobry disk za dobru cenu, nech sluzi.

PS: bezi vobec v tom ntb na sata 3? ze tu riesime rychlosti :)
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Pozri, prepocitaj si a budme, pesimisti, dajme tomu ze to SSD vydrzi len 200TB zapisov. Dalej budme trochu pesimisti, a dajme tomu ze spravis 5GB zapisov za hodinu, a ze budes dane PC pouzivat 10 hodin denne. To znamena, ze denne spravis 50GB zapisov, resp. 0.05TB. To ti da vydrz 4000 dni, co je v prepocte takmer 11 rokov pouzivania daneho SSD.

A to boli dost pesimisticke predpoklady - realita je taka ze to SSD pravdepodobne vydrzi viac a ze tych zapisov spravis menej.
palci
Používateľ
Používateľ

Dakujem chalani, ntb mam Lenovo Y580 a ten ma sata3. Jedina vec s ktorou sa trapum je read/write vs iops vykon. Na win driveroch som dosahoval max rychlosti a ked som tam dal intel tak iops sa zvysil no write o 50 mb/s padol. Je to problem konfiguracie (ten win som nainstaloval len tak takze moze nejaky driver chybat ) alebo sryta vada ssd?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nie je to skryta zavada, testy su testy a reaguju rozlicne. Staci nejaka mikrolatencia v dosledku natiahnuteho/neefektivneho kodu a vysledok vidis. Je to uplne normalne.

Nezabudni si nahodit ten novy Magician, ten pouziva az 1GB ako cache pre SSD a podstatnym sposobom pridava vykon navrch k standartnej windows cache.

Augustin : budme pesimisti a ze SSD vydrzi 200TB ? Tak to mas absolutne superssd ktore vydrzi dvesto terra a nieze pesimisti, bezne sa pre kvalitne disky udava vydrz 72TB respektive 50GB za den pri 5rocnej garancii (okolo 30 az 40gb x 365 dni x 5 rokov). 200TB negarantuje nikto. V tvojom vypocte si zabudol na dolezitu vec a to je write amplification factor ktory sa bezne udava na hranici 3 az 4, cize z uzasnych 11 rokov zrazu mame radovo dvojrocnu zivotnost SSDcka co vsak priznavam ze je stale este uuuplne v poriadku. Nie vela z nas zapisuje 50GB denne, kazdy den. Bol som to priamo ja co hovoril ze zivotnost SSD neriesit pri dnesnej technologii, viem, ale zase hyperbolovat to cez 200TB sa bohuzial neda.

200TB vydrz je megasuper. Ano, tato kapacita jej velmi napomaha, avsak nesmie byt zaplnena zivymi datami:

http://techreport.com/review/25559/the- ... 0tb-update
http://techreport.com/review/25681/the- ... n-at-300tb

EVO pouziva TLC, nie MLC/SLC pamate. Jedine kapacita ho v tomto pripade zachrani - kapacita sa rovna rozklad na vela buniek.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
palci
Používateľ
Používateľ

mp3turbo dakujem ti za odpoved. Tie linky boli naozaj informacne prinosne pre mna, aspon teraz viem ako je na tom ten disk so zivotnostou, no troska nerozumiem na ktorej strane stojis ked pises prispevok.

Snazis sa povedat, ze som kupil blbost, alebo iba ukazat, ze jednanie predavajuceho nebolo 100% korektne (Pokial myslis tu druhu moznost tak s tebou suhlasim na plnej ciare)?

A pokial narazas na tu prvu vetvu mojej predoslej vety, tak mam zmiesane pocity, no prevladaju myslienky ze som spokojny.

Podla recenzii na tom Samsungu mozem zapisat 300TB a uz tam budu chybne sektory a potrebne cerpat zo zasoby chipov.

V tom clanku co som postol predtym vydrzal ten disk 700TB a javili sa ozajstne chyby.

Nechcem sam seba presvedcit, ze to bola kupa roka ( cena na gb mozno aj hej) ale urcite to bol kompromis :)

Som student a kazda koruna je dobra + po tom ako nainstalujem ten disk a naklonujem linux prenesiem denne tak MB (myslim, ze sa zmestim do GB), hold budu aj vynimky kedy si budem chciet daco skopcit, ale nekopcim kazdy den =D

Kazdopadne pani, dakujem za vase reakcie.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> Snazis sa povedat, ze som kupil blbost

nie, to som nepovedal. Povedal som iba, ze je prilis optimisticke rozpravat o STOVKACH terabajtov vydrze SSDcka. Nie je to take jednoduche. Ano, SSD vydrzi stovky (mozno dve, rozhodne nie dvadsat), ale garantovane to absolutne nemas, vyrobcovia otvorene hovoria o planovanej zivotnosti na urovni 26 az 72TB. To zase nie je az tak sialene vela.

>> alebo iba ukazat, ze jednanie predavajuceho nebolo 100% korektne (Pokial myslis tu druhu moznost tak s tebou suhlasim na plnej ciare)?

toto rozhodne, bez debaty. Ale zase az take zle to nie je, to je pravda.

>> Podla recenzii na tom Samsungu mozem zapisat 300TB a uz tam budu chybne sektory a potrebne cerpat zo zasoby chipov.

nemozes, lebo uz pred dovrsenim 300TB (nevie sa kde!) uz mali problem s citanim dat, respektive s ich konzistenciou. To je ten prieser. Vynikajuce v tvojom pripade je to, ze testovany model je 256GB a ty mas dvojnasobnu kapacitu teda aj dvojnasobne mnozstvo NAND co sa automaticky rovna pri rovnakej zatazi aj plusminus dvojnasobna zivotnost ! Takze u teba by tento jav mohol nastat radovo zhruba po 400 az 600TB a teda je bezpredmetne riesit nejake panicke reakcie.

Navyse, ich statisticka vzorka JEDINEHO KUSU zdaleka nemusi byt reprezentativna beznej realite. Co ked maju velmi zly kus a bezne tie disky vydrzia 600TB ? Gratulujem. Co ked maju extremne vydareny kus a tie 99% takychto modelov nedozije ani 110TB ? Potom je scestne hovorit o "stovkach" terra, tak ako naznacujem. Nevieme ako to je. Suhlasim s tym, a ja osobne som to velakrat hovoril, ze vacsie SSD - kam tvoje rozhodne patri - proste neutahas pri beznom pouzivani. Kludne na tom photoshopuj dennodenne. Plus posledna drobnost : to ze ma disk nejaku "zasobu" buniek na prealokovanie vobec neznamena ze to bude fungovat spickovo, ako vidis na linkovanom teste. KEBY to fungovalo idealne, tak by k ziadnemu poruseniu dat nedoslo, ze ? Ale doslo, trikrat z troch testov a zakazdym inak.

Sa rovna toto nefunguje a spoliehat sa na to nemozes. Otazka je aku hodnotu maju tvoje data a ci musia byt real-time dostupne.

PS: ja osobne mam proste husiu kozu z TLC modelov. Ked uz to musi byt SSD tak maximalne MLC a ukrutne tazko overprovisioned teda ze z 512GB modelu vyuzijem tak 400GB max, idealne 256GB :) Viem, panika. Je to sposobene mojou orientaciou a teraz nemyslim na chlapcov ale na HGST drajvy alebo aspon intel s3700. Napriklad HGST patriaci WD je "vyrobca" ktory je neznamy v konzumnej sfere, necudo ked si pozries ich cenovky - kardiostimulator poruke ! Prieser je ze mna data zivia... aj moje aj cudzie. Ja sa nehram counterstrike. S3700 od Intelu v kapacite 800GB ma GARANTOVANYCH 14600 TB zapisov (tie nuly su spravne, skoro patnast tisic TB garantovanych), ako poznam intel tak vydrzi takmer desatnasobok a to je ze klobucik dole ina liga. Prave preto mam vnutorny problem s cislami a'la 72TB a podobne.

Navyse Samsung pri EVO modeloch PRE ISTOTU RADSEJ ANI NEHOVORI O ABSOLUTNE ZIADNEJ [!!!!!!] GARANCII NA MNOZSTVO DAT. Pri 840Pro a pri starych 840 modeloch tieto cisla uplne exaktne udavaju, pri Evo modeloch nic, ani prd. Ver tomu ze oni velmi dobre vedia preco. Je to otazka nahody, tu si uz ani 72TB nemozu dovolit GARANTOVAT. TLC je svinstvo. Beznemu cloveku do domaceho pocitaca na hranie to moze stacit, jasnacka, ale ja ho nechcem ani domov.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

takto ja to zamknem lebo sa bavíme o prde, a to doslova, skôr ako sa ti zničí spomínané SSD už bude dávno niekde v koši alebo na poličke ako technologicky zastaralé zariadenie. S tým myslím súhlasí každý jeden kto má prehľad ako sa vyvíja technológia. Čiže LOCK

Návrat na "Nákupná poradňa"