pomoc vo výbere fotoaparátu
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Re: pomoc vo výbere fotoaparátu
No prave mirrorlessy od Sony, Samsungu, Canonu a Fuji su APS-C. Aspon z tvojho predchadzajuceho prispevku mam pocit, ze si myslis, ze tam je nieco mensie.
inac ked uz spominate ten nex-3 mal som ho ako zalozny fotak popri zrkadlovkach....po urcitom case sa ale sneho stal fotak na kazdodenne pouzivanie a zrkadlovecky sli taheet, a a ktomu canonu 600d zohnal som za super cenu novy, reku predam staru d90-ku...po tyzdni sla prec 600ka.
Asus g751jy....
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
600D neznesie porovnanie s D90, to je absolutne jasne. Ovladanie a telo su asi tak tri galaxie vzdialene, povedzme ze fotografie akotak budu drzat v zavese ale proste porovnavat 600D versus D90 nemozes, to je ako Fabia 1.2htp biturbo versus BMW 350i. Ono zase ta D90tka aj stala viac ako dvojnasobok toho co stoji 600D...
nightlight : ano, niektore mirrorlessy su APS-C, ale mnohe nie su. Velmi lahke sa popalit, treba proste davat pozor.
nightlight : ano, niektore mirrorlessy su APS-C, ale mnohe nie su. Velmi lahke sa popalit, treba proste davat pozor.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
už keď tu je reč o mirorrless tak tento som už skôr našiel http://foto.bazos.sk/inzerat/32291692/P ... nstvom.php cca 400,- neviem aký je rozdiel medzi týmto a tou nex 3? No a teraz by som potreboval fakt radu čo skôr nikon d3200 možno d5100 alebo nejaký s týchto nexov skôr?
Naposledy upravil/-a gabrik8 v So 21. Dec, 2013, 13:42, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
ja hovorim nie, nie, nie, obidva su to fotaky so snimacmi o rozmere 1/2"... o nicom. 40x zoom ti je naprd ked z neho nic dobreho nekuka.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ale to je opticky zoom,pozri si videa na YT,ja zase nevyuzijem zrkadlovku naplno,musis to potom este upravovat v pc a nehovorim o cenach objektivoch,ultrazoom na domace natacanie bohato staci a co som videl foto tak uplne super,cena je pomali polovicna oproti zrkadlovke,najblizsie sa ktomu priblizuje (cenou)Canon 600D,a kamarat hovoril ze mu nechcelo nahravat videa,az na 3 pokus mu zobralo max dlzku nahravania,kartu mal pritom rychlu zapisom ..
-
- Pokročilý používateľ
jaaaaaaaj no tak ked takto definujeme "uplne super" tak potom v pohode.
tak zajtra sa chystám do electroworldu popozerať a ošahať si foťačiky zatiaľ to vidím na D3200...ale dôvod prečo píšem je hlavne ten že známy s klubu modelárov mi ponúkol Canon eos 450D s príslušenstvom:
1x batery grip + baterie + 6 nabijacich baterii
1x zakladny objektiv Canon 18-55mm f3,5-5,6 so stabilizatorom + slnecna clona
1x teleobjektiv Canon 70-210mm f4
1x objektiv industar 50mm f3,5+ redukcia M42
1x Macro kruzky manualne
1x Dialkova spust
1x UV filter 58mm a ostatné príslušenstvo samozrejme
ma nafotených asi 10k expozícii a cenu pre mňa povedal že ho možno spustí na 200,- viem že je to už staré telo ale tak neviem či sa s týmto príslušenstvom oplati toto
alebo skôr isť do tej novej D3200 so setovým objektívom
alebo ešte ten Sony NEX 5N (400,-) čo som linkol skôr len sa k nemu nik nevyjadril
. D5100 možno ak mi nastávajúci švagor zacvaká za audiotechniku čo som mu dal, ale to by som musel ešte možno mesiac čakať a foťák by som chcel mať do silvestra keďže robím oslavu a potom po novom roku zasa idem do tatier takže to fotiť so starým foťákom ako europa či galaxy s3 sa mi nechce. Takže už asi finálny verdikt čo v pomere cena/kvalita stojí za to 
1x batery grip + baterie + 6 nabijacich baterii
1x zakladny objektiv Canon 18-55mm f3,5-5,6 so stabilizatorom + slnecna clona
1x teleobjektiv Canon 70-210mm f4
1x objektiv industar 50mm f3,5+ redukcia M42
1x Macro kruzky manualne
1x Dialkova spust
1x UV filter 58mm a ostatné príslušenstvo samozrejme
ma nafotených asi 10k expozícii a cenu pre mňa povedal že ho možno spustí na 200,- viem že je to už staré telo ale tak neviem či sa s týmto príslušenstvom oplati toto

Naposledy upravil/-a gabrik8 v Št 26. Dec, 2013, 14:16, upravené celkom 1 krát.
http://www.electroworld.sk/product/foto ... zrkadlovka
teraz je fakt nad cim uvazovat
teraz je fakt nad cim uvazovat

PC1: i5-4570 - coolink corator DS --- ASUS H87-PLUS --- Kingston HyperX Genesis, 1600Mhz, 2x4GB ---SSD crucial M4 128GB --- Seagate Barracuda 7200.12 - 1TB --- WD My Book - 2TB --- MSI gtx 750ti, 2GB --- Samsung syncmaster P2470 --- Fractal Design Define R4 (2x fractal, 3x noctua) --- Seasonic SSR-550RM 550W 80+ Gold --- A4tech X7, A4tech BLOODY V4 --- Zalman ZM-K400G --- kurzweil ks-40a, Creative X-Fi Surround 5.1 PRO
PC2: Intel Pentium G3420 - GELID Tranquillo + noctua --- MSI B85-G43 --- Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition --- Crucial M500 120GB 7mm --- samsung 250gb --- Western Digital Red 2000GB --- Corsair 330R Carbide Series --- Seasonic S12II-520 --- ASUS GTX650 TI-2GD5
PC2: Intel Pentium G3420 - GELID Tranquillo + noctua --- MSI B85-G43 --- Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition --- Crucial M500 120GB 7mm --- samsung 250gb --- Western Digital Red 2000GB --- Corsair 330R Carbide Series --- Seasonic S12II-520 --- ASUS GTX650 TI-2GD5
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
odporúčam radšej kity s 18-105...18-55ťka je hrůza
a pre gabrika...
neviem neviem, to čo ponúka je už naozaj obdobne, technologicky a neviem ako ešte staré
a neviem, či to je príslušenstvo alebo len harampádi...samozrejme to neznamená, že s tým nič neodfotíš...ale...no... 
a pre gabrika...
neviem neviem, to čo ponúka je už naozaj obdobne, technologicky a neviem ako ešte staré

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
velmi dobra cena na tu 5100 so 105 objektivom a aj ho doporucam, zakladny objekdtiv je velmi slaby a za tie prachy sa to proste oplati. ja som za nu dal 670e a teraz je uz za 500. Super akcia
ohladne stareho canonu, za tie peniaze skutocne vyborna vybava a pre amatarskeho fotografa podla mna staci aj ten starsi canon. Mozno to stoji za zvazenie.
ohladne stareho canonu, za tie peniaze skutocne vyborna vybava a pre amatarskeho fotografa podla mna staci aj ten starsi canon. Mozno to stoji za zvazenie.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
-
- Pokročilý používateľ
mas pravdu ze 450D je proste zastarale - fotit to stale foti, ale porovnanie s D3200 neznesie. To z technickeho hladiska neznesie ani Canon 500d, 550d, 600d a 650d, ako sme si ukazali (technicke hladisko znamena ze nehodnotime spracovanie tela, funkcie a mnozstvo buttonov a podobne, proste len parametre snimaca).
Na druhu stranu, vyvalit dvesto eur za hentu vybavu nie je zla ponuka. Rozhodne by som to nenazval "vyborna vybava" ako v prispevku nadomnou, pretoze v tej zostave ABSOLUTNE NIC NIE JE VYBORNE alebo k vybornemu sa zdaleka bliziace... ziadna seriozna svetelnost objektivov, zastarale telo, rucny M42 objektiv ktorych je na trhu kopec za tucet eur, prislusenstvo v ziadnej hodnote... Toto nie je u mna VYBORNE. Tie objektivy nemaju nielen technicku megauroven ale hlavne ani prilis valnu monetarnu hodnotu, 18-55mm stabilizovany je prijemny zakladny zoom (zdoraznujem zakladny a zoom, v takejto cenovej kategorii ziadny zoom neznesie porovnanie so ziadnym pevnym sklom samozrejme), pri tom "tele"objektive 210mm rataj ze uz od 150mm je to makke jak hnacka a pri f8/f11 uz toho moc neodfotis ak sa to trochu hybe a zrovna nie je august 13:00 naobed cize vyprazene slnko "jak sviň".
M42 objektiv nebude mat automaticke ostrenie, to zrejme vies. Makrokruzky ja osobne neuznavam, ale je to nepopieratelna barlicka pre cheapo-makrovanie - samozrejme strata kvality a to radsej nezdoraznujem "ze uz na dostatocne makkych ohniskach tychto objektivov", atd. Dialkova spust stoji 5dolarov na ebayi ale mas ju tam. Cize hodnota tychto veci nie je nejaka moc valná.
Na druhu stranu je nutne priznat ze za 200eur hento vsetko dohromady nie je zla ponuka pre kupujuceho. Elaborat by som skusil zavrsit takto : ak teraz nemas peniaze na to co chces, kludne si zober aj hentu 450d zostavu pretoze V BUDUCNOSTI JU PREDAS ZA plusminus ROVNAKE PRACHY TAKZE NA TOM NIC NESTRATIS alebo maximalne par euro !! Ked sa ti nebude lubit alebo nebudes spokojny s tymi objektivmy, tak ju proste predas, pohral si sa, vyskusal si, NAUCIL SI SA, PODRASTOL SI FOTOGRAFICKY... mozno dovtedy natrafis na kamarata/kolegu/atd co bude mat Nikon, tak si ich budete moct porovnat (este stale hovorim o fotakoch). Budes mat kvalifikovany pristup k info z obidvoch taborov z vlastnej ruky.
Velmi dolezite.
Na druhu stranu, vyvalit dvesto eur za hentu vybavu nie je zla ponuka. Rozhodne by som to nenazval "vyborna vybava" ako v prispevku nadomnou, pretoze v tej zostave ABSOLUTNE NIC NIE JE VYBORNE alebo k vybornemu sa zdaleka bliziace... ziadna seriozna svetelnost objektivov, zastarale telo, rucny M42 objektiv ktorych je na trhu kopec za tucet eur, prislusenstvo v ziadnej hodnote... Toto nie je u mna VYBORNE. Tie objektivy nemaju nielen technicku megauroven ale hlavne ani prilis valnu monetarnu hodnotu, 18-55mm stabilizovany je prijemny zakladny zoom (zdoraznujem zakladny a zoom, v takejto cenovej kategorii ziadny zoom neznesie porovnanie so ziadnym pevnym sklom samozrejme), pri tom "tele"objektive 210mm rataj ze uz od 150mm je to makke jak hnacka a pri f8/f11 uz toho moc neodfotis ak sa to trochu hybe a zrovna nie je august 13:00 naobed cize vyprazene slnko "jak sviň".
M42 objektiv nebude mat automaticke ostrenie, to zrejme vies. Makrokruzky ja osobne neuznavam, ale je to nepopieratelna barlicka pre cheapo-makrovanie - samozrejme strata kvality a to radsej nezdoraznujem "ze uz na dostatocne makkych ohniskach tychto objektivov", atd. Dialkova spust stoji 5dolarov na ebayi ale mas ju tam. Cize hodnota tychto veci nie je nejaka moc valná.
Na druhu stranu je nutne priznat ze za 200eur hento vsetko dohromady nie je zla ponuka pre kupujuceho. Elaborat by som skusil zavrsit takto : ak teraz nemas peniaze na to co chces, kludne si zober aj hentu 450d zostavu pretoze V BUDUCNOSTI JU PREDAS ZA plusminus ROVNAKE PRACHY TAKZE NA TOM NIC NESTRATIS alebo maximalne par euro !! Ked sa ti nebude lubit alebo nebudes spokojny s tymi objektivmy, tak ju proste predas, pohral si sa, vyskusal si, NAUCIL SI SA, PODRASTOL SI FOTOGRAFICKY... mozno dovtedy natrafis na kamarata/kolegu/atd co bude mat Nikon, tak si ich budete moct porovnat (este stale hovorim o fotakoch). Budes mat kvalifikovany pristup k info z obidvoch taborov z vlastnej ruky.
Velmi dolezite.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
mimochodom som si nevšimol, že je tam aj D3200+18-105
to potom je podľa mňa TOP a brať kým je !!!
+ k tomu 16gb karta
+ doprava zdarma

to potom je podľa mňa TOP a brať kým je !!!
+ k tomu 16gb karta
+ doprava zdarma

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
No ja osobne by som telo z nizsej rady ako 5x00 (Nikon) nechcel. Stacilo mi niekolko skusenosti s D3100 a D3200 a povedal som si, ze nikdy viac. Pripadalo mi to ako hrackarsky fotoaparat. Senzor sice dobry, vysledne fotky teda fajn. Ale z hladacika a z drzania fotaku som mal fakt velmi zle pocity.