Do renaultu aj so ZF!
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Re: Do renaultu aj so ZF!
Chlapi a naviete co ide do manualu E38 740i rv.: 95.
Tiez to treba rozoberat, alebo staci len vypustit a naliat novy?
Tiez to treba rozoberat, alebo staci len vypustit a naliat novy?
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
jejda to mas krasny manual, ano vypustit a nasypat novy, viac ako tri litre ho tam nedostanete a zrejme vojdu len dva.
Konkretny olej neporadim lebo neviem, zavolaj do BMW a opytaj sa, tito chlapci to vedia. Myslim ze pouzivali Shell.
Konkretny olej neporadim lebo neviem, zavolaj do BMW a opytaj sa, tito chlapci to vedia. Myslim ze pouzivali Shell.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
ak chces riesit ZF prevodovku (alebo hocijaky automat) - ZP automatic pri brne. mne vymenilli komplet napln cez speci masinu za 215e - mam 5hp24. 6hp26 vyjde troska viac tusim 280.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Nemysli si, na bmwklube je to znamy servis kde riesia iba prevodovky.
A dokonca aj samotne ZF im tam posiela tazke pripady.
A dokonca aj samotne ZF im tam posiela tazke pripady.
Spoiler: ukázať
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
to je tusim zalezitost aj u GM, teda opel, servo a prevodovka tiez to istemp3turbo napísal:a to by sme pocas tych troch dni isli na skolenie do Mnichova
>> Do Hondy automatu sa dava Honda ATF a do manualu Honda MTF a to mi staci
my to mame este jednoduchsie : do automatov Chrysler ide ATF+4, do manualov Chrysler ide ATF+4 (fakt to hovori servisny manual) a do serva ide... jasneze ATF+4.
Steam: michalsveto
-
- Pokročilý používateľ
moze byt - som presvedceny ze servo ma daleko mensie naroky na kvapalinu ako prevodovka.
Na ZP Automatic som tiez pocul dobru referenciu, prave ta "speci masina" by mala zabezpecit ze vytlaci von vsetok olej aj z kanalikov v prevodovke ktorych je tam snad kilometer aj z hydromenica.
Na ZP Automatic som tiez pocul dobru referenciu, prave ta "speci masina" by mala zabezpecit ze vytlaci von vsetok olej aj z kanalikov v prevodovke ktorych je tam snad kilometer aj z hydromenica.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
zase az tak moc penazi to nestoji - zober si kolko stoji vymena oleja v autorizaku a v akom standarde ("vypustime co vyleze a ostatne bohuzial" - ak vobec vedia o tom ze tam nejake ostatne je alebo bolo to zrovna Audi co ma presviedcalo ze v ZF prevodovkach sa oleje vobec nemenia lebo su dozivotne a pritom som mal v ruke knizku od ZF).
Suhlasim ze samodomo system "preradim prevody a vyleti z toho oleja co nikto necakal" funguje tiez. Do akej miery je kvalitativne porovnatelny s pretlakovou vymenou si netrufam odhadnut.
Suhlasim ze samodomo system "preradim prevody a vyleti z toho oleja co nikto necakal" funguje tiez. Do akej miery je kvalitativne porovnatelny s pretlakovou vymenou si netrufam odhadnut.
Pises bludy, ten tvoj podomácky systém sa nazyva metóda Tima Eckarda a je oficiálnou servisnou metodou prevodoviek od ZF. Ešte raz, nikdy, ale naozaj nikdy nevytlačíš zo ZF prevodovky olej ktorý je v menici, nikdy. Ani keby si použil 30 litrov oleja navyše. Bez rozoberania prevodovky nevymenis celú náplň. Ak chceš, dame si kavu, a ja ti ukazem prečo to tak je, spolu s knizkou od zf ktorá hovorí ako jej prevodovku servisovat.
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
inak, nevies ci aj merc w203 (c220 diesel automat) je tiez ZF?
kamarat by mal vymenit olej v tom, a nedavno sme riesili ze ci sa to vobec da vymenit beznemu cloveku
kamarat by mal vymenit olej v tom, a nedavno sme riesili ze ci sa to vobec da vymenit beznemu cloveku
Steam: michalsveto
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Snake napísal:Tu nejde o cenu, ale nech mi niekto vysvetlí jednu vec
Pakra CZ - Olej 400 kaček za liter (x12l), filtre, tesnenie, šrob, robota = 370€ s DPH
Audi Centrum BA - Olej 70€/l (x10l), filtre, tesnenie, šrób, robota = 1400€ bez DPH
Vonkoncom ma to neserie, ale takýto rozdiel je fakt moc. Plus v Pakre auto 3 hodiny, v Audicentre 3 dni...
dodatocne vysvetlenie....audi BA naskaldni auta a jednym navzom 1x za kvartal ich servisuje v pakre
...sa tuna clovek dozveda neikedy veci....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s