poskladaný pc hlane na účtovníctvo - koľko by ma vyšiel ?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Re: poskladaný pc hlane na účtovníctvo - koľko by ma vyšiel

Príspevok od používateľa GABO »

Ach... v prvom rade by som sa človeka spýtal či to potrebuje prenášať - ÁNO tak NTB / NIE poskladaný PC

Poskladaný PC ma viac výhod (bavíme sa v prípade, že nepotrebuje nosiť so sebou 2kg v taške): jednoduchší servis, lacnejší upgrade, možnosti upgrade, bez problémov RAID (stačí H87 čipset a nejaké bežné, rýchle 2x disky) mirror. Ja a kopec zákazníkov našich v prípade takýchto riešení fičí na RAID mirror-e a bez toho si neviem predstaviť čo i len trochu lepší pracovný PC, hlavne v prípade učtovníctva atď.

Okrem toho štandardne overenú skrinku, veľmi kvalitny zdroj tj. niečo na báze Seasonic (s tými Energy Knight verziami neotravujte...za posledne mesiace ich máme zopár na RMA + jeden čo som sa nechal prehovoriť do zostavy už tiež šiel).

Na NTB si viem predstaviť všetko len nie účtovníctvo...pár krát som sa pokúšal a nebyť toho,že sa zdržím letí zo stola...a nezachráni to ani klávesnica ani myška...jedine LCD, ale zas pripájať toľko harabúrd to si rovno poskladať PC (zas pripomínam ak nepotrebuje prenášať).
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, ja napriklad z tucta uctovnikov nepoznam jedineho co by nerobil na notebooku. Preferuju moznost zobrat to so sebou na chalupu.

>> Zblaznil si sa ocividne ty, kedze tam maju byt okrem uctovnictva aj kadejake certifikaty a dalsi sw co s uct. nesuvisi.
>> Certifikaty ti bude zalohovat kto? Ghost? :facepalm:

nechapem v com je problem. Co sem pleties certifikaty ? Akykolvek sikovny nastroj ti pozalohuje aj certifikaty, aj cokolvek. Disk image a hotovo, mas zozalohovane vsetko. Aj chyby na suborovom systeme. Sikovny zalohovaci software dokaze vynechat nejake veci podla nastavenia. Nechapem co si chcel povedat tymi certifikatmi... preco by to mal byt problem ?

Kedze indianka do tohoto momentu notebook nepouzivala na uctovnictvo, nevie zhodnotit ci je to pre nu vyhoda alebo nevyhoda.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Ano, lenze je non power user, nikde nieje napisane ci vobec nejakeho zdatnejsieho ITckara maju a ocividne ona je to typ cloveka ktory vie robit svoju pracu a do zvysku sa nestara. Ano a sme pri SW. Aj tu ti treba hladat nejake free riesenie popripade nieco cenovo dostupne co splni poziadavky ale raid 1 je min. dobry zaklad a moja mama tak isto ak by som jej to nebol o zalohovani povedal tak si nezalohuje vobec, pretoze jej hlaska laika je ved je to nove tak to predsa musi ist.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

pozor, raid1 ma od zalohovania tak daleko ako my dvaja od papeza.

Raz nespravne stlacis Delete a subory su v tahu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Preto to je real time backup a nie zaloha ktoru spravis raz za den/
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa GABO »

mp3turbo napísal:pozor, raid1 ma od zalohovania tak daleko ako my dvaja od papeza.

Raz nespravne stlacis Delete a subory su v tahu.
Správna poznámka samozrejme - Free SW samozrejme sú, ktoré nie je problém používať. Raid 1 však beriem ako základ ak je niekto Laik a prípadne nezálohuje a drbne mu celý HDD. Ideálne teda RAID1 + zálohovací SW :).
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Vetec
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Vetec »

este sa to tu myslim nespominalo, ale pri nie velkom mnozttve dat (jednotky GB) co pri uctovnictve asi v pohode staci, je zaujmave zalohovanie aj cez cloud.. a nemusis doma riesit rozne raidy a pod, lebo to aj tak riesia len taky zdatnejsi uzivatelia, co maju dost blizko k HW a systemovym veciam..
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

z tych cloudov sa zase netreba posrat - preco sa vsetko dnes musi volat cloud ?
Proste je to nejake zalohovanie na dialku cez internet a hotovo.

Návrat na "Nákupná poradňa"