Mas pravdu ale aj nie. Zalezi, co kto preferuje. Ak mas rodinu (alebo aj nie ) a potrebujes zit tu a teraz, nie cakat 20 rokov na navrat investicie aby si bol bez uverov, tak tie pozicane peniaze nie su zle. Ak trafis dobre obdobie, tak ani investicne nie su zle. Aktualne je stale dobre obdobie uz asi 15rOdar napísal: ↑So 09. Nov, 2024, 17:40 Nechcel som to tu písať, ale nedá mi to.
Ako chváliť sa tým, že mám 300k hypo...a som s tým OK. Lebo aj Jurko má. A aj Ďurko. Tak je to vlastne asi normálne. V tom je práve tá pointa systému, v ktorom žijeme, priamo zviazaná s kvalitou života. Ale to je na dlhšiu filozofickú debatu pri pive
Potom počúvaš podcast o investovaní a na otázku moderátora, že koľko má dotyčný investor hypotéku a on odpovie, že on v živote žiadnu nemal...asi nebude normálny, keď je normálne mať hypo 300k
V zivote sa da byt zodpovedny, rozumny a miestami aj tak ti 5 rocnicu znici nieco ako covid a vojn. Potom mozes zit pre dany moment-obdobie a dopriat si co potrebujes. V konecnom dosledku skoncis v dochodkovom veku vyrazne a nasobne chudobnejsi ako clovek "investicneho - rozumneho" typu ale rozdiel bude v tom, kto si uzil prve 2/3 zivota a kto si uzije poslednu... Potom tu je este moznsot zit odrezany od sveta a byt happy ale to tiez nie je pre kazdeho.