Aku mate spotrebu?

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od používateľa stanomx »

Skillex ano presne tak
Tym padom ked malo brzdis nezhniju ti zadne kotuce
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

Zhniju - jazdim 1000km mesacne a aj tak sa mi to na corolle deje, uz druhy rok ma na to v toyote upozornuju, aby som z casu na cas prebrzdoval. Je to proste tak, ak jazdis stylom pre hybrid vlastnym.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

A toto tvrdim ze ma passat z roku 2006 zabudovane aby kotuce nehnili. Chapeme ?
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Nemá nič Passat zabudované, neviem kde si taký blud vyčítal...
Ale ved daj odkaz na nejaký odborný článok kde popisujú fungovanie toho systému.

Ostatné autá majú potom čo ked kotúče nehrdzavejú???
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

je tam vlastnost susenia kotucov aby nehnili, neviem ci az v takej dalekej historii 2006 ale teraz je to uz normalna vec
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

kotuce sa susia preto lebo inak na konci mokrej dianice stupis na brzdu a 2sekundy skoro nebrzdis.
S hrdzavenim to nema nic, absolutne nic. To trenie je tam uplne minimalne trebars v porovnani s tym ak brzdis trebars zo 60tky do odbocky.

Ono to je uplne jednoduche - niektore kotuce proste hrdzaveju viac ako ostatne. Co mam odskusane tak trebars kamoka, bosch, niektore VW OEM hrdzaveju strasne. Ate skoro nehdzaveju. Najmenej hrdzaveju brembo, to moze stat auto 2tyzdne v dazdi a ziadny problem.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja mam nejake najlacnejsie kotuce co sa dali kupit vzadu a su ako zrkadielko, kdezto na starsom superbe 1 som s tym mal velke problemy vpodstate stale som musel menit vzadu kotuce
_
samozrejme aj s novymi brzdami a odvzdusnenym abs, hadicami atď atď
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Lebo najlacnejsie kotuce obsahuju nizsie % uhliku. Cim viac uhliku tym je ocel tvrdsia ale na druhej strane nachylnejsia na koroziu.

Neviem preco, uz sa mi to pokusali vysvetlit 2ja ludia ale o chemii ani o metalurgii absolutne nic netusim takze zlihali. Zapamatal som si len tolko ze so zvysujucim podielom uhlika je potrebne aj zvysovat podiel perlitu, ktory sa sklada z feritu a cementitu, medzi ktorymi z nejakeho dovodu vznika rozdielny potencial ktory sposobuje galvanicku koroziu... Asi ako ked spojis hlinik a meď. + Tiez potom vraj musia obsahovat menej chromu co tiez ubera na odolnosti voci korozii

Ako vravim, nerozumiem tomu. Dufam ze ma nejaky metalurg nezacne chytat za slovicka. Tak ci tak je to ako s nozikmi, tie uplne najlacnejsie a najmaksie nehrdzaveju nikdy :)
hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Príspevok od používateľa hubula »

Sušenie kotúčov mali už Audi A6(C5) v roku 1998.
d3Xter
Používateľ
Používateľ

SKiLEX napísal: kotuce sa susia preto lebo inak na konci mokrej dianice stupis na brzdu a 2sekundy skoro nebrzdis.
S hrdzavenim to nema nic, absolutne nic. To trenie je tam uplne minimalne trebars v porovnani s tym ak brzdis trebars zo 60tky do odbocky.
chytas sa tu stebla jak chlapcek kacera🤣 pisal som o suseni nie nejakej speci vlastnosti ktora nikdy uz nesposobi hrdzavenie, logicky ked mas vysusene kotuce tak budu menej hnit, to ale neznamene ze nikdy v zivote nezhniju🤦‍♂️
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

To "susenie diskov" ani nie je ze susenie. Nevysusi to disk, nezahreje to disk, len to raz za par minut z kotuca zotrie ten najhrubsi vodny film. Doslova sa bavime ze o 2-3baroch brzdneho tlaku, raz za niekolko minut. Na hrdzavenie kotucov to ma asi rovnaky vplyv ako tvoje prdenie do stolicky na globalne oteplovanie - nulovy.

Hrzda sa na kotucoch akumuluje pocas toho ako je auto zaparkovane. Nie pocas jazdy.

Kto tvrdi opak je prinajlesom zle informovany, v horsom pripade prudko neinteligentny.
d3Xter
Používateľ
Používateľ

sak rozumiem pri 180+ su 2s rozdiel medzi dobrzdrnim a zostrotovanim, ale zato si berie zodpovednost kazdy atlet sam
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Dvihnes nohu z brzdy a zabrzdis znova v tychto pripadoch. Nebudes cakat 3 sekundy s nohou na brzde kym auto zacne brzdit.
.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Nie uplne chapem z kadial tu tahas tych 180+ ked debata bola suseni a hrdzaveni... mozno nejaka paralelna diskusia a omylom si to napisal sem?

Tak ci tak ako vravi stiv, bud rovno stlacas brzdovy pedal na 2x, alebo si obcas pribrzdis aj ked to nie je potrebne - nemozes mat mokre kotuce ak su zohriate nad bod varu :D
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

absolutne najvacsia zodpovednost zacina tam, ze nejdem 180
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"