Úprimne, ja som znovu (tak isto ako z prvého Hobita) nebol nejak unesený. Bolo to dobré, rád som si to pozrel, proste také príjemné fantasy, táto dvojka dokonca ešte výrazne akčnejšia než jednotka, ale má to jedno veľké ALE... proste Pán prsteňov je len jeden a tomu to nesiaha ani po päty. Ak to beriem z pohľadu ako nezaujatý divák, čo si chce pozrieť dobré oddychové fantasy, tak super, maximálna spokojnosť z dobrého pozerania a v tom prípade tomu dokopy nie je čo vytknúť, ale keď už je človek "nakazený" LOTR-om a čaká od toho film s niečím viac (neviem ako to povedať, nazvime to "film so srdcom a dušou"...

), tak je mi ľúto, ale to tam nie je. Proste len nejaký dej (našťastie pozerateľný) a do toho nabúchaných čo najviac špeciálnych efektov/akcie aby to vyzeralo cool... takže za mňa tak, isto ako pri jednotke, slabších 4/5 s konštatovaním, že som dúfal vo viac ale aj tak som odchádzal z kina spokojný
PS: Ale bolo tam zopár epic scén, ktoré aj stálo za to vidieť v 3D a hlavne, ako je vyššie spomínané, už z trailerov som sa najviac tešil na Cumberbatch-ov hlas (drak), ktorý už z tej jednej vety, čo povedal v trailer-y znel neskutočne a potom vo filme to bola fakt šupa (som mal skoro zimomriavky). Lepšieho ako Cumberbatch-a na to nadabovanie draka ani nemohli vybrať