what?shajek napísal:.... a hlavne ten rozdiel v spotrebe nehovoriac ze jazdim na hydraulicky olej co som kupil 1L za 22centov
Všeobecná diskusia
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Všeobecná diskusia
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
diesel na hydraulicky olej ? WTF? to pocujem prvykrat.... co to jak to davaj info!
mbc ja sa ani tak uz necudujem ,ten vykon treba nejak krmit vychadza to 14l kombinovane. tak lad a sneh netreba pri tom vykone a rozumnom dife ako mame,ja mam stale 35-65 resp 30-70 teraz som si neni isty
v kazdom pripade to je cisty adrenalin takto jazdit mestom ziadni fizli prazdne cesty,lad a zvuk ...
mbc ja sa ani tak uz necudujem ,ten vykon treba nejak krmit vychadza to 14l kombinovane. tak lad a sneh netreba pri tom vykone a rozumnom dife ako mame,ja mam stale 35-65 resp 30-70 teraz som si neni isty
v kazdom pripade to je cisty adrenalin takto jazdit mestom ziadni fizli prazdne cesty,lad a zvuk ...
Na syntetiku? Jazdi kým vieš, ešte klasika slnečnicový alebo tak pochopím, ale syntetiku to už si nedovolím ani ja
.
- Martin_RAZER_SVK
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 06. Aug, 2012, 20:24
Aj na trafo olej sa jazdi dokonca som počul že niekto v mojom okolí filtroval starý motorový a prevodoví olej a to lial do auta
CPU i5 4670k 4.2GHz,MB MSI Z87 MPOWER, RAM2x4GB KINGSTON HyperX Performance 2400Mhz Cl11 ,GPU Asus EHD5870+EK FC5870,D5 + Alphacool TOP, EK Supreme HF, 2x480 Alphacool Nexxxos UT60/XT45, case CM HAF X,PSU Seasonic x-650
- landrower
- Pokročilý používateľ
predpokladam ze potom aj krasne veci idu z vyfuku
pri tej cene a kontrolovatelnosti ta to nemusi zaujimat
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
to ze moze s tym niekoho otravit uz neni tvoj problem hej
Ja som si včera vyskúšal lancera poriadne... esp funguje podľa mňa super... bez neho je to ale oveľa väčšia fun
A Nokian wrd3 držia lepšie ako som myslel.
A Nokian wrd3 držia lepšie ako som myslel.
Kazdeho kto jazdi na trafo olej by som zavesil za gule za vyfuk toho auta a pojazdil s nim nejaku betonku, naj tu do Brna...nech ho to boli a casom nech scipne na rakovinu. Trafo olej je to najvacse svinstvo ake moze byt, obsahuje dioxiny a jeho spaliny su vysoko toxicke a KARCINOGENNE.
Tiez vykuchany moderny diesel bez dpf sa casom podpise pod vyrazny narast rakoviny pluc (vysokym tlakom paliva pri spalovani vzniknu tak male sadze ze sa usadzaju hlboko v plucach a tam sa hromadia kym rak neprepukne), len za to ze nejaky setrilek potrebuje usetrit najprv na spotrebe a paq na dpf (na opicu bolo a na banany uz nezostalo)
Tiez vykuchany moderny diesel bez dpf sa casom podpise pod vyrazny narast rakoviny pluc (vysokym tlakom paliva pri spalovani vzniknu tak male sadze ze sa usadzaju hlboko v plucach a tam sa hromadia kym rak neprepukne), len za to ze nejaky setrilek potrebuje usetrit najprv na spotrebe a paq na dpf (na opicu bolo a na banany uz nezostalo)
Každý motor je toxický, ak si si doteraz nevšimol, ale ano, chytrálkov neriešim, keď mi nesmrdia pred autom tak nemám prečo, a keď hej, tak tomu dupnem hoc aj cez plnú a ukážem mu že je jednotka...
.
Jay: to su vseobecne zname veci, lenze co s tym mozeme? h... to by museli ludia trochu inak rozmyslat a vlada by musela konat v mene obcanov a nie financnych a lobistickych skupin. Staci si pozriet prisne pravidla pre diesle v osobnych autach v US, ktore zatial splnuje iba vw, mercedes a bmw. V cine je zakazany import dieslovych a dvojtaktnych aut a maju tam obdobnu ekodan ako u nas - podla objemu motora to moze byt az 15% z ceny vozidla ak sa dobre pamatam. Dalej tax na diesel je na urovni benzinov atd. Ono by uplne stacilo, ak by sa zaviedli mobilne emisne kontroly a kontroly dymivosti, lenze to sa uz teraz akosi tazsie zavadza, ked sme si do krajiny pustili kvanta dieslov a teraz chceme hufne odstavit vsetky ktore nesplnaju normy. Pritom rakusak nema najmensi problem vam skontrolovat emisie a na mieste vas poslat domov aj s pokutou.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Kamarát zohnal hyrdaulický olej za tú cenu 22c/1L tak zobral nejakych 500L, jazdi na tom v BMW (525tds so 400 000km) a ja si ku nemu chodim capovat do Felicii. Ked sa na BMW skusalo jazdit na kuchynsky olej odislo podavacie cerpadlo (a smrdelo to ako hranolky ), tak sa vymenilo cerpadlo a kupil henten olej, miesam to s trochou diesla kvoli mazaniu + aditiva. BMW aj Fel. to beru ako nic, ziadne problemy. U BMW nemalo s tym problem ani elektronicke cerpadlo, a po prestavbe na mechanicke je to tiez v pohode akurat klesla spotreba a zvysil sa vykon. A na to ze vo Fel. je debilne lucas cerpadlo to preziva vynikajuco.
EDIT: a na to čo ma to auto najazdene tak nema puknutu hlavu,ziadne dalsie investicie, a to ma 400 000. A nezda sa mi zeby kamos umieral na naklady za servis, kolko Vas tu vlastne malo tie motory ? kupene za 1200€
EDIT: a na to čo ma to auto najazdene tak nema puknutu hlavu,ziadne dalsie investicie, a to ma 400 000. A nezda sa mi zeby kamos umieral na naklady za servis, kolko Vas tu vlastne malo tie motory ? kupene za 1200€
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak podobne som to zhodnotil ked som ja prvy krat bural
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
celkom tomu ale slusne nakladal, nato ze bola zladovatela vozovka. Inac mal riadne stastie ze mu doprotismeru nic neslo, nato pred par dnami doplatil jeden z rodiny (vzdialenejsi pribuzny, ani som ho sosobne nepoznal) aj s dcerou. Dostal hodiny a oproti siel kamion, on nakoniec neprezil, dcera je vo vaznom stave ale je uz stabilizovana.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)