My máme firemné autá s automatom.... ale mne to proste nesedí .... zvažoval som to ale keby bola cena rovnaká tak asi OK ale za 1000€+ mi to za to nestojí a v AUDI a ich S-Tronic som bol sklamaný.stevo891 napísal: ↑Po 29. Jún, 2020, 11:01 Ja som si tiez myslel ze naco mi je automat ale odkedy som snim zacal jazdit uz by som auto bez automatu nechcel. Ak by to bolo auto na zabavu na vikendy tak manual je ok, ale na kazdonenne jazdenie by som fakt porozmyslal nad automatom, hlavne ak jazdis vela mesto alebo km. Je to podla mna po motore najdolezitejsia vybava v aute. Prirovnal by som to k SSD v pc, nieje to nevyhnutne potrebne ale uzivatelsky zazitok je ovela lepsi s ako bez.
Predtým som jazdil na 7DSG v Passate, teraz máme vo firme 7AT i30 a nie je to ono.. Keby som len stál v zápche asi fajn, ale vravím u toho CIVICu kde sa dá užiť motor i prevodovka, fakt nie...
Keby som bral 1.0 tak idem do CVT ale do 1.5 ma nepresvedčíte ...
V mojom 2.0 TDi od AUDI je 320Nm, ten samý sa dodával aj 16V s 125kW a rovnakou prevodovkou.. PRevodovka zvládne v manuále okolo 380-390Nm bez poškodenia...Ivko napísal: ↑Po 29. Jún, 2020, 15:29 Tento vtip bol ešte lepší, len úpravou RJ zo 110PS na 180PS, kamarát pri úpravách kde výkon narastie o vyše 50% sa menia vstreky, mení sa turbo...
Prevodovka (spojka) s odretými ušami - minimálne výmena obloženia lamely, brzdy by tiež patrilo vymeniť za väčšie a chladiaci okruh by mal mať seriový chladič vymenený za celohliník, iný intercooler, často sa pridáva olejový chladič
A to som sa ešte nedostal do vnútra motora, ako kované piesty, pevnostné skrutky hlavy...
Kto chce výkon, nie je nič lepšie ako si kúpiť auto kde ten výkon už je
Bud by som to nechal ako je, vela ludí ani netúži kúpiť jazdenku v ktorej sa niekto babral. Alebo iné auto, splácať sa dá čokolvek a nie je nič horšie ako kúpiť na dlhú dobu, k tomu splácať, kde mi niečo nevyhovuje
Ďalej, pozri sa aké má CIVIC brzdy - najlepšie v triede. 293mm vzduchom chladené kotúče vpredu. To auto je niečo medzi športovým autom a daily use autom. Mimochodom v USA osadzujú 280/260...