Ja len toľko, že možnosť vyvolania zemetrasenia HAARPom som nespomínal. Prečo?
Nuž lebo na to treba obrovskú energiu a hlavne - ako
Ondro1 správne poznamenal - skúste to nasmerovať na zem cez štvrť zemegule

Zem je totižto guľatá

Preto sa určite nedohovoríte s 1-4W vysielačkami s niekým na opačnom konci zemegule. Vlny nevedia samé zatáčať počas cesty, to nie je riadená strela

Bez ďaľších antén, rozmiestnených relatívne husto, po svete to proste nejde.
K tým tornádam - práve toto je podľa mňa oveľa reálnejšie, pretože sa to nemusí "páliť" len do ionosféry, ak sa to šupne v správnom čase na správnom mieste, tak je to reálne. Tvorba počasia je veľmi zložitá, lenže práve na akúkoľvek zmenu/tvorbu frontu, stačí často
malá energia ak sa použije v správnom čase na správnom mieste.
Takže ak by vedeli kde presne nad USA je napr. 85%-ná šanca, že z "týchto mrakov" bude tornádo, a v správny čas by tomu dopomohli, tak skutočne je možné tornádo vyvolať.
Ale zasa prosím vás - počasie nevieme(a ani nebudeme vedieť) poriadne predpovedať, nie to ešte ho presne a cielene na rôznych miestach vyrábať.
Pre tých, čo schú vedieť čo sa snažím povedať v troch horných odsekoch - vygooglite si "Butterfly effect"
Takisto HAARP sa nemôže zameriať na hocaké miesto na zemeguli, a to z dôvodov uvedených v odseku
1 tohto príspevku
A ak niekto poznáte spôsob, ako by sa dali vlny z HAARP odraziť od ionosféry pod dákym presným uhlom na iné miesto na zemeguli, tak ja o ňom
neviem. Pretože ionosféra je elektrónová "polievka", ktorá by povedzme že pohltila/odrazila vlny z HAARPu, lenže ako chcete odraziť pod presným uhlom niečo (napr.) od neznámeho nehomogénneho plynu?
(prirovnanie k ionosfére)