ako napísal fauguzstin, inak mám 500GB 840, ale hlavne kôli pomeru cena/kapacacita
menšie verzie už takú dobrú cenu nemajú 120 by stála cca 72E
840 je čistý lowend
čo sa TLC týka bohužial toho bude len pribúdať
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Ako medzi Samsung PM830-kou a Crucial m4 v pripade mSATA nie je az tak velky rozdiel ako medzi Samsung 830 a Crucial m4 v pripade 2.5" diskov, ale rozdiel tam stale je.
No tak ked to kazdy magor kazdu chvilu testuje . Ja mam moj 830 256GB uz pol roka a nebadam ziadne zmeny. V pripade beznych 2.5" diskov je rozdiel medzi 830 a m4 omnoho vacsi.
Ja mam tiez otazku. Zajtra si idem pre Intel ITX dosku DQ77KB. Ma mSata slot a rozmyslal som, ze v ramci miniaturizacie a spotreby tam vrazim mSata SSD. Dost ma ale odradilo toto: http://pc.zoznam.sk/crucial-m4-intel-52 ... ook?page=9 Uz by som bral jedine Crucial. Nechapem jedno, ked tomu mSSD Intel napise v specifikacii spotrebu v LOADE 300mW, ako je mozne, ze ten disk tak pecie?!
Btw, predtym som mal http://www.alza.sk/kingston-ssdnow-v-20 ... 389616.htm ktoremu vyrobca pise relativne poctive 2W pri zapise a ked som to porovnal so 7200ot, 2,5" Blackom od WD, tak to robilo len 1W rozdielu v prospech Kingstonu...
Co si o tych mSata SSD myslite, ma to vyznam kupovat do desktopu? Odradzaju ma tie teploty, zivotnosti to urcite neprida..
http://pc.zoznam.sk/crucial-m500-240gb- ... ndy?page=0
...no, neviem neviem, čakal som o chlp viac ... ale tak zas cenu má postavenú ako novinka celkom rozumne, teda +/- rovnakú ako M4 (pravdepodobné, že po pár mesiacoch od uvedenia aj tak ešte pôjde dole) a tiež je pravdepodobné, že časom cez fw ešte trochu budú dvíhať výkon
DESKTOPMB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case:Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 DESKTOP 2MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB) Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
tak sa mi stala osemetna vec
moj intel 320 po takmer dvoch rokoch vcera spravil nasledovne:
zamrzol kvoli nemu os a po restarte uz system nenabootoval
zistil som ze sa jedna o tzv, 8mb bug
podla internetu, treba spravit secure erase. To nejde, pretoze hlasi. ze ssd je frozen.
tak tu vyse hodiny skusam, podla hintu z toolbox, vypinat a zapinat power sata cable, tzv=power cycling
vtipny paradox je, ze na stranke intel uvadza update firmware ktory tento bug riesi, a ten ssd disk cely cas na tom firmware fici.
predpokladam, ze ste sa uz s takymto niecim stretli. moc som tu nesnoril, preto aj hned pisem. sry teda za repost.
je nejaka cesta ako vyriesit toto issue?
ja som uz viacmenej rozhodnuty pre reklamaciu.
dik
e: otazka na zaver, do akeho 120gb ssd disku by ste sli v sucastnosti vy?
a tak je to vsetko jedno, vymenili mi i320 za i520 bez problemov.
moc sa mi nechce veriť že ti nonahci nevadí
mne sa podarilo to isté a v podstate sa nedalo na tom robiť a 4200ot HDD bola oproti tomu slasť
zase prepnutie na AHCI nieje nič zložité
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Niee ja somár jasné že to mám v AHCI som to polietol, lebo trocha som sa zmotal- kedy sa to musí ssd prepnúť do IDE? ked sa fm nahadzuje? to ma poplietlo ...trocha zmotané sorry ale dnes mám krv v nohách nie v mozgu
Ahojte, v NB mám SSD 25GB a SATA 300GB... na SSD disku mám win7, ktorý po aktualizáciách a nainštalovaných programov zožral všetko miesto na SSD. Viem nejakým sposobom urobíť virtualnu jednotku pozostávajúcu z SSD+ nejaké GB zo SATA bez toho aby som musel formátovať ? diky
Ak sa da na systeme nastavit kesovanie na SSD, ja by som odporucal nastavit to tak a nainstalovat kompelt novy system. 25G je extremne malo a vsetky SSDcka naviac strasne spomaluju ked su plne...