Káva a všetko s ňou spojené
Re: Káva a všetko s ňou spojené
My mame v robote Philips Saeco Xsmall. Ja sice moc nekavickujem, ale ochutnam ked kolegovci donesu nejaku novu kavu a je to dobra zmena oproti instantnym kavam.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
instantna kava je pekna sracka. Minule som si zo srandy spravil nejaku "Jacobs Gold Crema" ci jak sa to vola...po 2 duskoch to skoncilo v umyvadle. Principialne kvoli tomu ako sa instantna kava robi, nemoze byt dobra. Ako bonus sa urcite este na vyrobu pouzije to najhorsie, co sa im podari najst.
Vcera ma celkom pobavilo video http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-kava
Vcera ma celkom pobavilo video http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-kava
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
nahodou, ja si ju miesam s grankom
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- M1ch4l
- VIP
druha taka vec, 20% kakaa a 75% cukru
no nemozeme vsetci pit vyberovu kavu (udajne tak 5% svetovej produkcie) a kakaa je uz teraz vo svete nedostatok.
no nemozeme vsetci pit vyberovu kavu (udajne tak 5% svetovej produkcie) a kakaa je uz teraz vo svete nedostatok.
Ale no, ved su tam aj vitaminy! A nahodou, chuti mi viac ako ked sa babrem dve minuty s vymiesavanim kakaa. Sem-tam si prinesiem z Holandska nejake "premium" kakao, ale to je skor dobre do kolacov.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Isteze "premium" z Holadska su dobre do kolacov. A kolko smiechu a radosti je z tych kolacikov.
Btw, Barzzuz bude mat daku speci vianocnu zmes aj tento rok, neviete, ci je to uz dostupne a ak ano, o aku zmes sa jedna?
Btw, Barzzuz bude mat daku speci vianocnu zmes aj tento rok, neviete, ci je to uz dostupne a ak ano, o aku zmes sa jedna?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
..tak krajšia polovička rozhodla, že sa bude kupovať plnoautomat..
naozaj je mi ťažko zorientovať sa v toľkých značkách a modeloch, od philips saeco až po jura a "čojaviemčoešte"
na čo si dať pozor? čo je pri týchto strojoch najdôležitejšie? reálny rozdiel vo výrobcoch?
instantná káva je klasika - pracovná rýchlovka
naozaj je mi ťažko zorientovať sa v toľkých značkách a modeloch, od philips saeco až po jura a "čojaviemčoešte"
na čo si dať pozor? čo je pri týchto strojoch najdôležitejšie? reálny rozdiel vo výrobcoch?
instantná káva je klasika - pracovná rýchlovka
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ja som zhodou okolností skončil pri automate philips xsmall.
Mali sme s priateľkou sviatok a chcela ma potešiť. Bol v metre v akcií za 170€.
Dobrý kauf, kávu robí dobrú.
Ináč som bol rozhodnutý za gaggia classic + mdf no ten set je cenou inde
Väčšinou pijeme cuba z barzuzz ktorá nám chutí obom, zvyšok času bellarom espresso z liedla. Nieje taká zlá vzhľadom na cenu
Skúšal som aj tchibo (modrý obal s tukanom, meno neviem) no bola strašne kyslá. V FP bola ale celkom ok.
@zachary sme na tom podobne, ani moja nechcela páku+mlyn.
Určite kupuj taký čo má vyberateľnú sparovaciu komoru.
Vieš si v niektorých vymeniť aj misky no to nieje tak podstatné ako to, že to vieš celé vybrať a umyť.
Saeco/philips/siemens to majú, krups nie napr.
Skús udať rozpočet a podľa toho sa dá niečo vybrať.
Mali sme s priateľkou sviatok a chcela ma potešiť. Bol v metre v akcií za 170€.
Dobrý kauf, kávu robí dobrú.
Ináč som bol rozhodnutý za gaggia classic + mdf no ten set je cenou inde
Väčšinou pijeme cuba z barzuzz ktorá nám chutí obom, zvyšok času bellarom espresso z liedla. Nieje taká zlá vzhľadom na cenu
Skúšal som aj tchibo (modrý obal s tukanom, meno neviem) no bola strašne kyslá. V FP bola ale celkom ok.
@zachary sme na tom podobne, ani moja nechcela páku+mlyn.
Určite kupuj taký čo má vyberateľnú sparovaciu komoru.
Vieš si v niektorých vymeniť aj misky no to nieje tak podstatné ako to, že to vieš celé vybrať a umyť.
Saeco/philips/siemens to majú, krups nie napr.
Skús udať rozpočet a podľa toho sa dá niečo vybrať.
- M1ch4l
- VIP
Odar, co hovoris na tu Colombia Carlos Imbachi?
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ceh Hario vyborna citronova, ovocna kava. Kto ma rad tieto chute, kludne ju skuste. Rwanda Coko ma az tak nezaujala.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
carrefour ethiopia 3eura 250g uplne super , skoda ze je mleta
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Už roky rokúce pijeme len Popradskú Extra Špeciál a ja vám neviem ale mne ako extra špeciál fakt nepripadá Pijem to fakt len v nutnosti keď potrebujem nezaspať, ale fakt nieje to bohviečo. Hlavne mi tam zavádza tá akoby "mentolová" pachuť, fuj.
Nejakú dobu sme mali Tassimo, čistá čierna káva z toho bola dobrá (!) ale človek musel vystriedať 3 kapsle aby z toho dačo bolo tak to onedlho letelo z domu hej a ešte čokoláda z toho bola celkom dobrá
Teraz sa mi do rúk dostalo nejaké Puro Fairtrade espresso, chutná to o dosť lepšie ako Popradská i keď je možno trochu slabšia (možno aj preto tá lepšia chuť, neviem).
Samozrejme všetko to pijem bez všelijakého cukru a podobných hovadín. Inak moc na kávy niesom, uprednostňujem kvalitný Earl Grey
Nejakú dobu sme mali Tassimo, čistá čierna káva z toho bola dobrá (!) ale človek musel vystriedať 3 kapsle aby z toho dačo bolo tak to onedlho letelo z domu hej a ešte čokoláda z toho bola celkom dobrá
Teraz sa mi do rúk dostalo nejaké Puro Fairtrade espresso, chutná to o dosť lepšie ako Popradská i keď je možno trochu slabšia (možno aj preto tá lepšia chuť, neviem).
Samozrejme všetko to pijem bez všelijakého cukru a podobných hovadín. Inak moc na kávy niesom, uprednostňujem kvalitný Earl Grey
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
popradska je cierny spaleny mastny hnus, aj ked od oproti uletom ale tchibo je to este fajn
skus tu carrefour + french press z tesca a budes vysmiaty, za 10e paradny combo darcek
skus tu carrefour + french press z tesca a budes vysmiaty, za 10e paradny combo darcek
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite