Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady,Predaj, Paypal atd
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Re: Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady, Paypal atd
No však ale PayPal to odomňa chce..
Pretože čo sa strháva tých 1,50€ aby si overili pravosť karty a od banky si potom požiadate to číslo, ktoré zadáte na PP a karta sa im overí. Lenže ja som tam zadával nejaké iné čislo, tak mi PP kartu blockol. Aby som ju mohol odblockovať, mám im poslať to, čo som dal do quote.
Chápete ma dúfam..
Pretože čo sa strháva tých 1,50€ aby si overili pravosť karty a od banky si potom požiadate to číslo, ktoré zadáte na PP a karta sa im overí. Lenže ja som tam zadával nejaké iné čislo, tak mi PP kartu blockol. Aby som ju mohol odblockovať, mám im poslať to, čo som dal do quote.
Chápete ma dúfam..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
No ano, ale nepisal si ze to chce od teba PayPal. A chcu po tebe :
- preukaz
- vypis z kreditky, obsahujuci tvoju adresu a meno.
- preukaz
- vypis z kreditky, obsahujuci tvoju adresu a meno.
- Sphyn0x
- Používateľ
Výpis z kreditky? Aký výpis? Akože hocičo, čo som platil alebo čo?
-
- Moderátor
Normalny vypis pohybov na kreditke, ktory ti posiela banka.
A recent card statement showing the last four digits of the card, your billing address and your full name as registered on your PayPal account
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Nic netreba im posielat ziadne doklady. To nech ta ani len nenapadne to niekomu poslat.
Oni len si overia, ci ta platobna karta je ozaj tvoja. A to tak, ze z nastavenej kreditky stiahnu 1.50€ a ked ti pride vypis z uctu, tak tam bude jedno stvorcislie a oto tam ide. To treba napisat do tvojho uctu na dokoncene identifikacie karty. Potom ti tie peniaze vratia na ucet.
Oni len si overia, ci ta platobna karta je ozaj tvoja. A to tak, ze z nastavenej kreditky stiahnu 1.50€ a ked ti pride vypis z uctu, tak tam bude jedno stvorcislie a oto tam ide. To treba napisat do tvojho uctu na dokoncene identifikacie karty. Potom ti tie peniaze vratia na ucet.
Spoiler: ukázať
- Sphyn0x
- Používateľ
Asi si nečítal, čo som písal, však?
Zdravim, prave mi prisiel z colnice list ze mam balik v bratislave na colnici. Kupil som na ebay pouzity iPhone 4 z USA. Ale nie som si isty ako teraz postupovat, ja som momentalne v skole v Brne a mama mi akurat volala ze mam postu ze volaky balik mam na colnici, neviete mi niekto zo skusenosti povedat ako postupovat? Musim tam behnut osobne? Predpokladam ze clu sa asi nevyhnem aj ked to bolo posielane ako dar... Ja len dufam ze to bude neaka rozumna cena, za iPhone som zaplatil 370 eur... Takze ak mam sformulovat otazku neak spravne, clu sa nevyhnem? musim tam behnut osobne? resp. ako ste postupovali vy v podobnom pripade? Dakujem
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Clo ti daju, nevyhnes sa tomu, ked ti to uz raz zastavili. Matka by to mohla vybavit aj za teba, splnomocnenie nebude treba, tam su radi, ked sa toho zbavia. Inak s tym clom si mal ratat...
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Tipujem, ze ti to posielali cez USPS (cize obycajna posta, nie kurier). Ja som takto pred par tyzdnami kupoval tiez jednu vec z USA, 23.12. mi dosiel list, co vsetko a na aku adresu poslat (zial, nebol som doma takze som si po neho bol az 27.12 ). Vsetko, co potrebuju je v listoch, ktore ti prisli postou (mali by byt dva). Ak tam nemozes/nechces ist osobne, mozes im to poslat postou alebo emailom. Ja osobne som si zvolil email, hlavne kvoli tomu, ze byvam v PO a zasielkova colnica je v KE, a momentalne su to uz 4 dni, co cakam na ukoncenie colneho konania (zial, neposlali mi ziadny email naspat, ze ci akceptuju to co som poslal resp. ci im netreba este nieco navyse, takze predpokladam, ze maju vsetko co treba. Sudiac podla toho, co vsetko som posielal na colne konanie, ked ma zastupovala DHL, tak by mali mat vsetko, co treba). Ak ta zaujima presne, ze co som im posielal, tak tu je zoznam:
- kopiu obcianskeho preukazu, predna aj zadna strana
- detail obratu zo slsp
- detail obratu z paypal
- paypal invoice
- vypisane a podpisane papiere, ktore mi od nich prisli postou (hlavne to, ze suhlasim s tym, aby posta za mna vystupovala v colnom konani)
takisto som v emaile popisoval, ze co mi to vlastne ide, z coho to je vyrobene a na co to vlastne sluzi. Ak si kupoval cez ebay, tak im posli detail objednavky namiesto paypal invoice. Dolezite je, aby mali dva doklady s rovnakou sumou, bez toho ti mozu odmietnut preclit zasielku kvoli tomu, ze ti nebudu moct stanovit vysku cla (aspon u mna vzdy pytali dva doklady s rovnakou sumou, cize bud jeden doklad, ktory suhlasi s fakturou prilozenou k baliku alebo 2 doklady o prevode penazi, ak je ta suma ina ako je na prilozenej "fakture").
Co sa tyka toho, kolko budes platit, tak pri cene 370e sa priprav, ze budes platit clo aj dan, co je nejakych ~22% z celkovej sumy. Pri zasielkach nad 30-40e sa plati dan (20%), nad 150e sa plati aj clo (2-7(?)%, zalezi od charakteru zasielky).
Imo najlepsie by bolo,keby si si tie listy, co ti poslali precital sam, aby si vedel, co presne od Teba chcu a potom osobne zasiel na colnicu, aby si si bol isty, ze dostali vsetko tak ako mali.
- kopiu obcianskeho preukazu, predna aj zadna strana
- detail obratu zo slsp
- detail obratu z paypal
- paypal invoice
- vypisane a podpisane papiere, ktore mi od nich prisli postou (hlavne to, ze suhlasim s tym, aby posta za mna vystupovala v colnom konani)
takisto som v emaile popisoval, ze co mi to vlastne ide, z coho to je vyrobene a na co to vlastne sluzi. Ak si kupoval cez ebay, tak im posli detail objednavky namiesto paypal invoice. Dolezite je, aby mali dva doklady s rovnakou sumou, bez toho ti mozu odmietnut preclit zasielku kvoli tomu, ze ti nebudu moct stanovit vysku cla (aspon u mna vzdy pytali dva doklady s rovnakou sumou, cize bud jeden doklad, ktory suhlasi s fakturou prilozenou k baliku alebo 2 doklady o prevode penazi, ak je ta suma ina ako je na prilozenej "fakture").
Co sa tyka toho, kolko budes platit, tak pri cene 370e sa priprav, ze budes platit clo aj dan, co je nejakych ~22% z celkovej sumy. Pri zasielkach nad 30-40e sa plati dan (20%), nad 150e sa plati aj clo (2-7(?)%, zalezi od charakteru zasielky).
Imo najlepsie by bolo,keby si si tie listy, co ti poslali precital sam, aby si vedel, co presne od Teba chcu a potom osobne zasiel na colnicu, aby si si bol isty, ze dostali vsetko tak ako mali.
Desktop
Odo mňa chceli len číslo OP a nejaký doklad o kúpe pre porovnanie ceny. Posielal som to mailom, odpovede som sa ale nedočkal, tak som tam zavolal a oznámili mi, že je to v poriadku a že mi zásielka príde poštou. Taktiež colný úrad KE
- filuS
- Používateľ
Tak moje prve skusenosti s colnym uradom boli cez DHL (2 zasielky z Ciny), a oni si vyslovne vyziadali kopiu obcianskeho preukazu. Nechcel som teda nic riskovat a tak som im poslal nascanovany OP, teda v podstate uplne vsetko na co som si spomenul. Tak ci onak, v oznameni, ktore mi prislo postou bolo napisane, ze chcu odo mna okrem ineho aj "obciansky preukaz, resp. splnomocnenie na zastupovanie v colnom konani", a nemyslim si, ze som si nejako uskodil tym, ze som im poslal kopiu celeho OP. Najlepsie by bolo, keby tam isiel osobne, aspon by hned vedel, na com je.
Desktop
Inak, mne pri cene 57,42 dolára vznikol colný dlh 9€, takže iphone sa ti riadne predraží..
-
- Moderátor
Co sa tyka toho iPhone, na elektroniku sa vacsinou ziadne clo neplati, takze to bude "iba" 20% DPH. Bude to zaujimave ako im odprezentujes cenu tvojho "giftu" .
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
odkial mas ze sa clo na elektroniku neplati?
teda vecsinou?
teda vecsinou?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- filuS
- Používateľ
Tak podla mojich informacii, co som si to hladal na strankach colneho uradu pred par mesiacmi (ked som prvy krat bral nieco vacsie zo zahranicia), tak som nasiel paragraf, odstavec, dodatok alebo co to bolo, v ktorom bolo uvedene, ze za elektroniku je clo 2%. A suhlasi to aj s mojimi poslednymi skusenostami, colny dlh, ktory som platil bol v prvom pripade vo vyske 21.55% a druhy 22.3%. Z mojej skusenosti by som teda radsej pocital s 22%-nym colnym dlhom. Imo si si radsej mal kupit SGS2, je to lepsi phone ako iPhone 4 a aj by ta vysiel lacnejsie a zo Slovenska.
Desktop