COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Samozrejme ze to nariadenie dokonale, ale tak ak ma clovek vsetkych pochopi, ze von nema chodit. Ja mam dojem ze niektori ludia potrebuju na vsetko podrobny manual, ako maju ludia v amerike ku spotrebicom. Prirovnal by som to, k nazoru, preco nemozem dat macku do mikrovlnky, kedto v navode nikde nie je.
Ja mam dojem, ze na slovensku sa budu len pravidla sprisnovat a krajiny vedla budu polavovat. My si tu ale nemozeme nehat narast extremne pripady ochorenia, lebo by to skoncilo zle. A ludia by neumierali len na Coronu
Ja mam dojem, ze na slovensku sa budu len pravidla sprisnovat a krajiny vedla budu polavovat. My si tu ale nemozeme nehat narast extremne pripady ochorenia, lebo by to skoncilo zle. A ludia by neumierali len na Coronu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Načo ich tu furt vozia?
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
sak sa chod bicyklovať, nikto ta nedrzi, len sa potom nestazuj ze ti pride platobny rozkaz
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
dendroid preco v tom hladas logiku? nie si v postaveni aby si si to mohol dovolit. Mas sa riadit predpisom tam to pre teba ako pre obcana konci, preco tomu nerozumies? Aka je logika v tom ze je MPV na dialnici 130kmph aj v roku 2020 bez ohladu na to ake mas vozidlo a na aku rychlost je projektovana cesta? ziadna, je to nariadene zakonom, ty sa mas toho drzat alebo trpiet postih.
Zdrzme sa osobnych urazok pani nicomu/nikomu to neprospieva.
Ďakujem
Zdrzme sa osobnych urazok pani nicomu/nikomu to neprospieva.
Ďakujem
uz so mnou nebyvas, uz ma nema kto obuvat
keby si nebol zabedneny, tak by si pochopil, ze ak ist von, tak maximalne s niekym, kto s tebou zije a zdiela s tebou cas, a teda aj vzduchTakze ak byvam na private s kamosom, tak s nim smiem ist na bajk. Ked byvam sam a kamos byva v dome oproti, tak uz s nim na bajk nemozem ist. Uzasna logika.
ten tvoj podobne zmyslajuci sused sa styka s inou skupinou ludi, ci uz doma, v obchode, praci alebo kdekolvek inde a je mozne, ze je bezpriznakovym prenasacom, takze vdaka nemu mozes ochoriet ty, tvoji spolubyvajuci a ak sa kdesi odtrepes, tak aj vsetci tam
uz rozumies mojko?
krasny sposob ako niekoho cudzieho alebo seba nakazitKed idem s niekym na bajk, tak si mozno chcem aj niekde posediet na lavicke a dat si pivo. Takze nie, nema vyznam, ze pojdem ja a kamos pojde 3 kilometre predomnou.
maj sa, nebudes chybat, ale hlavne ZOSTAN DOMA
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
To si na tom teda dost zle, ked ani nevies, kto s tebou byva alebo byval. Dakujem tiez za potvrdenie, ze sa nedokazes sam obut, myslel som si to.beardie napísal: ↑Ut 07. Apr, 2020, 13:14uz so mnou nebyvas, uz ma nema kto obuvat
keby si nebol zabedneny, tak by si pochopil, ze ak ist von, tak maximalne s niekym, kto s tebou zije a zdiela s tebou cas, a teda aj vzduchTakze ak byvam na private s kamosom, tak s nim smiem ist na bajk. Ked byvam sam a kamos byva v dome oproti, tak uz s nim na bajk nemozem ist. Uzasna logika.
ten tvoj podobne zmyslajuci sused sa styka s inou skupinou ludi, ci uz doma, v obchode, praci alebo kdekolvek inde a je mozne, ze je bezpriznakovym prenasacom, takze vdaka nemu mozes ochoriet ty, tvoji spolubyvajuci a ak sa kdesi odtrepes, tak aj vsetci tam
uz rozumies mojko?
krasny sposob ako niekoho cudzieho alebo seba nakazitKed idem s niekym na bajk, tak si mozno chcem aj niekde posediet na lavicke a dat si pivo. Takze nie, nema vyznam, ze pojdem ja a kamos pojde 3 kilometre predomnou.
maj sa, nebudes chybat, ale hlavne ZOSTAN DOMA
A ty mojko rozumies, ze doteraz sa ludia takto stretavali a aj sa budu stretavat aj vy vsetci ostatni ?
Ano, nariadenie ma zaujima a mam pravo s nim nesuhlasit, ked si myslim, ze by sa to dalo vymysliet rozumnejsie. Co som tu uz parkrat povedal. Argumentov rozumnych som sa nedockal, len zasa taketo uzasne vyplody logiky.
A celkovo k locku, je to na hlavu, mame plus 20 pripadov denne a vsetko zavrete. V KE uz hromadne prepustili 200 ludi. Chore.
Posledny prispevok, fakt strata casu a energie a len si clovek pokazi den, ked ho vytoci komplexman s macikom v avatare.
Naposledy upravil/-a dendroid v Ut 07. Apr, 2020, 13:20, upravené celkom 1 krát.
- CRO
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 07. Nov, 2017, 19:02
Ako to je s poštou. Môžem na ňu ísť ?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Nesuhlasit mozes ale dodrziavat ho musis. Nevydrzis 6 dni dodrziavat nariadenie? Zaplat si tu pokutu a mozes si chodit kam len chces a skym chcesAno, nariadenie ma zaujima a mam pravo s nim nesuhlasit, ked si myslim, ze by sa to dalo vymysliet rozumnejsie. Co som tu uz parkrat povedal. Argumentov rozumnych som sa nedockal, len zasa taketo uzasne vyplody logiky.
No neviem ale vacsina ludi co poznam tak sa nestretavaju s nikym mimo domacnosti.A ty mojko rozumies, ze doteraz sa ludia takto stretavali a aj sa budu stretavat aj vy vsetci ostatni ?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
corona obmedzuje aj zmysel pre humor, aby si si sa mal ist dat otestovat
ti hovorim, bez teba to uz nie je onoDakujem tiez za potvrdenie, ze sa nedokazes sam obut, myslel som si to.
skusim to znova a velmi jednoduchoA ty mojko rozumies, ze doteraz sa ludia takto stretavali a aj sa budu stretavat aj vy vsetci ostatni ?
- doporucenie zostat doma a chodit iba do prace a na nakupy je od vyhlasenia mimoriadnej situacie
- rozsirenie pocas Velkej noci je kvoli tomu, aby ludia, ktori bezne cez Velku noc cestovavaju za rodinou, zostali doma
- v inych krajinach staci, ked sa obcania vyzvu, u nas neustale ludia odrbavaju system, preto bolo potrebne ist na to razantnejsie
- ak sa ludia stretavaju a aj budu stretavat napriek tomu, ze to nie je absolutne nevyhnute, tak su sebestredni debili, pretoze aj bezpriznakovi ludia mozu nevedomky virus prenasat
ved navrhni?Ano, nariadenie ma zaujima a mam pravo s nim nesuhlasit, ked si myslim, ze by sa to dalo vymysliet rozumnejsie.
to nieco hovori skor o tebeArgumentov rozumnych som sa nedockal, len zasa taketo uzasne vyplody logiky.
nemame 20 pripadov denne, mame 20 potvrdenych pripadov denne, rozumiem, ze je to obcas zlozite na pochopenie, ale ak nie je clovek pozitivne otestovany, tak nie je v statistikemame plus 20 pripadov denne
a kedze sa robi len asi 1300 testov denne... (treba doplnit zbytok kauzality?)
ked sa pozriem na tvoj avatar, tak si predstavim teba a toho tvojho bicykloveho kamosa, peace^^Posledny prispevok, fakt strata casu a energie a len si clovek pokazi den, ked ho vytoci komplexman s macikom v avatare.
Sorry den - mozes nesuhlasit ale MUSIS ho respektovat. Mame vyhlasenu mimoriadnu situaciu.
@LordKJ - detto my si volavame a stretavame sa virtualne je to celkom fajn.
@LordKJ - detto my si volavame a stretavame sa virtualne je to celkom fajn.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
dendroid ako nehnevaj sa na mna, ale po precitani tvojich prispevkov som nadobudol dojem, ze ten tvoj avatar ta uplne vystihuje
Nechapem co stale riesis, zostan doma, nikam sa nedrb a hotovo...co je na tom take tazke pochopit?
Alebo druha moznost je, vyser sa na vsetko a rob si co chces, your choise...peace
Nechapem co stale riesis, zostan doma, nikam sa nedrb a hotovo...co je na tom take tazke pochopit?
Alebo druha moznost je, vyser sa na vsetko a rob si co chces, your choise...peace
COVID-19: On average only 6% of actual SARS-CoV-2 infections detected worldwide
Actual number of infections may already have reached several tens of millions
Date:
April 6, 2020
Source:
University of Göttingen
Summary:
The number of confirmed cases of coronavirus disease officially issued by countries dramatically understates the true number of infections, a report suggests. Researchers used estimates of COVID-19 mortality and time until death from a recent study to test the quality of records. This shows that countries have only discovered on average about 6% of infections. The number of infections worldwide may already have reached several tens of millions.
Actual number of infections may already have reached several tens of millions
Date:
April 6, 2020
Source:
University of Göttingen
Summary:
The number of confirmed cases of coronavirus disease officially issued by countries dramatically understates the true number of infections, a report suggests. Researchers used estimates of COVID-19 mortality and time until death from a recent study to test the quality of records. This shows that countries have only discovered on average about 6% of infections. The number of infections worldwide may already have reached several tens of millions.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
OBMEDZENIE POHYBU: POLÍCIA BUDE ÚSTRETOVÁ PRE ĽUDÍ SO ZDRAVÝM ROZUMOM
Na základe tisícok komentárov s opakujúcimi sa otázkami sa Policajný zbor rozhodol vydať nasledujúce stanoviska. V rámci dodržiavania uznesenia Vlády Slovenskej republiky odporúčame v najkonkrétnejších a najšpecifickejších situáciách riadiť sa zdravým rozumom. Čo to znamená?
Pri prejazde jednotlivými okresmi či už prostredníctvom motorového vozidla, bicykla alebo chôdzou sa musíte pripraviť na to, že pre príslušníkov Policajného zboru vyplníte dotazník so svojimi súkromnými a kontaktnými údajmi, ako aj s účelom vášho presunu. To, či ste uviedli pravdivé údaje budú policajti vyhodnocovať priebežne, napríklad aj počas vášho návratu do okresu, kde bývate.
Pre uľahčenie presunu a pre urýchlenie kontroly odporučame vám hodnoverne preukazat účel vášho presunu z okresu do okresu.
Čo môžete, ale nemusíte použiť? Napríklad: pracovná zmluva, potvrdenie od zamestnávateľa, súdne rozhodnutie o starostlivosti o dieťa, bloček z nákupu pri ceste naspäť do okresu, potvrdenie o neodkladnom výkone živnosti alebo podnikania, doklad o objednávke výkonu prác atď.
Cieľom mimoriadneho opatrenia je minimalizovať pohyb ľudí medzi okresmi. Policajný zbor si uvedomuje, že určitý pohyb bude pretrvávať aj počas platnosti nariadenia. Policajti pri hodnoverným preukázaní účelu cesty budú voči občanom postupovať ústretovo. Je nutné si uvedomiť, že obmedzenie má mať najväčší dopad na takých občanov, ktorí nerešpektujú akékoľvek opatrenie, ktorým nezáleží na tom, či vírusom nakazia svojich blízkych a susedov, ktorí majú z celej situácie zábavu a podobne.
Čo sa týka veľmi konkrétnych situácii, je nutné sa riadiť zdravým rozumom.
Bývam v „okrese 1“, no potraviny sú v „okrese 2“, ušetrím 30 kilometrov. Choďte do „okresu 2“, policajti vám nebudú robiť problémy.
Bývam v „okrese 1“ na hranici s „okresom 2“ a išiel som vyvenčiť psa, no v lese som prekročil hranicu okresu. Nič sa nedeje, policajti vám nebudú robiť problémy.
Svoje cesty minimalizujte, absolútne sa vyhýbajte rekreáciám mimo svojho bydliska. Von choďte iba na prechádzky do prírody, vyvenčiť psa, alebo na nákup (potraviny budú aj tak zatvorené v piatok, nedeľu a pondelok). Kto musí, nech naďalej chodí do práce, do miesta výkonu podnikania, alebo do miesta výkonu živnosti, ak sa na výkon jeho činnosti nevzťahuje jedno z predošlých opatrení. Príbuzných nenavštevujte, ak nie sú odkázaní na vašu starostlivosť
https://www.facebook.com/policiaslovaki ... 0962345770
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
"Svoje cesty minimalizujte, absolútne sa vyhýbajte rekreáciám mimo svojho bydliska. Von choďte iba na prechádzky do prírody, vyvenčiť psa, alebo na nákup"
Takto by som opisal svoj posledny mesiac. netreba z toho robit vedu Aj do prirody sa da ist, aj s kamosom kto chce, len prosto s rozumom!
Takto by som opisal svoj posledny mesiac. netreba z toho robit vedu Aj do prirody sa da ist, aj s kamosom kto chce, len prosto s rozumom!