Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu otáčok
Re: Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu ot
stala sa neuveritelna vec...Dostal sa mi do ruk Noctu A-15, ktora od cca 600ot doslova piska - jak pokazene turbo..
Teraz neviem ci je z D15 chladica alebo zvlast balenie co som mal.
Skusim ju nechat bezat ci sa tam nieco neupravi a ked nie tak 1 noctua co ma nejaku vadu
Teraz neviem ci je z D15 chladica alebo zvlast balenie co som mal.
Skusim ju nechat bezat ci sa tam nieco neupravi a ked nie tak 1 noctua co ma nejaku vadu
Spoiler: ukázať
tak to je dosť výnimočné...mne tých Noctua rukami prejde a zatiaľ som s týmto problém nemal.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
ja som ich mal za poslednych par rokov mozno tak 20-30 a vsetky v pohode...ked som pocul tuto tak whaaaat?
však práve.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
Mam doma p14 redux ktorý cvaka podobne ako staré hodiny
Redux nie sú Ačkové rady, ja medzi nimi badám dosť veľké rozdiely v prejave ložísk a motora. Ak cvaká od začiatku bolo treba reklamovať .
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Mam otazku. Vadi fanu,ak dostava tak malo V, ze sa sam neroztoci a pojde tak trebars 8 hod v kuse ?
Je to na chladici na cpu a tomu to nevadi,ked idluje..pasivne sa uchladi..fan rotocim cez regulator len ked nieco hram
Je to na chladici na cpu a tomu to nevadi,ked idluje..pasivne sa uchladi..fan rotocim cez regulator len ked nieco hram
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Neviem či ťa to zaujíma aj po 3 mesiacoch, ale skúsim.
IMO to nevadí, motoru je to jedno, ten spína póly rovnako ako keby sa fan točil, akurát pri nižšom napätí ten elektromagnetický signál proste neroztočí vrtuľu. Ale funguje úplne rovnako, o žiadnu neštandardnú námahu navyše pre motor nejde. Jediná vec, že ložisko/oska rotora sú namáhané jednostranne pri tom cukaní /s ohľadom na pôsobenie gravitácie/. Ale v akom časovom horizonte by to malo vplyv na životnosť neviem odhadnúť. Ale určite len minimálny a pri kvalitných ložiskách až nulový.
IMO to nevadí, motoru je to jedno, ten spína póly rovnako ako keby sa fan točil, akurát pri nižšom napätí ten elektromagnetický signál proste neroztočí vrtuľu. Ale funguje úplne rovnako, o žiadnu neštandardnú námahu navyše pre motor nejde. Jediná vec, že ložisko/oska rotora sú namáhané jednostranne pri tom cukaní /s ohľadom na pôsobenie gravitácie/. Ale v akom časovom horizonte by to malo vplyv na životnosť neviem odhadnúť. Ale určite len minimálny a pri kvalitných ložiskách až nulový.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
UPDATE : 17.7.2016 - kompletnú tabuľku meraní nájdete v prvom príspevku na úvodnej strane témy.
Malé letné oživenie... včera som pri veľkom upratovaní objavil dva zabudnuté kúsky. Museli tam ležať cca 3-4 roky bez povšimnutia. Ani som ich nemal namerané, reku treba napraviť.
Pridané nasledujúce modely:
Noiseblocker Multiframe M12-PS 120mm PWM
Scythe Gentle Typhoon D1225C12B3AP-13 120mm
Malé letné oživenie... včera som pri veľkom upratovaní objavil dva zabudnuté kúsky. Museli tam ležať cca 3-4 roky bez povšimnutia. Ani som ich nemal namerané, reku treba napraviť.
Pridané nasledujúce modely:
Noiseblocker Multiframe M12-PS 120mm PWM
Scythe Gentle Typhoon D1225C12B3AP-13 120mm
Re: Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu otáčok
mino nemal si v rukach nahodou Cougar fany? ako su natom z hlucnostou a regulaciou...
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Nie, Cougary som nemal ziadne...
Mal som na nich zalusk este ked vysli prve Vortex akoze high-end - prve modely s FDB loziskami, ale v tom case boli aj zaujimavejsie veci co som si chcel osahat a potom uz som sa k nim nedokopal, aj ked su to zaujimave dizajny. Neskor som zaregistroval, ze to rozsirili o lacnejsie kusky, ako poskuloval som po nich viackrat, ale nakoniec som ich vzdy vyhadzal z kosika. Podobne to mam uz asi rok s Phanteksmi, hlavne tie modely so sirokymi lopatkami /tusim MP/ stavane na tlak ma celkom lakaju. Zatial som ale jedny aj druhe obisiel hlavne preto, ze tie znacky by sa mi este horsie predavali v bazari nez tie osvedcene high-endy... o tom vieme svoje.
Mal som na nich zalusk este ked vysli prve Vortex akoze high-end - prve modely s FDB loziskami, ale v tom case boli aj zaujimavejsie veci co som si chcel osahat a potom uz som sa k nim nedokopal, aj ked su to zaujimave dizajny. Neskor som zaregistroval, ze to rozsirili o lacnejsie kusky, ako poskuloval som po nich viackrat, ale nakoniec som ich vzdy vyhadzal z kosika. Podobne to mam uz asi rok s Phanteksmi, hlavne tie modely so sirokymi lopatkami /tusim MP/ stavane na tlak ma celkom lakaju. Zatial som ale jedny aj druhe obisiel hlavne preto, ze tie znacky by sa mi este horsie predavali v bazari nez tie osvedcene high-endy... o tom vieme svoje.
Mino, ako boli na tom BeQuiety? Konkrétne tie Silent Wings 2, uvažujem že si zoberiem zopár na test
Ja ich budem zajtra montovat na radiator. Znacne tichsie ako NF-F12, ale prietok bude nizsi no.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Tak jak píše stiv, SilentWings2 sú hlavne o tichu aj pri vyšších otáčkach, ale to neznamená, že by nič nefúkali. Len je tam proste priorita ticho pred max. výkonom a výborná regulovateľnosť. Inak kvalita je top, bez pazvukov a špičkové ložiská.
Mino, co tak zrecenzovat nove SilentWings 3? Konkretne 140mm pomalobezny model, bez PWM