Káva a všetko s ňou spojené
Re: Káva a všetko s ňou spojené
S poslednou objednavkou z cerstvakava.cz som velmi nespokojny. Etiopia bola naprazena nerovnomerne, niektore zrnka boli uplne cierne, ine slabo hnede (v jednom baleni), na zrnkach vidno mastne flaky. Po otvoreni balicka bolo citit spalenu kavu.
Doma mam aj Nepal Mount Everest Supreme a Santo Domingo Barahona AAA z casadelcaffe. Mount Everest chuti vyborne, kavu s takou zvlastnou chutou som este nepil.
Doma mam aj Nepal Mount Everest Supreme a Santo Domingo Barahona AAA z casadelcaffe. Mount Everest chuti vyborne, kavu s takou zvlastnou chutou som este nepil.
Ideapad 3 14IIL05 - i3-1005G1 1.2Ghz | 12GB ram | 128GB ssd
Xbox Series S
Xbox Series S
Ako kávičkár pridám sa sem aj ja. Za mňa resp. aj manželku najlepšie nám chutí táto:
http://www.predajkavy.sk/zbozi/98-dallm ... kava-500-g
TO: xsi69
A chcem sa zároven opytat na skusenosti s tym kavovarom, tiež chcem niečo take, ale cenovo nechcem isť nad 250€, a našiel som ho teraz za nejakych 219,-€ ...
http://www.predajkavy.sk/zbozi/98-dallm ... kava-500-g
TO: xsi69
A chcem sa zároven opytat na skusenosti s tym kavovarom, tiež chcem niečo take, ale cenovo nechcem isť nad 250€, a našiel som ho teraz za nejakych 219,-€ ...
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Ajri - pytal si vratenie penazi? co ti odpisali? toto bola tvoja prva objednavka u nich? ja som mal od nich zatial vzdy ukazkovu kavu
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Objednavam pravidelne uz pol roka. Kava bola vzdy vyborna az na poslednu objednavku. Zatial som im nepisal, pochybujem ze by niekto pocas sviatkov cital maily.
Xbox Series S
Xbox Series S
rozmyslam, ze aj ja skusim od nich objednat, maju moznost zaslania tovaru do "Zasielkarne" na Hlavnej
mas s tym skusenost Ajri?
inak ako vlasne prazia? tmavsie/svetlejsie?
mas s tym skusenost Ajri?
inak ako vlasne prazia? tmavsie/svetlejsie?
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
Objednavam si stale cez zasielkovnu (Toryska - kvetinarstvo), s dorucenim som nikdy nemal problem. Kavu prazia tmavsie.
Xbox Series S
Xbox Series S
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
@pepo30 vrámci možností je dobrý
Ak si ochotný vzdať sa pohodlia automatu tak sa poobhliadni po gaggia classic na ebay.de napr.
Ideálne staršie verzie made in italy.
A ak chceš automat tak aj saeco xsmall poslúži dobre.
Ak robíš denne viac ako 5 káv tak sa poobhliadni po niečom čo má väčšie nádržky. (voda/odpad)
Ak si ochotný vzdať sa pohodlia automatu tak sa poobhliadni po gaggia classic na ebay.de napr.
Ideálne staršie verzie made in italy.
A ak chceš automat tak aj saeco xsmall poslúži dobre.
Ak robíš denne viac ako 5 káv tak sa poobhliadni po niečom čo má väčšie nádržky. (voda/odpad)
http://www.marketworld.sk/product_info. ... ts_id/8438
Tento konkretne, denne tak na 6-8 kav, a chcem automat.
Tento konkretne, denne tak na 6-8 kav, a chcem automat.
Naposledy upravil/-a pepo30 v Št 08. Jan, 2015, 13:32, upravené celkom 1 krát.
Dnes mi prisiel balicek . Panama lerida la loma ma sviezu jahodovu chut, kava je kyslejsia. Hodnotim 9/10. Druhu kavu som este neochutnal.
Xbox Series S
Xbox Series S
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
http://gpkava.sk/produkt/panama-kava-lerida/ 9,50 + 1,50 slovenskou postou. Pripadne ak mas v mieste bydliska lepsiu kaviaren, kupis aj tam. Ja GP kavu kupujem vacsinou v Nitre, ale 2 X som bral uz aj cez EShop.
No to su solidne palky... Som kavičkar, tiež mam svoju vybranu, ktoru kupujem (zatial len v Rakusku, hoci sa da kupit cez eshop aj tu) ale ta ma stoji cca. 7-8€ za pol kila zrnkovej.. Asi som zatiaľ ešte neni až taky fajnšmeker...
Naposledy upravil/-a pepo30 v Št 08. Jan, 2015, 17:53, upravené celkom 1 krát.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Vsak si treba na skusku kupit jednu, dve (jednu mozes zrovna trafit taku, co ta neoslovi) a potom si zhodnotit, ci to za to stoji. Kvalitativne porovnatelna je este doubleshot.cz. Z CR je ale dost drahe postovne, co to predrazuje. Cena kavy je +/- na gram to iste (doubleshot predavaju vacsie balenia). Mal som od nich na skusku dve a tiez su super. Od GP som mal zatial 10 druhov.
Niekedy chcem este skusit The Barn http://barn.bigcartel.com/products Ta sa da tiez kupit v NR.
Niekedy chcem este skusit The Barn http://barn.bigcartel.com/products Ta sa da tiez kupit v NR.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
pokial tej kavy nevypijes moc vela, tak si mozes v pohode dovolit aj drahsiu. Samozrejme, ked davas 2x denne alebo viac, citis tu cenu omnoho viac.
Co sa tyka samotnej kavy, staci nejaky rozumny kompromis. Samozrejme chces mat zrnkovu vyberovu kavu. Medzi nimi postaci vsak aj lacnejsia, ale aj tak sa vacsinou tie ceny pohybuju velmi blizko 1000 KC za kg, cize si moc nevyberies.
Zatial si myslim, ze viac zalezi na sposobe pripravy. No je to trosku "dvojsecna zbran". Mozes mat hociaku fantasticku kavu, zlou pripravou ju totalne zlikvidujes. Na druhej strane, cim lepsia priprava, tym je to citlivejsie na kvalitu kavy.
cez Vianocne prazdniny som mal moznost doma a u sestry vyskusat:
zalievana kava : aroma 0, chut 0. No to je ta odmena za jednoduchost pripravy.
instantna kava: aroma 0, chut 0. Ale aspon v tom nie je bordel.
kava z automatickej espreso masiny (doubleshot honduras): aroma dobra az velmi dobra, chut nic moc, takmer 0. Principialne espreso masina nie je vhodna na pripravu +-300ml kavy. Espreso by z toho bolo mozno dobre, to neviem. Ale to velke mnozstvo vody cez kavu len tak prebehne a nekona sa takmer ziadna extrakcia. Aspon si myslim, ze to je pricina.
Co sa tyka mojho chemexu, kavu to robi fantasticku, ale priprava je narocna a da sa to relativne lahko pokazit.
Taktiez som uz par krat mal kavu z moka konvicky, to je celkom dobre.
Co sa tyka samotnej kavy, staci nejaky rozumny kompromis. Samozrejme chces mat zrnkovu vyberovu kavu. Medzi nimi postaci vsak aj lacnejsia, ale aj tak sa vacsinou tie ceny pohybuju velmi blizko 1000 KC za kg, cize si moc nevyberies.
Zatial si myslim, ze viac zalezi na sposobe pripravy. No je to trosku "dvojsecna zbran". Mozes mat hociaku fantasticku kavu, zlou pripravou ju totalne zlikvidujes. Na druhej strane, cim lepsia priprava, tym je to citlivejsie na kvalitu kavy.
cez Vianocne prazdniny som mal moznost doma a u sestry vyskusat:
zalievana kava : aroma 0, chut 0. No to je ta odmena za jednoduchost pripravy.
instantna kava: aroma 0, chut 0. Ale aspon v tom nie je bordel.
kava z automatickej espreso masiny (doubleshot honduras): aroma dobra az velmi dobra, chut nic moc, takmer 0. Principialne espreso masina nie je vhodna na pripravu +-300ml kavy. Espreso by z toho bolo mozno dobre, to neviem. Ale to velke mnozstvo vody cez kavu len tak prebehne a nekona sa takmer ziadna extrakcia. Aspon si myslim, ze to je pricina.
Co sa tyka mojho chemexu, kavu to robi fantasticku, ale priprava je narocna a da sa to relativne lahko pokazit.
Taktiez som uz par krat mal kavu z moka konvicky, to je celkom dobre.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup