@riXo - mne tie cievky robia uplne identicky zvuk pri hrani CP2077 na Pulske a podla redditu to robi mnohym ludom aj an najdrahsich modeloch ako je Red Devil a Nitro+. Je to velka loteria a rovnako mi bzucala RTX 4070 Super ASUS Dual a kamosovi bzucala rovnaka Dualka 4070 Super este viac ako mne - z osobnych skusenosti mam pocit, ze Asus karty (bez ohladu ci AMD/NV, vratane modelov ako TUF a Strix) bzucia spolu so Sapphirkami najviac zo vsetkych AIBs. Mal som 3 Sapphire karty (2 Pulsky, 1 Nitro), v ramci Asusov Dualky a TUF a vsetky do jednej piskali v dost iritujucich intenzitach, ak clovek nema headset pri hrani. Na druhu stranu, Gigabyte karty a MSI to podla mna z mojho anecdotal evidence robia najmenej (skusenost s Windforce, Gaming OC, MSI Trio a Ventus).
Co sa tyka tvojej vycitky k Witcherovi 3 a RDR2 - predvcerom vysiel update na mod zvany Optiscaler, kde vies injectnut FSR4 do vela hier s DLSS/XESS. Vcera som to skusal v Cyberpunku, Witcherovi 3 a RDR 1 Remaster - v kazdej z tychto hier to funguje uplne krasne bez vyraznych bugov na to ze to je mod. Cyberpunk 2077 na RT Ultra presete hratelny s FSR4 na Quality 1440p vacsinu casu nad 90 FPS bez FG (cez ten mod sa da k FSR4 zapnut aj FG a FSR4 sa da nastavit aj na custom upscale ratio). Witcher 3 detto krasne FPS nad 100 na 1440p s RT na max, okrem tienov, tie su tusim v hre stale ciastocne bugnute.
Dokonca cez ten
Optiscaler ide forcnut aj Anti-Lag 2. Teda v hrach kde je nativne implementovany NV Reflex, to ide nahradit za AL2 od AMD s prakticky identickou redukciou odozvy. Jasne nie je to uplne hassle-free ako na NV, ale mat tu moznost si to zapnut v priebehu par min je za mna super. Ja som osobne napr. v Cyberpunku ani nepozoroval nejaky rozdiel v kvalite pri FSR4 oproti DLSS4 na Transformer modeli na mojej byvalej 4070 Super.
Ja sa zatial osobne stale rozhodujem, ci si tu 9070 XT necham, alebo si priplatim 300E za 5070 Ti a tu 9070 XT posuniem kamaratovi. All in all (okrem cievok) som ale s tou Pulskou velmi spokojny a neviem, ci si budem vediet v zaujme lepsej podpory DLSS, o nieco vyssieho RT vykonu a lepsej spotreby opodstatnit priplacat 300 euro za tu 5070 Ti