ARCTIC Liquid Freezer III 420 Pro

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Kryha
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Apr, 2010, 19:45

Re: ARCTIC Liquid Freezer III 420 Pro

Príspevok od používateľa Kryha »

Trinásť strán príspevkov ti tu ľudia radia. Venujú ti ich (iste mnoho krát vzácny) čas. Trinásť strán vyplakávania, fňukania, hľadaní problémov namiesto riešení. A ty máš ešte tú drzosť sa tu sťažovať, vyrývať? Stále som presvedčený že celá táto téma je len sociálny experiment s cieľom zistiť koľko znesú užívatelia tohto fóra, neexistuje, aby tohto bol jeden človek naozaj schopný.
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

xvydra napísal: Po 20. Okt, 2025, 22:29 Tak nefunguje to. Dal som pridať graf. Senzor cpu a aj keď dám do 7 stupňov 0 otáčok aj tak to ide na 1100rpm. Čiže nedá sa tomu nastaviť krivka podľa ničoho. A to je zapichnute v cpu fan. Samostatné. Proste nedá sa to ovládať nijako okrem manuálu. Takže nijaké štúdium mi ničomu nepomohlo čo ste mi tu písali lebo zase nič nefunguje ako by malo.

Tak som s tým stratil 2 hodiny aby som zistil že nič sa tam vlastne nastaviť nedá a podla žiadnych senzorov a kriviek sa to nechtová. To ste mi mohli povedať hneď. To som sa vás pýtal na začiatku. Žiadny senzor ani teplota tam nemá vplyv úplne na nič. Pokiaľ to nieje na manuale nejdu sa tie rýchlosti znížiť na minimum. Všetko ide cca okolo 1100rpm. Keď chcem menej treba zapnúť manuálny režim a znížiť to na 700rpm. Neviem či je to normálne alebo len ste mi o tom nepovedali aby som to musel zisťovať sám. Lebo veď podľa vás mám na to čas. Ale zbytočne som zabil 2 hodiny aby som nič nezistil. Tak dik.
Na tej PNke si kvoli psychickym problemom? Kamarat sa pyta.

Takto nejak ma vyzerat vysledok. Pripadne vies spravit krivky, ale ja to mam radsej takto.
Obrázok
xvydra
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39

Príspevok od používateľa xvydra »

Jasne ze som spustil kalibraciu ved niesom uplny debil. len proste nejde to pod 1000 otacok. mozem prehadzovat senzory a krivky dat aj na 0 otacok ale stale si to bezi svojim tempom cca 1000-1200rpm. nic co urobim nema na to vplyv. x krat som to restartoval. aj v biose som pozeral. nastavene je to pwm. a niektore ventilatory ani nemam moznost ovladat. proste ani sa neda prepnut na manualny rezim? preco to ja neviem. co mam akoze s tym robit. je to normalne ze to nejde pod 1000rpm alebo ja mam zase nieco na Pic*??? akoze nevypina to ale ste mi povedali ze cim rychlejsie sa vetraky tocia tym viac prachu tam dostanem. a tu sa prasi. to nemusi ist 1000rpm ked cpu ma 38 stupnov. kludne bude stacit aj 500-600 otacok. len ako to mam nastavit ked to nejde??? ide ale len v manualnom rezime. a s tromi vetrakmi ani nemam moznost hybat ako vidite na tomto screene.

Obrázok

SKiLEX : na PN som kvoli zlomenej lopatke a rozsypanemu ramenemu klbu. ale isteze ked si na PN 16 mesiacov zavrety v jednej izbe mas uz aj depresie. obzvlast z takehoto fan control co museli urobit dalsie 3 verzie aby mi to vobec islo a teraz tie senzory a krivky nemaju absolutne vplyv na otacky vetrakov. nieco nieje dobre a aj ked som si pozrel XY videi na youtube a nastavil to podla toho tak zas mne to nefunguje. A to je uz na tabletky.
darklol
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25

Príspevok od používateľa darklol »

ako mozes mat zapojene VRM s niecim dalsim ked su to uplne rozdielne typy vetrakov? a ako si vobec zapojil VRM s dalsimi vetrakmi?
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
xvydra
Používateľ
Používateľ

ved do toho arctic fan hubu. kde som dal do toho prveho riadiaceho portu ten vrm vetrak z vodnika co je na cpu a podla neho pojdu tie ostatne dva pure wings 3.
darklol
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

vrm vetrak z vodnika? skus prosim vygooglit co je VRM
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
xvydra
Používateľ
Používateľ

ja som to tak nazval lebo ta vrtulka co je z tohto chladica namontovana na cpu chladi vrm na doske. alebo ako sa to vola.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

xvydra napísal: Ut 21. Okt, 2025, 12:34 SKiLEX : na PN som kvoli zlomenej lopatke a rozsypanemu ramenemu klbu. ale isteze ked si na PN 16 mesiacov zavrety v jednej izbe mas uz aj depresie. obzvlast z takehoto fan control co museli urobit dalsie 3 verzie aby mi to vobec islo a teraz tie senzory a krivky nemaju absolutne vplyv na otacky vetrakov. nieco nieje dobre a aj ked som si pozrel XY videi na youtube a nastavil to podla toho tak zas mne to nefunguje. A to je uz na tabletky.
Sorry, to je mrzute, aj ovela kratsi cas ako 16 mesiacov je na psychiku velka zataz... Ale musis pochopit ze ludia ti tu radia zadarmo, vo svojom volnom case, len a len preto ze ich to bavi, maju z toho dobry pocit, maju to ako oddych atd. Nikto ich neplati za to aby si z nich vysaval energiu a frustoval ich. Proste ta odignoruju.

Tebe to ani ist nemoze ked tam nemas pridane ziadne krivky. Normalne napravo dole das plus a musis tomu navolit krivku ze ako sa ma spravat.
xvydra
Používateľ
Používateľ

ano ved ja som vam vsetkym za to velmi velmi vdacny. ano ved to som urobil podla videi ale kedze nic sa nedialo a nemalo to absolutne vplyv na otacky cohokolvek tak som to odstranil. vsetky krivky. dal som to naspat na manual. to tiez funguje a ked sa zdvihne teplota tak zacnu hucat vsetky vetraky. ale ja som to chcel mat tak automaticky podla tych kriviek ako to mate vy vsetci urobene, nastudoval som si to a krivky som urobil cez ten +. priradil som senzor ale nestalo sa nic. ani po restarte ,ani po zmene senzoru. ani po zmene krivky na nulu. proste si to bezalo na cca 1000 a viac rpm.
Naposledy upravil/-a xvydra v Ut 21. Okt, 2025, 14:43, upravené celkom 1 krát.
darklol
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

a aj si to tam vybral ze to ma ist podla tej krivky? zapnut ovladanie a vybrat krivku podla ktorej ma ist?
xvydra
Používateľ
Používateľ

tak urobil som to podla toho videa na youtube.

Obrázok
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

pri vsetkych 4 "ovladacich prvkoch" stlac tie 3 bodky vpravo hore, vypni manualne ovladanie a vyber krivku.
ITX >>> ATX
xvydra
Používateľ
Používateľ

ved nieje to zelene tak som vypol manual abys som vam ukazal ze otacky su naozaj vysoke. cokolvek urobim nema to ziadny efekt.

Obrázok
darklol
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

vsade strac ten slider a potom vyber krivku podla tvojho mena...
xvydra
Používateľ
Používateľ

ta moznost je neaktivna. ked kliknem na tu sipku vedla krivka nedeje sa nic. a ked kliknem na tri bodky tak je tam len toto.

Obrázok

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"