DDR5 pamäte

Sekcia o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: DDR5 pamäte

Príspevok od používateľa mp3turbo »

hodil si sem screenshoty biosu, ako ta niekto prosil ? som zurivo presvedceny, ze je to len kombinacia nastaveni, voltaze atd.

normalne neverim tomu, ze ten cip nepojde na 6000. Ja osobne som este nestretol hlupe 9600vky ktore by nechodili 6400, videl som ich asi patnast (aj krpaty ma jednu doma, 1.22V IMC, default teda 1.40V pamate samotne). Teploty neviem ake mame, zda sa mi ze okolo 45 stupnov a ze cez 50 stupnov lozia len pri hrani ked grafika kuri (9070xt) a ked su potichu ventilatory na bedni.

Navyse sa vobec nehanbi a ten cip vyber zo socketu, nasad znovu. Nevieme co su konzervativne casovania, nepises nic o TREFI na ktore ma teplota vplyv, tak tazko nieco riesit - pisal si ze si ladil napatia, nemame ponatie ako konkretne, ine veci neboli popisane, nevieme co/ci si robil s casovaniami. Jasne, daj cip na reklamaciu. PRESNE NA TAKETO OBCASNE NESTABILITY plati ze minimalna zmena casovani spravi vysledok, alebo nedajboze otazka chladenia procesora - nepises nic ani o teplotach ktore dosahuje cip pri tych avx2 testoch, a to ze je tam tepla viac nez dost.

Tvoj cip na 6000 chodi, inak by sa to nedokazalo rozbehnut a drzat vela minut v chode. Ine faktory maju vplyv na tu nestabilitu.
Nie je to sposobene procesorom samotnym.

Ano, iste, ked vyreklamujes a dostanes iny kus, moze byt vysledok iny. Lebo ten stvorcek vyberies zo socketu a nasadis iny. Lebo na novy procesor nanesies inu pastu a znovu nasadis chladic - moze bezat o par stupnov chladnejsie, co bude cely potrebny rozdiel. Bios znovu natrenuje pamate... Jasnacka, aj ina kvalita toho cipu hraje svoju rolu, samozrejme.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Pamäte RAM"