GENE-Z doma
Aktualny stav :
Karty su pekne natlacene na seba, teplotam to nepomaha

Prva karta ma o cca 5C viac ako druha . Ale stock chladice nas nezaujmaju ...
Problem c.1
Doska prisla, vonala novotou , hovorim si , nebudem tam davat box chladic a skusat ci ide, dufam ze pojde . Este sa mi nestalo ze by mi nieco neslo od vyroby alebo tak .... Nahodim tam hned backplate + blok + ramky + ram na blok , seriem sa s tym vyse hodinu... Zavodnim to , pustim a doska sa nerozbehla
ERROR c. 34 : CPU post - memory initialization
WTF ?
Restart, restart , reset bios , reset bios a ani hovno ... Hovorim si ze mozno je problem v tom ze je blok moc silno dotiahnuty a tym padom je doska prehnuta ... Povolim blok , nic , doska sa stale nerozbehla ... Dufam ze nieje zla od vyroby

Vytiahnem blok , vytiahnem CPU zo socketu , vlozim ho spat a stale nic ...
Rozoberiem to cele , vyhodim bloky , backplate , nahodim Box chladic a doska si pekne nabehuje

... Takze si musi byt len v tom blbom bloku ... Nahodim backplate znova , bloky, pozatahujem vsetko len tak light a voala , doska uz si ide

... zatiahnem backplate , blok a doska ide stale .... Neviem co sa jej nepacilo lol , zabil som s tym hadam 4 hodiny ...
Problem c.2
Mam 2 pinovy kabel na napajanie ledky - Power ... Doska ma sice 2 pin ale daleko od seba , takze to nezapojim . AsRock mal klasika 2 pin ... Cize musim zohnat teraz niekde taku malu koncovecku ....
Problem c.3
Neviem ci to bude alebo nebude problem, ale vsimol som si sakra malo miesta medzi RAM a samotnou VGA ... Planujem dat na grafiku EK backplate , neviem aky je ten backplate hruby , ale dufam ze tam vojde ...
Inac doska fici ako ma , nahodil som hned novy bios , momentalne sa skusa nejake to prve OC ... Zvukovku pouzivam tu na doske , nieje to bohvie co

dufam ze tam potom Xonara narvem ked pride blok na kratu a uvolni sa Pci-e slot ...
Vyskusal som hned aj vecicku menom ASUS PROBELT , meracia body ... Skusal som merat volty na CPU v zatazi ( FAH )
4.8 Ghz , Load Line Calibation - Nastavene Extrem
Bios - Nastavene 1.4V
CPU-Z - iddle : 1,4V , burn : 1,416V / 1,424V
PROBELT - Nameral som 1,4V

, doska teda pusta do CPU pekne tolko kolko je v biose ... este sa s tym pohram, dobra vecicka ...
Co sa planuje do buducna ?
- nastriekat na cierno 2x modre SLI krytky
- vymysliet nieco s SLI mostikom , nalepit ciernu / cervenu foliu ???
- dokupit BitFenix cierno cerveny oflexovany 6 /8 pin na druhu 480GTX
- dokupit Bitspower fitinky na CPU okruh
- kupit Bitspower fitinky na VGA okruh
- vymena XSPC topu z CPU okruhu za EK V2 Top
- 2x EK Backplate
- 2x EK Fullcover , poniklovane
- kupit vhodne SLI fitinky na prepojenie kariet
- kupit EK ponilovany blok na VRM dosky ... Southbridge bude chladeny stock pasivom
- este stale som neskusal katody co mam doma, nieco s nimy poskusat , ako to ukaze
-vymysliet nieco z volnym miestom pod MB , kedze je doska mATX , ostalo na benchu volne miesto / nieco nalepit alebo co ???
- cerveny SSD disk do prednej casti benchu
atd , atd
Este je toho dost ...........
ericc64